ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανακοινώθηκε ο Μπουρούσης

Ανακοινώθηκε ο Μπουρούσης
Μπουρουσης INTIME SPORTS

Η ΚΑΕ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μπουρούση για τα επόμενα τρία χρόνια

"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Μπουρούση για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο διεθνής σέντερ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και θα φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα ως τη σεζόν 2011-12" αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο 25χρονος καλαθοσφαιριστής πραγματοποίησε φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και ψηφίστηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ ξεχώρισε στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες.

Στην Ευρωλίγκα είχε κατά μέσο όρο 12,5 πόντους, 7,4 ριμπάουντ, 0,7 ασίστ, 0,7 κλεψίματα και 0,5 τάπες και ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ της διοργάνωσης και ο τέταρτος στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε κατά μέσο όρο 11,9 πόντους, 7,5 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ, 0,7 κλεψίματα και 0,9 τάπες και ήταν ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας στη διοργάνωση, ενώ ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος βάσει της ειδικής αξιολόγησης της στατιστικής υπηρεσίας.

Μπουρούσης: "Έμεινα, επειδή μου έδειξαν πόσο με θέλουν"

Λίγη ώρα μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε στο Olympiacos.org : "Ήθελα πολύ να μείνω στην ομάδα και μπορεί να ακούστηκαν πολλά, αλλά για μένα ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα. Αποφάσισα να μείνω γιατί ο τρόπος που μου έδειξαν πόσο με θέλουν τόσο οι πρόεδροι όσο και ο κόουτς με τους συνεργάτες του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Χαίρομαι πραγματικά που μένω στην ομάδα και υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να δικαιώσω όσους με πιστεύουν".


Όσο για το τι μπορεί να υποσχεθεί για τα επόμενα τρία χρόνια; "Δε χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, ούτε να λέμε πάλι ότι φέτος θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους. Πρέπει απλά να το κάνουμε. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος και σε οποιοδήποτε επίπεδο, οφείλουμε να τον κερδίσουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες".



Ο 25άχρονος σέντερ έκανε ξεχωριστή αναφορά στους διοικητικούς ηγέτες της ομάδας: "Οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν κάνει πολλές θυσίες για την ομάδα τα τελευταία χρόνια και με τις συζητήσεις μας κατάλαβα ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα, ειδικότερα τώρα που η ομάδα πέρασε 100% στα χέρια τους.

Οφείλουμε όλοι να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε γιατί πρόκειται για δυο ανθρώπους που δεν ασχολήθηκαν με τον Ολυμπιακό έχοντας κάποιο συμφέρον, αλλά γιατί είναι οπαδοί. Φανατικοί με την ομάδα που αγαπάνε".












TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ