ΑΡΗΣ

Αναχώρησε για το Σιαουλιάι

Αναχώρησε για το Σιαουλιάι
Κλαρκ-Αργυρόπουλος

Στις 5:00 τα ξημερώματα αναχώρησε η αποστολή του Άρη για το Σιαουλιάι ενόψει του ματς της Τρίτης (19:15)

Οι "κίτρινοι" μετέβησαν αεροπορικώς στην Πράγα όπου είχαν αναμονή περίπου πέντε ωρών πριν η επόμενη πτήση που τους μετέφερε αναχωρήσει για τη Ρίγα.
Από την πρωτεύουσα της Λετονίας η αποστολή διένυσε οδικώς 120 χιλιόμετρα για να φτάσει στη λιθουανική πόλη όπου θα τελεστεί την Τρίτη ο αγώνας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και η τελευταία προπόνηση του Άρη πριν το ματς.

Την αποστολή δεν ακολούθησε ο Κίκι Κλαρκ, που λόγω θανάτου συγγενικού του προσώπου μετέβη στις ΗΠΑ (θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Τετάρτη). Επίσης εκτός έμεινε και ο τραυματίας Νίκος Μπάρλος, ενώ υπολογίζεται κανονικά ο Νίκος Αργυρόπουλος που έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Όσο για τον Φώτη Κατσικάρη, που υπολογίζει πολύ τη Σιαουλιάι παρά το γεγονός ότι είναι τελευταία στον όμιλο, είχε να πει: " Είναι τυπική λιθουανική ομάδα που της αρέσει να τρέχει και να σουτάρει όσο πιο γρήγορα μπορεί".

"Είναι πολύ αθλητική ομάδα και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τον πόιντ γκαρντ της Ντέρικ Λόου. Αυτή αναμέτρηση θα είναι τεστ μυαλού για μας. Αντιμετωπίζουμε το άγνωστο και θα πρέπει να αντέξουμε και το μακρύ ταξίδι".

"Επίσης, αυτή θα είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες της Σιαουλιάι να παλέψει για μία θέση στην επόμενη φάση, γεγονός το οποίο κάνει την αποστολή μας ακόμα πιο δύσκολη



".

Από πλευράς παικτών τοποθετήθηκε ο Νίκος Αργυρόπουλος: " Είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Πάντα αναζητούν ευκαιρίες για αιφνιδιασμό και τρίποντα. Δεν έχουν κάτι να χάσουν και αν τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους στην επίθεση, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα".

"Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι η νίκη θα εξαρτηθεί από τη δική μας απόδοση. Θα πρέπει να είμαστε διαρκώς συγκεντρωμένοι

".

Η ιστορία με τις λιθουανικές ομάδες

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ φιλοξενήθηκε ενόψει της αναμέτρησης με τη Σιαουλιάι, αφιέρωμα στις προηγούμενες αναμετρήσεις του Άρη με λιθουανικές ομάδες, αλλά και σε αυτές της προσεχούς αντιπάλου των "κίτρινων" με ελληνικές.

" Μέχρι σήμερα, ο Άρης έχει δώσει 10 αναμετρήσεις απέναντι σε εκπροσώπους της Λιθουανίας (8 εναντίον της Λιέτουβος Ρίτας και 2 εναντίον της Ζαλγκίρις Κάουνας), με απολογισμό 4 νίκες και 6 ήττες".

"Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφυγε ηττημένη από τη χώρα της Βαλτικής και στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις της, αλλά οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη θα επιχειρήσουν να σπάσουν αύριο αυτήν την αρνητική παράδοση".

"Η τελευταία φορά που οι "κίτρινοι" επισκέφθηκαν τη Λιθουανία ήταν κατά την σεζόν 2007-08, όταν είχαν διασταυρωθεί με τη Λιέτουβος Ρίτας τόσο στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, όσο και στο "Τοp-16" της διοργάνωσης".

"Από την άλλη πλευρά, η ιστορία της Σιαουλιάι απέναντι σε ελληνικές ομάδες συνοψίζεται σε δύο αναμετρήσεις κόντρα στην ομάδα του Παπάγου, για τους "32" του Κυπέλλου Κόρατς την περίοδο 1998-99. Οι Λιθουανοί είχαν χάσει στην Αθήνα (74-67), αλλά στη ρεβάνς ανέτρεψαν τη διαφορά κερδίζοντας με 80-64





".










TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ