ΑΡΗΣ

Ανάληψη ευθυνών και εξηγήσεις

Ανάληψη ευθυνών και εξηγήσεις
INTIME SPORTS

Η ήττα του Άρη από τον Πανιώνιο και ο τρόπος που ήρθε αυτή σκόρπισε προβληματισμό στις τάξεις της διοίκησης της ΚΑΕ που προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις από Αγγέλου και παίκτες.

Εξηγήσεις από τον Αγγέλου και του παίκτες της ομάδας προτίθεται να ζητήσει η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης μετά την ήττα από τον Πανιώνιο και κυρίως τον τρόπο που ήρθε αυτή.

Μία λογική από την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης και συγκεκριμένα τον πρόεδρό της Λευτέρη Αρβανίτη ώστε να βρει λύσεις και πάνω από όλα να διατηρήσει την ηρεμία μέσα στα αποδυτήρια που φάνηκε να χάνεται μετά την χθεσινή ήττα.

Στο Αλεξάνδρειο είναι αλήθεια πως η πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου και το διπλό επί του ΚΑΟΔ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εκτίναξε την ψυχολογία όλων για την φετινή χρονιά.

Και κυρίως στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από το sold out που υπήρξε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς που ήταν αυτό της 2ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Παρά την ήττα που ήρθε στις λεπτομέρειες μετά την απώλεια της αρχικής διαφοράς στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου οι εμφανίσεις που ακολούθησαν δεν ήταν ανάλογες σε καμία περίπτωση. Ο Άρης στα επόμενα τρία παιχνίδια κέρδισε το ένα με την Νέα Κηφισιά στην Nick Galis Hall παίζοντας με την φωτιά. Κι αυτό γιατί ο Σιούτης αστόχησε στην εκπνοή σε τρίποντο.

Όπως ακριβώς έγινε και χθες κόντρα στον Πανιώνιο για τον Άρη όμως με τον Αθηναίου που αν και κορυφαίος και πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 22 πόντους έμελλε να μην του κάνει το χατίρι η μπάλα και να μείνει το 63-65 που είχε διαμορφωθεί από το καλάθι του Ντούβνιακ. Κι όσο για το παιχνίδι που μεσολάβησε στο Ρέθυμνο ο Άρης έχασε γιατί δεν ήταν αυτός που έπρεπε στην άμυνα.

Κι αν δικαιολογία για την χθεσινή ήττα μπορεί να ήταν το ότι ο Πελεκάνος δεν ήταν 100% έτοιμος λόγω της ίωσης που τον είχε ταλαιπωρήσει στην διάρκεια της εβδομάδας και πάλι υπήρξε απώλεια μιας διαφοράς 12 πόντων αφού στο 22΄ ο Άρης ήταν μπροστά με 37-25.

Όπως και ότι για ένα ακόμη παιχνίδι δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε λόγω του τρόπου παιχνιδιού ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Στοιχείο εξίσου σημαντικό καθώς ο διεθνής γκαρντ αποτελεί επένδυση για τον Άρη και μετά τους 15 πόντους του στην πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι Κυπέλλου σημείωσε 33 πόντους στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουνε ακολουθήσει.

Ο Αγγέλου ήταν μαινόμενος μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού με τον Πανιώνιο και το έδειξε και στα αποδυτήρια μόνο που οφείλει να είναι ο πρώτος που καλείται να διαχειριστεί την όλη κατάσταση. Κι αυτό γιατί γνώριζε από πρώτο χέρι μετά την περσινή του παρουσία τις δυσκολίες που θα τον περίμεναν το καλοκαίρι εν όψει της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η γλώσσα που χρησιμοποίησε ήταν ιδιαίτερα σκληρή προς τους παίκτες του όπως δεν άργησε να κυκλοφορήσει την στιγμή που και ο ίδιος έχει τις δικές του ευθύνες. Όπως στις νίκες έτσι και στις ήττες. Και αν οι παίκτες του ενδεχομένως δεν μπορούνε να αποδώσουνε το μπάσκετ που εκείνος επιθυμεί καλείται να το κάνει αλλιώς να βρει λύση όποια και αν θα είναι αυτή.

Η ήττα και η εικόνα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο δείγμα της πίστης στις δυνατότητες της ομάδας παρά του νεανικού συνόλου και της όποιας απειρίας και ειδικότερα στο βάρος της φανέλας του Άρη υπήρχε στις τάξεις της διοίκησης της ΚΑΕ. Για τον λόγο αυτό και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης καλείται να ζητήσει εξηγήσεις και αλλαγή νοοτροπίας από όλους στο αγωνιστικό τμήμα.

"Δεν γίνεται να χάνουμε αυτά τα παιχνίδια. Δεν γίνεται να αδικούμαι την προσπάθειά μας και αντί να συσπειρώνουμε τον κόσμο, να τον απομακρύνουμε από κοντά μας", έλεγε χθες το βράδυ στους στενούς του συνεργάτες σε ένα δείγμα του προβληματισμού του.

Για να προσθέσει: "Εμείς παλεύουμε κάθε μέρα για να λύνουμε προβλήματα και να δουλεύουν όλοι όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται. Καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους", με τον ίδιο να έχει τον πρώτο λόγο για να το κάνει πράξη. Σε μία δύσκολη νύχτα πάντως όπου μεταξύ άλλων στους διαδρόμους των αποδυτηρίων του Αλεξανδρείου ακούστηκε το όνομα του Δημήτρη Πρίφτη ότι και αν σημαίνει αυτό.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ