ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλβέρτης: "Και του χρόνου"

Αλβέρτης: "Και του χρόνου"
Αλβέρτης

"Θα παίξω ένα χρόνο ακόμη" δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που... ζητάει Ευρωλίγκα!

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Ο Παναθηναϊκός ήταν και φέτος φαβορί για όλες τις διοργανώσεις και κατάφερε να ξεκινήσει καλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Οι στόχοι της ομάδας προφανώς είναι η κατάκτηση όλων των τίτλων, αλλά μέσω της δικής σου εμπειρίας και του γεγονότος ότι είσαι στον Παναθηναϊκό περισσότερα χρόνια από όλους τους υπόλοιπους παίκτες, θα ήθελα να μου πεις πώς θα καταφέρετε να φτάσετε στην κορυφή τόσο του ελληνικού, όσο και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;


"Καλύτερα να ξεκινήσουμε από την αρχή. Το πού θα φτάσει η ομάδα είναι μακριά... Ότι ξεκινάει ως φαβορί δεν μπορεί να μείνει σαν τίτλος που την χαρακτηρίζει, πρέπει να το αποδεικνύει στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλό ξεκίνημα αυτή τη χρονιά, κερδίζοντας δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι πολύ πιο δυνατός από κάθε άλλη χρονιά των τελευταίων ετών.

Έκανε καλό ξεκίνημα και στην Ευρωλίγκα. Αυτό είναι αποτέλεσμα καλής δουλειάς που γίνεται επί χρόνια με το υπάρχον υλικό και τη γρήγορη προσαρμογή των νέων παικτών που ήρθαν αυτή τη χρονιά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Διαθέτει υλικό, προπονητή διοίκηση, δουλειά γίνεται και έρχονται τα αποτελέσματα που έρχονται"

.

- Το γεγονός ότι ο βασικός σας αντίπαλος, ο Ολυμπιακός, που ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει και δείχνει προς τα έξω ότι θέλει να επανέλθει σιγά σιγά και αυτός εκεί όπου βρισκόταν την προηγούμενη δεκαετία, πιστεύεις ότι είναι και προς όφελος δικό σας;


"Πιστεύω ότι είναι προς όφελος του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα. Ο ανταγωνισμός ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Αυτό που θέλουν όλοι γενικά, για να μην μιλήσω μόνο ως Παναθηναϊκός, είναι να ανέβει το επίπεδο όλων των ομάδων που βρίσκονται στην Α1 αυτή τη στιγμή. Βεβαίως ένας ισχυρός Ολυμπιακός θα κάνει πιο ισχυρό τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ντέρμπι όπου χαίρονται να παίζουν και να το βλέπουν όλοι".

- Τις προηγούμενες χρονιές βλέπαμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί για την κατάκτηση όλων των τίτλων και ενώ ξεκινούσε ως τραίνο στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, διακρίναμε προς το τέλος της διοργάνωσης -εκεί όπου αρχίζουν τα πλέι οφ- κάτι γινόταν και "χαλούσε η συνταγή, χαλούσε η μαγεία". Φέτος, εξαιτίας του γεγονότος ότι το φάιναλ φορ γίνεται εδώ στο Ολυμπιακό στάδιο στην Αθήνα, πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος και να σηκώσει το κύπελλο;

"Κατά τη γνώμη μου κάθε χρονιά ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στις ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Ευρώπης, αλλά μην ξεχνάτε ότι εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός αποτελείται από Έλληνες παίκτες οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα κάθε καλοκαίρι. Είτε Έλληνας είτε ξένος, λογικό είναι κάποιος αθλητής -άνθρωπος είναι- να μην μπορεί να είναι στην ίδια ένταση, φόρμα, δύναμη, ψυχική διάθεση δώδεκα μήνες το χρόνο.

Ίσως κάποια στιγμή αυτό μας έχει επηρεάσει, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό. Αυτή η χρονιά προβλέπεται δύσκολη και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι τέλος. Και μην ξεχνάτε ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός αποτελείται από 15 παίκτες που κατά τη γνώμη μου είναι έτοιμοι για να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή".




- Φραγκίσκο, έχεις "φάει τα γήπεδα και τις κούπες με το κουτάλι", θα μπορούσαμε να πούμε. Πλέον φτάνεις προς το τέλος της καριέρας σου. Το έχεις οριοθετήσει πότε θα είναι;

"Όχι, δεν το έχω οριοθετήσει. Δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μένα ως άτομο, αλλά εξαρτάται από το πώς θα νοιώθω και σωματικά. Πάντως, αυτή τη χρονιά είμαι καλά. Τα τελευταία χρόνια είχα ταλαιπωρηθεί από μία εγχείριση στα πόδια, φέτος είμαι καλά και ελπίζω να πάω έτσι μέχρι το τέλος, ώστε να μη χρειαστεί να μπλέξουμε πουθενά".

- Θες να τελειώσεις την καριέρα σου μ’ ένα κύπελλο πρωταθλητριών στην Αθήνα, στην έδρα σου;


"Θα ήθελα να τελειώσω τη φετινή χρονιά με ένα κύπελλο πρωταθλητριών στην έδρα μου. Για την καριέρα μου δεν ξέρω, πάντως πιστεύω ότι θα συνεχίσω και του χρόνου, γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που το αγαπήσαμε από μικροί και συνεχίζουμε να το αγαπάμε μέχρι τώρα".

- Κλείνοντας, θα ήθελα να σου κάνω δύο ερωτήσεις που αφορούν στην Εθνική ομάδα και στις "πολύ μεγάλες πορείες" που έχει τα τελευταία χρόνια. Ήσουν εκτός από αυτή την Εθνική, κατόπιν κοινής απόφασης δικής σου και του προπονητή σου. Πως τα έβλεπες αυτά απ’ έξω και πως βλέπεις όλες αυτές τις επιτυχίες των συμπαικτών σου στον Παναθηναϊκό και γενικότερα των Ελλήνων παικτών στην Εθνική ομάδα;



"Μιλάμε για τεράστια επιτυχία, που ξεσήκωσε μετά από πολλά χρόνια τον Έλληνα φίλαθλο του μπάσκετ να είναι στο δρόμο να πανηγυρίζει, και κάνει όλους εμάς που ασχολούμαστε -και μη- να συγκινηθούμε και να νοιώσουμε κάτι ιδιαίτερο. Τα καταφέρανε τα παιδιά με τον προπονητή -ένα μεγάλο επίτευγμα- και όπως είχαν πει όλοι και τότε, ελπίζουμε να δώσει την ώθηση για κάτι καλύτερο στον ελληνικό χώρο γενικότερα".

- "Ζήλευες", με την καλή έννοια, όταν έβλεπες αυτές τις επιτυχίες;



"Φυσικά, και πιστεύω πως κάθε αθλητής θα ζήλευε. Με την καλή έννοια πάντα, καθώς την απόφαση να μη συμμετέχω αρχικά στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου την πήραμε μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Είναι φυσικό και καλό. Ειδικά άμα ξέρεις τα παιδιά, τους προπονητές και το κλίμα, με την καλή έννοια όλοι ζηλεύουμε όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ".



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ