ΑΡΗΣ

Αμάν, ο Σκέιλς!

Ο Άρης νίκησε με 82-76 με τον Άλεξ Σκέιλς να γκρεμίζει το σπίτι του Αιγάλεω με επτά βόμβες

Ο Άρης ήθελε να μπει από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, να επιβάλλει το ρυθμό του και να πάρει μια διαφορά. Ναι, αλλά υπολόγισε χωρίς τους ξενοδόχους του Αιγάλεω, τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου, που κατάφεραν να πάρουν εκείνοι τα ηνία του αγώνα σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος.
Μάλιστα, ακόμη και οι 10 πόντοι του Τζερεμάια Μάσεϊ, αλλά και η καλή παρουσία του Μάικ Ουίλκινσον, δεν... φόβισε το Σίτι, που με τον Βασίλη Σούλη κοντά στο καλάθι, τον Καλλινικίδη σε ολ αράουντ παιχνίδι και τους Πέττα και Κλαρκ από την περιφέρεια είχε προβάδισμα δύο πόντων (20-18) στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Άρης έδειχνε κάπως νωθρός, ενώ ήταν και άστοχος από τη γραμμή του τριπόντου. Αντίθετα, το Αιγάλεω ήξερε τι ζητούσε πάνω στο παρκέ, έπαιζε καλή άμυνα και είχε σωστές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προηγηθεί ακόμη και με δέκα πόντους (30-20) για να λήξει τελικά το ημίχρονο με σκορ 39-29.

Παναγιά μου, ο Σκέιλς!


Ο Άλεξ Σκέιλς στο τρίτο δεκάλεπτο έσπασε όλα κοντέρ. Κλισέ η φράση, αλλά τρομακτικά τα όσα έκανε ο Αμερικανός. Πέτυχε 7 τρίποντα και σκόραρε τους 21 από τους 33 πόντους του Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο. Ήταν συγκλονιστικός και πάγωσε παίκτες, προπονητικό τιμ και φιλάθλους του Αιγάλεω. Ακόμη και στον πάγκο του Άρη δεν πίστευαν τα όσα έβλεπαν. Αποτέλεσμα δεκαλέπτου; 56-62. Και πάλι καλά...

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σκέιλς δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά. Στην ουσία δεν έκανε τίποτα. Έμεινε... στους 27 πόντους, αλλά οι Μάσεϊ, Τσαλδάρης και Ουίλκινσον έδωσαν τις λύσεις και σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη της άμυνα η ομάδα του Αντρέα Ματσόν κατόρθωσε να πάρει τη νίκη, κόντρα σε ένα Αιγάλεω, που μάλλον έχασε τον "μπούσουλα" στην έκρηξη του Σκέιλς στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο πέραν των Κλαρκ και Σούλη δεν είχε άλλες πηγές "ενέργειας.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 39-29, 56-62, 76-82

Αιγάλεω (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Σουρλής, Άντερσον 8 (2), Πέττας 11 (1), Κλαρκ 16 (3), Αγγελακόπουλος 6 (1), Λάκσα 8 (1), Καλλινικίδης 13 (1), Σούλης 14, Άνθης

Αρης (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 9 (1), Σιγάλας, Τσαλδάρης 7 (2), Σκέιλς 27 (7), Καλαϊτζής 5, Παντελιάδης 1, Ουίλκινσον 12, Μάσεϊ 17, Γιαννούλης 4

Ο Αντρέα Ματσόν μετά το τέλος του αγώνα είπε: "Το Αιγάλεω αξίζει να παραμείνει στην Α1. Εμείς ξεκινήσαμε καλά, αλλά παίξαμε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ στο δεύτερο δεν ήμασταν καλοί. Πουλούσαμε την μπάλα και χάσαμε ριμπάουντ. Το Αιγάλεω ήταν μπροστά με δέκα πόντους στο ημίχρονο κι εμείς έπρεπε να επανέλθουμε".

Ο Ιταλός δεν θέλησε να μιλήσει για το θέμα της παραμονής του στον πάγκο του Άρη, ενώ για το ματς με τον ΠΑΟΚ είπε πως "είναι ένα ντέρμπι και φυσικά θέλουμε να νικήσουμε. Ελπίζω να γίνει ποιοτικό ματς, αλλά είναι κρίμα που δεν θα έχουμε κόσμο. Ίσως, όμως να μας αξίζει για την συμπεριφορά που είχε ένας φίλαθλος".

Όσο για το τι είπε στον Σκέιλς στο ημίχρονο, τόνισε: "Ό,τι και στην υπόλοιπη ομάδα. Ήμουν θυμωμένος, τους είπα ότι δεν παλεύουμε. Το πρόβλημα ήταν η άμυνα, όχι η επίθεση".

Από την πλευρά του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, είπε: "Προσπαθήσαμε να κόψουμε το ρυθμό του Άρη στο πρώτο ημίχρονο και τα καταφέραμε. Στο τριτο δεκάλεπτο δεν είχαμε ενέργεια, όπως και την εμπειρία. Ο Άρης έφερε το ματς στα μέτρα του.

Απορώ πάντως, πως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (σ.σ Κλαρκ) σούταρε μόνο δυο βολές. Είναι κάτι ανεξήγητο. Πιστεύω, ότι θα κάνουμε μια νίκη στα υπόλοιπα ματς και θα παραμείνουμε στην Α1. Αξίζει στο Αιγάλεω η παραμονή".

























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ