ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλβέρτης: "Ήμουν πάντα καλυμένος"

Αλβέρτης: "Ήμουν πάντα καλυμένος"
Αλβέρτης

Τον Διαμαντίδη, έχρισε επόμενο αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο Αλβέρτης που δεσμεύθηκε για επιτυχίες

Ο "Φράνκι" μίλησε για:

Τους στόχους του Παναθηναϊκού την νέα αγωνιστική περίοδο και τα 100 χρόνια ιστορίας που συμπληρώνει ο σύλλογος:

" Κάθε χρονιά που ξεκινάει στον Παναθηναϊκό έχει τους ίδιους στόχους. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, να είναι μέσα στους στόχους της. Η ομάδα είναι φτιαγμένη εδώ και πολλά χρόνια. Γι’ αυτό ξεκινάμε και γι’ αυτό προπονούμαστε. Δεν είναι εύκολο, αντίθετα οτιδήποτε κατακτάς είναι πολύ δύσκολο. Είναι μια μακράς διάρκειας διαδικασία, μέσα από πολλά παιχνίδια, τραυματισμούς και ότι πετυχαίνεις είναι πολύ σπουδαίο. Αναφορικά με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, είναι πολύ όμορφα για μένα να είμαι παρών, ύστερα από μια πολυετή παρουσία στο σύλλογο και μάλιστα, ως αρχηγός. Πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα πανηγυρίσουμε κάτι καλό", είπε ο Αλβέρτης στον SuperSportFM.

τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και την διοίκηση του Παναθηναϊκού:

" Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει το μπάσκετ, πανέξυπνος και καλός προπονητής. Επιμένει στην λεπτομέρεια και αυτό τον κάνει ξεχωριστό και τον οδηγεί στα επιτυχημένα αποτελέσματα. Όσο για την διοίκηση, χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε κάνει τίποτα. Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είναι πάντα παρόντες, κρατάνε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, την αγαπάνε και βρίσκονται πάντα δίπλα της. Λειτουργούν περισσότερο οικογενειακά και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας".

την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη και την απόκτηση του Άντρια Ζίζιτς:

" Ο Βασίλης έχει ήδη μια χρονιά στην ομάδα και πιστεύω ότι ενισχυθήκαμε σημαντικά με την απόκτηση του. Είναι μεγάλη εμπειρία για κάθε παίκτη η παρουσία του, έστω και για μια σεζόν στο ΝΒΑ, όπου υπάρχει διαφορετική νοοτροπία και αθλητισμού και ζωής. Σε ό,τι αφορά στον Ζίζιτς, ο Παναθηναϊκός κάθε χρονιά επιλέγει τους καλύτερους παίκτες και πολύ καλούς χαρακτήρες. Το βασικό είναι να ενισχύεται η ομάδα για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες και στην μακρά περίοδο των αγώνων. Ο Ζίζιτς ήταν μια πολύ καλή επιλογή και μόλις έμεινε ελεύθερος, τον αποκτήσαμε και αυτό είναι πολύ θετικό".

τον Δημήτρη Διαμαντίδη:

" Πιστεύω ότι είναι ο επόμενος ηγέτης της ομάδας. Είναι μεγάλης αξίας αθλητής και πολύ καλός σαν χαρακτήρας. Χωρίς αυτό να μειώνει τα άλλα παιδιά, πιστεύω ότι αυτός θα είναι ο επόμενος αρχηγός".

το αν θα ήθελε να αγωνιστεί σε κάποια άλλη ομάδα και αν είχε ποτέ πρόταση από τον Ολυμπιακό:

" Δεν μπήκα ποτέ σ’ αυτή την διαδικασία. Η ομάδα πάντα με κάλυπτε. Είχε μεγάλους στόχους, καλό υλικό και πάντα οι φιλοδοξίες ήταν πολύ υψηλές. Όσο για τον Ολυμπιακό, επίσης δεν μπήκα ποτέ σε τέτοια διαδικασία".

το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την προπονητική όταν τελειώσει την καριέρα του:

" Θα δούμε τι θα κάνουμε. Μέχρι του χρόνου, που θα σταματήσω την ενεργό δράση θα έχω αποφασίσει. Βλέποντας και κάνοντας".

το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

" Σαφέστατα έχουμε κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Ένα πρωτάθλημα δεν είναι δύο ή τρεις ομάδες. Πρέπει να υπάρχει επίπεδο σ’ όλες τις ομάδες, που αγωνίζονται και να λειτουργούν κανονικά και όχι εις βάρος των παικτών".

Tην εθνική ομάδα, που ξεκινάει την Δευτέρα τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας:

" Αυτή η ομάδα στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, μας έχει κάνει πολύ υπερήφανους. Έχει εκτοξεύσει το ελληνικό μπάσκετ στα ύψη. Τώρα καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Είχε μια ατυχία με τον Φώτση, αλλά πιστεύω ότι διαθέτει καλό υλικό και σπουδαία τεχνική καθοδήγηση και μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και περιμένουμε να ξαναπανηγυρίσουμε κάποια επιτυχία της. Όσο για φαβορί, σίγουρα η Ισπανία, που παίζει στην έδρα της, έχει ένα προβάδισμα, αλλά όλες οι ομάδες χρειάζονται προσοχή".































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ