ΠΑΟΚ

Αν έχεις... Καλαμπόκη διάβαινε

Αν έχεις... Καλαμπόκη διάβαινε
Καλαμπόκης

Μεγάλη νίκη με 61-60 πήρε ο ΠΑΟΚ, που ανέτρεψε διαφορά 15 πόντων και επικράτησε του Αμαρουσίου

Οι Καλαμπόκης και Αγαδάκος "πήραν την ομάδα τους από το χέρι" στην τελευταία περίοδο και ήταν οι βασικοί συντελεστές της νίκης, που διατηρεί τον "Δικέφαλο" στην τετράδα. Μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Χαραλαμπίδης, που στο τελευταίο δευτερόλεπτο έχασε μόνος του το τρίποντο της νίκης.
Ο αγώνας
Από την αρχή του ματς, οι παίκτες του Ρούσο έδειξαν, ότι θα αποτελούσαν σκληρό αντίπαλο για τους γηπεδούχους. Με ηγέτη τον Έιμπραμς, το Μαρούσι προηγήθηκε στο πεντάλεπτο με 5-10. Με όπλο την πολύ δυνατή άμυνα, που κράτησε τον ΠΑΟΚ στους 12 πόντους, η ομάδα των βορείων προαστίων, έκλεισε το δεκάλεπτο, προηγούμενη με 12-17, χάρη και στις λύσεις που έδωσε στην επίθεση, ο Κυρίτσης.

Το Μαρούσι, που συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να βρίσκει λύσεις από ακόμα περισσότερους παίκτες, έφτασε σε διαφορά 6 πόντων (19-25), 3 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Οι μόλις 1.500 οπαδοί του "Δικεφάλου" στην εξέδρα δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους να "ξεκολλήσει, αφού σε 19 λεπτά, ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει 19 πόντους. Η καλή άμυνα των "κιτρίνων" περιόρισε την απειλή από τα 6.25 (μόλις ένα ο Σκεπάνοβιτς) και παίρνοντας σκορ από 7 παίκτες η ομάδα του Ρούσο, δεν έχασε το προβάδισμα.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του προς το τέλος του ημιχρόνου και με τον Καλαμπόκη να βοηθάει πολύ στο σκοράρισμα, επιχείρησε να μειώσει. Οι απαντήσεις από Κυρίτση και Έιμπραμς, όμως, οδήγησαν τους "κίτρινους" να κλείσουν το ημίχρονο στο +6 πιστοποιώντας την καλή εμφάνισή τους στο πρώτο μέρος.

Απόλυτη "κίτρινη" κυριαρχία
Αν το δεύτερο δεκάλεπτο εδραίωσε τη διαφορά υπέρ του Αμαρουσίου, το τρίτο άνηκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Με τρεις συνεχόμενους πόντους του Τζάζβιν και ένα καλάθι έξω από τα 6.25, το Μαρούσι έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (26-36). Με καλάθι του Σεϊμπούτις, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους, που ήταν και η μέγιστη τιμή της στο ματς. Το 30λεπτο έληξε με τους "κίτρινους" στο +13 (39-52) και η ψυχολογία ήταν σαφώς υπέρ των παικτών του Ρούσο, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Δια χειρός Αγαδάκου-Καλαμπόκη
Ήταν η ώρα του Λάζαρου Αγαδάκου, στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, να ξεκινήσει την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. Ο Λάζαρος μείωσε στους 7 μετά από πολλή ώρα (45-52) και στη συνέχεια ο Καλαμπόκης έριξε κι άλλο τη διαφορά (47-52). Στους 3 (49-52) μείωσε ο Αγαδάκος, με πέντε λεπτά να απομένουν για τη λήξη και το τρίποντο του Κούβελα, ισοφάρισε το παιχνίδι, ολοκληρώνοντας το σερί 13-0 των γηπεδούχων.

Δραματικό φινάλε
Αν και οι παίκτες του Ρούσο, απάντησαν με ένα επιμέρους σκορ 0-4 και πήραν για ακόμα μία φορά το προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ έξανε ξανά σερί 6-2 και ισοφάρισε εκ νέου (58-58), με βολές του Καλαμπόκη. Ακόμα ένα τρίποντο του Έλληνα γκαρντ στο πρόσωπο του οποίου ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν ουσιαστικά ο λόγος που το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στους γηπεδούχους. Αν και ο Κυρίτσης μείωσε σε 61-60 και ο Σκεπάνοβιτς, με δύο λάθη έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ανακτήσουν το προβάδισμα, οι τελευταίοι δεν την εκμεταλλεύθηκαν. Με κλάσματα δευτερολέπτου να απομένουν, ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε να σουτάρει ανενόχλητος για τρεις, αλλά αστόχησε, στερώντας στην ομάδα του τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 25-31, 39-52, 61-60

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Πιλαφίδης): Πάρκερ, Βεργίνης 2, Στσεπάνοβιτς 16 (2), Οστοϊτς 6, Χαριτόπουλος, Καλαμπόκης 18 (2), Κογιαντίνοβιτς, Κούβελας 5 (1), Αγαδάκος 11, Πάσαλιτς 3

Μαρούσι (Ρούσο): Τζάζβιν 9, Χαραλαμπίδης 11 (2), Κυρίτσης 17 (1), Σεϊμπούτις 4, Εϊμπραμς 12, Στεφανίδης 2, Κολώκας 2, Καϊμακόγλου 3 (1), Γιαννουλάκος, Τσιότρας

Πιλαφίδης: " Ήμασταν τυχεροί"

Για την καλή άμυνα, αλλά και την τύχη που είχε η ομάδα του στο τέλος, μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Πιλαφίδης. Από την άλλη πλευρά, παράπονα για τη διαιτησία, εξέφρασαν Ρούσο και Κυρίτσης.

" Συγχαρητήρια στον Ντάρκο Ρούσο και τους παίκτες του για το παιχνίδι τους. Ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και μας έβγαλαν εκτός ρυθμού στην αρχή. Ήμασταν πολύ νευρικοί στο ξεκίνημα, ειδικά στην επίθεση, αλλά στη συνέχεια χάρη στην καλή μας άμυνα, καταφέραμε να μπούμε και πάλι στο παιχνίδι και με τη βοήθεια της τύχης να το πάρουμε".

" Η απουσία του Πάρκερ που έπαιξε με διάταση και έκανε ένεση πριν το παιχνίδι, μας ανάγκασε στο τέλος να παίξουμε με ένα ανορθόδοξο σχήμα, με έμπειρους παίκτες που βοήθησαν στην άμυνα και συνέβαλλαν στο να γυρίσαμε το παιχνίδι. Ακόμα κι αν δεν το παίρναμε, το σημαντικό ήταν ότι παλέψαμε. Όσο για τον εκνευρισμό της αρχής, είχε να κάνει με το ότι δεν διορθώναμε τα λάθη μας, αλλά κοιτούσαμε ποιος έφταιγε".

Ο Νίκος Κούβελας, μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η καλή άμυνα της ομάδα του: " Για να μπορείς να γυρίσεις ένα τέτοιο ματς, πρέπει να παίξεις καλά στην άμυνα. Εκεί ρίξαμε το βάρος και τα καταφέραμε".

Τέλος, ο παίκτης που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη, Γιάννης Καλαμπόκης, είπε: " Είναι πραγματικά μία σπουδαία νίκη γιατί αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Γυρίσαμε το παιχνίδι όμως και σε συνδυασμό με την καλή μας άμυνα, βγάλαμε ξεμαρκάριστα σουτ και κερδίσαμε".

" Το Πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και αυτό κάνει τα ματς ξεχωριστά. Το κίνητρο της τετράδας δεν θα πρέπει να μας βαραίνει, γιατί φάνηκε και σήμερα το άγχος που είχαμε".

Αιχμές για τη διαιτησία, άφησε ο προπονητής του Αμαρουσίου, Ντάρκο Ρούσο: " Στο προηγούμενο ματς βάλαμε το τρίποντο στο τέλος και κερδίσαμε. Τώρα το χάσαμε και ηττηθήκαμε. Έτσι είναι το μπάσκετ. Προς τη λήξη του παιχνιδιού, δεν πήραμε κάποια σφυρίγματα, ενώ ο κόσμος βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ, κάτι που το περιμέναμε γιατί είναι μία γερή έδρα".

" Στην τελευταία φάση έγινε ότι είχαμε πει κι ο Χαραλαμπίδης ίσως να ήταν λίγο κουρασμένος, από το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε. Είναι αλήθεια πάντως ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε κακές επιθετικές επιλογές".

Τέλος, ο Σέρβος κόουτς, απάντησε για την πιθανή ενίσχυση του Αμαρουσίου: " Είναι αλήθεια ότι είχαμε συμφωνήσει με τον Μπρούτον, αλλά μας είπε πως μέχρι την Τετάρτη ήθελε να μείνει στην Αυστραλία. Εμείς δεν μπορούσαμε να τον περιμένουμε, από τη στιγμή που είναι δύσκολο να προλάβουμε την έβδομη ή την όγδοη θέση κι ακόμα περισσότερο, αν έχουμε υγιή, τον Στεφανίδη".

Ο Αλέξης Κυρίτσης, τόνισε: " Για 30 λεπτά είχαμε την τύχη στα χέρια μας. Στο τέλος όμως, κάναμε λάθη σε έμυνα και επίθεση γι' αυτό χάσαμε. Έχουμε παράπονα από τους δύο διαιτητές (όχι από τον Βορέάδη)".

Η εξέλιξη του αγώνα:


1' Έναρξη 10λέπτου
1' Δίποντο Μαρούσι Τζάζβιν
2' Δίποντο Μαρούσι Κυρίτσης
2' Δίποντο ΠΑΟΚ Όστοϊτς
3' Δίποντο Μαρούσι Έιμπραμς
4' Δίποντο Μαρούσι Στεφανίδης
4' Δίποντο ΠΑΟΚ Αγαδάκος
5' Δίποντο Μαρούσι Έιμπραμς (5-10)
Καλό ξεκίνημα για το Μαρούσι, που προηγείται με 5 πόντους του ΠΑΟΚ, στην Πυλαία
5' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (7-10)
6' Τρίποντο Μαρούσι Χαραλαμπίδης (7-13)
7' Καλάθι και φάουλ ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (10-13)
Στο τρίποντο μειώνει με όμορφη προσπάθεια ο Πάσαλιτς
8' 3 Βολές Μαρούσι Κυρίτσης (10-17)
8' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (12-17)
10' Λήξη 10λεπτου 12-17
Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο πρώτο δεκάλεπτο, το Μαρούσι, που παίρνοντας λύσεις από τους Κυρίτση και Έιμπραμς, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ, να σημειώσει μόλις 12 πόντους, χάρη στην πολύ καλή άμυνα
11' Έναρξη 10λέπτου
11' Δίποντο ΠΑΟΚ Όστοϊτς (14-17)
12' Δίποντο Μαρούσι Χαραλαμπίδης (14-19)
13' Δίποντο ΠΑΟΚ Βεργίνης (16-19)
14' Δίποντο Μαρούσι Κολώκας (16-21)
Ξανά στο +5 το Μαρούσι, που συνεχίζει να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να βρίσκει λύσεις από ακόμα περισσότερους παίκτες
15' Τρίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (19-21)
16' Δίποντο Μαρούσι Τζάζβιν (19-23)
17' Δίποντο Μαρούσι Σεϊμπούτις (19-25)
Με το πρώτο καλάθι του Λιθουανού, οι φιλοξενούμενοι ανεβάζουν και πάλι τη διαφορά στους 6
19' Σχόλιο 19-25
Οι μόλις 500 οπαδοί του "Δικεφάλου" στην εξέδρα δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τους να "ξεκολλήσει, αφού σε 19 λεπτά, ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει μόλις 19 πόντους. Η καλή άμυνα των "κιτρίνων" έχει περιορίσει την απειλή από τα 6.25 (μόλις ένα ο Σκεπάνοβιτς) και παίρνοντας σκορ από 7 παίκτες είναι σταθερά μπροστά
19' Δύο βολές ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (21-16)
20' Καλάθι και φάουλ Μαρούσι Κυρίτσης (21-29)
20' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (23-29)
20' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (25-29)
20' Δίποντο Μαρούσι Έιμπραμς (25-31)
20' Λήξη ημιχρόνου 25-31
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του προς το τέλος του ημιχρόνου και με τον Καλαμπόκη να βοηθάει πολύ στο σκοράρισμα, επιχείρησε να μειώσει. Οι απαντήσεις από Κυρίτση και Έιμπραμς, όμως, οδήγησαν τους "κίτρινους" να κλείσουν το ημίχρονο στο +6 πιστοποιώντας την καλή εμφάνισή τους στο πρώτο μέρος
21' Έναρξη 10λέπτου
22' Δίποντο Μαρούσι Τζάζβιν (26-33)
23' Τρίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (26-36)
Με τρεις συνεχόμενους πόντους του Τζάζβιν και ένα καλάθι έξω από τα 6.25 το Μαρούσι φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά
23' Τρίποντο Μαρούσι Χαραλαμπίδης (26-39)
24' Τρίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (29-39)
Βροχή τα τρίποντα στην Πυλαία, αφού με την έναρξη του δευτέρου μέρους το σκορ γίνεται γρήγορα 29-39
25' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (31-40)
26' Δίποντο Μαρούσι Χαραλαμπίδης (31-42)
26' Δίποντο Μαρούσι Τζάζβιν (31-44)
27' Δίποντο Μαρούσι Σεϊμπούτις (31-46)
Στο +15 το Μαρούσι που έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, απέναντι στον ΠΑΟΚ, που μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αντιδράσει
28' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (33-47)
28' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (35-47)
30' Λήξη 10λεπτου 39-52
Σούπερ-Μαρούσι στην Πυλαία, αφού με ηγέτη τον Κυρίτση, αλλά και βοήθεια από τους υπόλοιπους οι παίκτες του Τζάζβιν κάνουν ένα από τα καλύτερα φετινά τους παιχνίδια και είναι στο +11
31' Έναρξη 10λέπτου
32' Δύο βολές Μαρούσι Κυρίτσης (43-52)
32' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς
33' Δύο βολές ΠΑΟΚ Αγαδάκος (43-52)
33' Δίποντο ΠΑΟΚ Αγαδάκος (45-52)
Ο Λάζαρος μειώνει στους 7 μετά από πολλή ώρα και ο ΠΑΟΚ κάνει την τελευταία του προσπάθεια να ανακάμψει
34' Δύο βολές ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (47-52)
35' Δίποντο ΠΑΟΚ Αγαδάκος (49-52)
Ο πολύ καλός στην τελευταία περίοδο, Αγαδάκος, μειώνει στους 3, βάζοντας για τα καλά την ομάδα του στο παιχνίδι της ανατροπής
36' Τρίποντο ΠΑΟΚ Κούβελας (52-52)
Το τρίποντο του ψηλού, ισοφαρίζει το παιχνίδι στο οποίο ο "Δικέφαλος" δείχνει να έχει τον έλεγχο κάνοντας σερί 13-0
37' Δίποντο Μαρούσι Έιμπραμς (52-56)
Το Μαρούσι απαντάει με ένα μίνι επιμέρους σκορ 0-4 και παίρνουν για ακόμα μία φορά το προβάδισμα
38' Δύο βολές ΠΑΟΚ Αγαδάκος (56-58)
39' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (58-58)
Ισοφαρίζει ο Καλαμπόκης, δραματικό το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά
39' Τρίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (61-58)
Κρισιμότατο καλάθι του Έλληνα γκαρντ στο πρόσωπο του οποίου ο ΠΑΟΚ βρίσκει λύση και είναι ξανά μπροστά
39' Τάιμ-άουτ Μαρούσι Ρούσο
39' Δίποντο Μαρούσι Κυρίτσης (61-60)
40' Ριμπάουντ Μαρούσι Έιμπταμς
40' Φάουλ Μαρούσι Έιμπραμς (5ο)
34 δευτερόλεπτα για τον ΠΑΟΚ που έχει την μπάλα
40' Σχόλιο
Η μπάλα μένει στα χέρια του ΠΑΟΚ που με 8 δευτερόλεπτα να μένουν, αμύνεται, αλλά ο Χαραλαμπίδης αστοχεί στο τρίποντο ελεύθερος και οι γηπεδούχοι επικρατούν
40' Λήξη αγώνα 61-60
Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, που ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα














































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ