ΑΡΗΣ

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας
ΟΜΑΔΙΚΗ

Η δυσαρέσκεια και ο εκνευρισμός που επικρατεί στον Άρη, για τη διαιτησία με τον Ολυμπιακό, μεταφράστηκε σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας

Οι άνθρωποι της ομάδας, υποστηρίζουν ότι τα σφυρίγματα των διαιτητών, στον αγώνα για τη 15η αγωνιστική δεν ήταν τυχαία, αφού παράπονα εκφράστηκαν και για το ματς του Κυπέλλου, την περασμένη Τετάρτη.
Όπως αναφέρουν μέλη της διοίκησης, η ΚΑΕ, πήρε το μήνυμα από τις δύο αναμετρήσεις και δεν θα καθίσει με "σταυρωμένα τα χέρια" και γι' αυτό το λόγο εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με επιστολή που απέστειλε σήμερα το βράδυ η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε –ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ προς την ΚΕΔ/ΕΟΚ αναφέρει τα εξής: Επειδή η μη έκδοση ανακοίνωσης δυσφορίας, σε σχέση με τα διαιτητικά ατοπήματα που έλαβαν χώρα κατά την τέλεση του πρόσφατου ημιτελικού αγώνα για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ", ενδεχομένως εκλήφθηκε από την Επιτροπή σας ως σιωπηρή επιδοκιμασία, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα ακόλουθα, διερμηνεύοντας τα δυσάρεστα συναισθήματα που διακατέχουν όλο το φίλαθλο κοινό της ομάδας μας (και όχι μόνο) που παρακολούθησε τηλεοπτικά τον χθεσινό αγώνα της ομάδας μας με την ομάδα της "ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ":

Η Επιτροπή σας "ορίζοντας" στον συγκεκριμένο αγώνα (ο οποίος αποτελούσε το ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ δύο ομάδων επιπέδου Ευρωλίγκας) τους εν λόγω διαιτητές κατόρθωσε τα εξής:

1ον) Επέδειξε πλήρη αδιαφορία για την πρόοδο και το κύρος του Αθλήματος ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις της περί ισότητας και ομαλής διεξαγωγής όλων των αγώνων.

2ον) Προσέβαλλε τη νοημοσύνη και την ευπρέπεια όλου του φίλαθλου κόσμου και των τηλεθεατών του συγκεκριμένου αγώνα, εξαιτίας της σωρείας διαιτητικών λαθών που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με αποκορύφωμα τις αλλεπάλληλες τεχνικές ποινές που σε μια ομάδα του επιπέδου του ΑΡΗ δύσκολα να της καταλογιστούν μέσα σε μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο.

3ον) Περιφρόνησε συνειδητά την τρέχουσα αγωνιστική δυναμική αλλά και την ιστορία της ομάδας μας, την αγωνιστική και ηθική υπόσταση των καλαθοσφαιριστών και των προπονητών της. Γιατί, πως αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν:

α) Η μη επιλογή για τον αγώνα δύο τουλάχιστον από τους πολλούς ικανότατους και πολύπειρους έλληνες διαιτητές, τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά σε όλους και δεν χρειάζεται να αναφερθούν, που διευθύνουν όλους τους κρίσιμους αγώνες των σημαντικών ευρωπαϊκών ομάδων, στις οποίες συγκαταλέγονταν και οι διαγωνιζόμενες

β) Η "επιβολή" για τον αγώνα του ίδιου διαιτητή που μόλις προ τριημέρου είχε διαιτητεύσει αγώνα των ίδιων ομάδων, καθορίζοντας μάλιστα ουσιαστικά και το αποτέλεσμά του με τις εσφαλμένες αποφάσεις του και η μη αντικατάσταση του σύμφωνα με την πάγια τακτική της Επιτροπής σας να μην διαιτητεύει ποτέ το ίδιο πρόσωπο σε δύο εν συνεχεία αγώνες της ίδιας ομάδας.

4ον) Αδιαφόρησε πλήρως για τις περαιτέρω συνέπειες των διαιτητικών λαθών οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη συμπεριφορά των φιλάθλων και των οπαδών στους επικείμενους αγώνες. Η Επιτροπή σας, με πιο απλά λόγια, ενήργησε σαν τον πυρπολητή, που ανάβει φωτιά στο ξένο σπίτι και μετά καλεί τον ιδιοκτήτη του να τη σβήσει, για να μπορέσει αργότερα να υποδεχθεί τον πυρπολητή με ανοιχτές αγκάλες, χαμόγελα και φίλαθλα αισθήματα!

Κύριοι, Δεν σας ζητούμε να τιμωρήσετε τους συγκεκριμένους διαιτητές, αφού η τιμωρία τους θα είναι το δικό σας άλλοθι. Δεν επιδιώκουμε έμμεσα, με την επιστολή μας αυτή, να έχουμε την εύνοια των διαιτητών σε επόμενους αγώνες.

Σας ζητούμε όμως: Να αντιληφθείτε άμεσα την αποστολή σας. Να προασπίσετε την ομαλή διεξαγωγή του επαγγελματικού πρωταθλήματος και την ισότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων. Να σεβαστείτε το παρόν και την ιστορία του ΑΡΗ –χάρη και στην οποία δρέψατε οι περισσότεροι από σας δόξα και αγαθά–.

Να σεβαστείτε την προσπάθεια των μελών της Διοίκησής μας (που δεν είναι «μεγαλοεπενδυτές» αλλά προσφέρουν συγκριτικά σχεδόν από το υστέρημά τους, χωρίς προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες). Να σεβαστείτε τον καθημερινό αγώνα των Προπονητών και των Καλαθοσφαιριστών της ομάδας μας. Και τέλος να σεβαστείτε την ευαισθησία του νοήμονος φίλαθλου κοινού. Αλλιώς δεν απομένει παρά να υποβάλλετε άμεσα τις παραιτήσεις σας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς, Η Διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο".

























Όσον αφορά στον Ντάριους Ουάσιγκτον, που την Κυριακή, προσέθεσε ακόμα μία κακή εμφάνιση στο ενεργητικό του, η διοίκηση τον στηρίζει απόλυτα.

Επιστρέφει ο Τέρι
Στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα επέστρεψε τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη και ο Γκόρντον Χέρμπερτ, έδωσε ρεπό, ώστε να ξεκουραστούν οι παίκτες του και να επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη.

Μαζί τους αναμένεται να συμμετάσχει και ο Ρεϊσόν Τέρι, ώστε να βρίσκεται εντός αποστολής, για το παιχνίδι της Πέμπτης, με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Top-16 της Ευρωλίγκας.

Ο Αμερικανός, δεν είναι ακόμα απόλυτα υγιής, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους θα συμμετάσχει στην προσπάθεια της ομάδας, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σίγουρο πως θα μπει στο παρκέ για να αγωνιστεί.

Σίγουρη, πάντως, θεωρείται η συμμετοχή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, για την 16η αγωνιστικής της Α1, την Κυριακή, στο ΟΑΚΑ.













TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ