ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανακούφιση για Πρίντεζη

Ανακούφιση για Πρίντεζη
Πριντεζης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καθαρή η μαγνητική του Πρίντεζη που θα είναι έτοιμος στους τελικούς. Παίζει ο Τσίλντρες την Κυριακή

Στο δεύτερο ημιτελικό με αντίπαλο το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ο Γιώργος Πρίντεζης έπαιξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι ενοχλήσεις που ένιωθε στη γάμπα, δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει.
Παρά την ανησυχία για το ενδεχόμενο θλάσης, οι ιατρικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για απλό μυικό σπασμό βγήκαν αληθινές και ο Γιώργος Πρίντεζης θα είναι έτοιμος για τους τελικούς.

Όσο για τον αγώνα με το Μαρούσι την Κυριακή στο ΣΕΦ, ο Έλληνας φόργουορντ δεν θα αγωνιστεί, όμως αυτό είναι μικρή ζημιά για τους "ερυθρολεύκους".

Επέστρεψε ο Τσίλντρες

Στον αντίποδα, ο Τζος Τσίλντρες επέστρεψε στις προπονήσεις, καθώς συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της Παρασκευής και κατά πάσα πιθανότητα θα επανεμφανιστεί στο κυριακάτικο ματς με το Μαρούσι, όπου οι "ερυθρόλευκοι" κυνηγούν το 3-0 και την πρόκριση στον τελικό.

Αν ο Ολυμπιακός περάσει με σουίπ, θα είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά την σεζόν 2000-01 όταν απέκλεισε το Περιστέρι με 2-0 νίκες και προκρίθηκε στον τελικό.

Νοκ άουτ τέθηκε, στο μεταξύ, ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς που σε σύγκρουσή του με τον Γλυνιαδάκη, διαπιστώθηκε ότι έπαθε κάταγμα στο ρινικούν οστούν.

Παπαλουκάς: "Θα σκεφτούμε τους τελικούς στην ώρα τους"

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στο κλειστό του Αγίου Θωμά με 15 πόντους και 4 ασίστ, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην εξαιρετική εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ματς με το Μαρούσι. Ωστόσο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μιλώντας μετά το παιχνίδι ξεκαθάρισε τι κράτησαν οι ερυθρόλευκοι από αυτήν την αναμέτρηση:

" Μας ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός να έχει διάρκεια, γι’ αυτό το λόγο όταν ήρθαμε εδώ σε μια δύσκολη έδρα είχαμε στο μυαλό μας ότι πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε και να μην έχουμε χαλαρότητα μετά το 1-0 και του πλεονεκτήματος έδρας. Δυο πράγματα κρατάμε από σήμερα. Το ένα ότι παίξαμε πάρα πολύ ωραίο μπάσκετ για δεκαπέντε λεπτά στην αρχή και το δεύτερο όταν χάσαμε τη διαφορά, κρατήσαμε την ηρεμία μας και πήραμε αυτό θέλαμε χωρίς να απειληθούμε ιδιαίτερα στο τέλος".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη... βιασύνη να ασχοληθούν οι ερυθρόλευκοι με τον Παναθηναϊκό και τους τελικούς και τόνισε ότι προέχει το τρίτο παιχνίδι με το Μαρούσι: " Το ότι έχουμε να χάσουμε στην Ελλάδα από το Νοέμβριο δεν είναι επίτευγμα, ούτε θα γράψει κάτι η ιστορία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά δείχνει ότι ο Ολυμπιακός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα σ’ ότι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα και τη διάρκειά του. Είναι λάθος να σκεφτόμαστε από τώρα τους τελικούς, έχουμε και οι δυο ομάδες ένα παιχνίδι ακόμα μπροστά μας και το μόνο που σκέφτομαι είναι η προπόνηση που ακολουθεί. Το κάθε πράγμα στην ώρα του, κι αν τελειώσουμε με το καλό τη σειρά την Κυριακή, έχουμε τρεις μέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε".

Ωστόσο, σχολίασε για το ποια παιχνίδια από τους τελικούς είναι σημαντικά: "Για μένα τα μονά παιχνίδια σε μια σειρά τελικών είναι πολύ σημαντικό και το πιο σημαντικό είναι το πρώτο, αλλά ξαναλέω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε πριν το τρίτο παιχνίδι με το Μαρούσι και όχι τον Παναθηναϊκό. Το πλεονέκτημα έδρας το κερδίσαμε με το σπαθί μας, ήμασταν οι καλύτεροι και για να πάρουμε αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε όλοι καλά".

Γκριρ: "Μακάρι να είμαι εδώ του χρόνου"

Ο Λιν Γκριρ έκανε κι αυτός δηλώσεις: " Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι το σημερινό γιατί το Μαρούσι πολύ δυνατό στην έδρα του, μας είχε δυσκολέψει στην κανονική περίοδο και πέρσι είχαμε χάσει δυο φορές στον ημιτελικό. Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και πήραμε μια σημαντική διαφορά, αλλά στη συνέχεια ήταν ακόμα πιο σημαντικό ότι μείναμε ήρεμοι όταν χάσαμε τη διαφορά. Τώρα πάμε για το Sweep . Θέλουμε να συνεχίζουμε να παίζουμε καλά και ακόμα καλύτερα στη συνέχεια γιατί μας περιμένει μια πολλή σκληρή σειρά με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι όταν παίζεις με αντίπαλο μια τέτοια ομάδα. Είναι σίγουρα σημαντικό ότι έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας γιατί έχουμε μια έξτρα ώθηση από τον κόσμο μας. Ελπίζω αυτό να μας βοηθήσει".

Αναφερόμενος στα φιλικά παιχνίδια με ομάδες του ΝΒΑ που θα δώσει ο Ολυμπιακός, είπε: "Σίγουρα θα είναι μια πολλή καλή εμπειρία για την ομάδα να παίξουμε απέναντι στους Καβαλίερς και τους Σπερς. Ελπίζω να είμαι εδώ για να το ζήσω".





























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ