EUROCUP

Άλωσε το Μονς και πέρασε

Άλωσε το Μονς και πέρασε
Ουάσινγκτον

Μεγάλη νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ, μέσα στην έδρα της Μονς, με 80-82 και πέρασε στους 16 του ULEB Cup

Μεγάλος πρωταγωνιστής από πλευράς ΠΑΟΚ, ήταν για ακόμα μία φορά ο Ουάσινγκτον με 18 πόντους. Τον ακολούθησαν οι Σέκουλιτς με 17 και Σκεπάνοβιτς με 15.

Η εξέλιξη του ματς
Το παιχνίδι στο Βέλγιο ήταν αρκετά επιθετικό και όμορφο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτρερα και βρέθηκαν 7 λεπτά μετά το τζάμπολ, να έχουν προβάδισμα, 24-16. Ένα σερί 4-12 του ΠΑΟΚ, όμως, ισοφάρισε το παιχνίδι δύο λεπτά, μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου.

Χάρη σε καλάθι του Πάσαλιτς, τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο "Δικέφαλος", πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα, με 42-43 και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο, μπροστά στο σκορ, με 46-48.

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, η Μονς, ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ. Οι Βέλγοι, "έτρεξαν" ένα σερί 13-4 και πέρασαν μπροστά με 7 (59-52). Το σκηνικό επαναλήφθηκε πάντως και με ηγέτες τους Ουάσινγκτον και Σέκουλιτς, το τρίτο δεκάλεπτο, έληξε με 61-62, υπέρ της ομάδας του Πιλαφίδη.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Σκεπάνοβιτς, με τρίποντη "βόμβα", έδωσε διαφορά τεσσάρων πόντων στον ΠΑΟΚ, αλλά οι γηπεδούχοι, έκαναν σερί 10-0 και πέρασαν μπροστά με 6 (71-65).

Δεν είχαν υπολογίσει όμως την παρουσία του "προέδρου" Ουάσινγκτον, που σε ακόμα ένα ματς πήρε την ομάδα του από το χέρι και με 5 συνεχόμενους πόντους, έδωσε και πάλι την πρωτοπορία στον ΠΑΟΚ (73-75), 4λεπτά πριν τη λήξη.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά 16 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, το σκορ ήταν ισόπαλο 80-80. Τον ρόλο του ήρωα, ανέλαβε ο Γιάννης Καλαμπόκης. Ο έμπειρος γκαρντ, ευστόχησε σε λέι απ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, αφού στα 3 δευτερόλεπτα, ο Μάρκοβιτς έχασε τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 46-48, 61-62, 80-82

Οι σκόρερ των ομάδων:

Μονς: Μέριεξ 9 (1), Χιούστον 17, Μάρκοβιτς 6 (2), Ρότζερς 14 (3), Έβανς 16, Μέιτζορ, Ντισίβερ 5, Πότερ 5 (1), Γκαντρινίκολσον 8

ΠΑΟΚ: Καλαμπόκης 8, Σκεπάνοβιτς 15 (4), Σέκουλιτς 17, Ουάσινγκτον 18 (3), Χαριτόπουλος 4, Πάρκερ 6, Κούβελας, Πάσαλιτς 10 (1), Αγαδάκος 2, Βεργίνης 2

Πιλαφίδης: " Είμαστε ευχαριστημένοι"

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη χρονιά ο ΠΑΟΚ και η ικανοποίηση είναι λογική μετά και τη νίκη επί της Μονς στο Βέλγιο για την 8η αγωνιστική του ULEB Cup.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Πιλαφίδης, δήλωσε μετά το παιχνίδι: " Δεν είχαμε συγκέντρωση από την αρχή του αγώνα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Κάναμε και πολλά φάουλ, ορισμένα από τα οποία ήταν και αδικαιολόγητα, ενώ χάσαμε και πολλά ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτό που κρατάμε από αυτό το παιχνίδι είναι η νίκη μας που είναι σημαντική".

" Παίξαμε καλά και με ψυχραιμία στις κρίσιμες επιθέσεις που έγιναν στο τέλος, βγάλαμε και καλές άμυνες τη στιγμή που έπρεπε. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας επίσης ότι η Μονς είναι μία ομάδα που έχασε στην παράταση από την Ούνιξ και δυσκόλεψε τη Ρεάλ. Ξέρουμε ότι θέλουμε βελτίωση και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε στη διακοπή, στην οποία πηγαίνουμε πάντως με μία συγκομιδή νικών την οποία είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε".

" Το γεγονός ότι πήραμε την πρόκριση είναι θετικό, αλλά το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορείς σε κανένα παιχνίδι να είσαι ήσυχος. Είμαστε πάντως ευχαριστημένοι που κλείνουμε έτσι τη χρονιά".

Ο προπονητής της Ντέξια Μονς, Νίκσα Μπάβσεβιτς, τόνισε: " Δίνω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του, αλλά μένουμε και πάλι με την πίκρα ότι δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, αν και παίξαμε πολύ καλά. Δυστυχώς ο κόσμος είναι πολύ απαιτητικός και δεν καταλαβαίνει ίσως πόσο καλά παίξαμε σε αυτό παιχνίδι".

Τέλος μετά το παιχνίδι πέρασαν από έλεγχο ντόπινγκ Βεργίνης και Βασιλείου, ενώ η διοίκηση της Ντέξια Μονς παρέθεσε δεξίωση στην αποστολή του ΠΑΟΚ στο εστιατόριο του γηπέδου.


































TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ