ΑΡΗΣ

Άναψαν τα αίματα

Άναψαν τα αίματα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ ΞΥΛΟ

Ισοφάριση με ξύλο, για τον Ολυμπιακό (82-68) και αποβολές Σκέιλς-Ματσιγιάουσκας

Όλα ξεκίνησαν (στο 31ο λεπτό) όταν ο Μάσεϊ κάρφωσε με μανία στο καλάθι του Ολυμπιακού και άρχισε τα "γαλλικά" στον Μπάρλο. Οι δυο παίκτες είχαν "διάλογο" ως το κέντρο του γηπέδου, όταν παρενέβη o Άλεξ Σκέιλς, που έσπρωξε τον Μπάρλο.
Στην προσπάθεια του Ζίζιτς να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο Σκέιλς "απάντησε" με γροθιά στο πρόσωπο του Κροάτη, ο Ματσιγιάουσκας ξάπλωσε τον Αμερικανό στο παρκέ και παραλίγο να έχουμε γενική σύρραξη. Οι δυο παίκτες τιμωρήθηκαν (σωστά) με ντισκαλιφιέ, κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα δεν παίζουν την Κυριακή, στον τρίτο αγώνα της σειράς.

Κι ενώ δεν έφταναν όλα αυτά ήρθε και η "αντιπαράθεση" του Γιώργου Σιγάλα με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο πρώην παίκτης των ερυθρολεύκων προκάλεσε σε μια φάση με τον Μπάρλο (διαβάστε πιο κάτω περισσότερα) και βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακή άμυνα (μορφή ο Μπουρούσης) και έχοντας πολύ σωστές επιλογές στην επίθεση, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Φαίνεται, ότι η σειρά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη θα εξελιχθεί σε βεντέτα, αλλά ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε μεγαλύτερες εντάσεις, ειδικότερα από τον κόσμο των δύο ομάδων. Καλύτερα να μείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου στον δεύτερο ημιτελικό ο Ολυμπιακός έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει το "διπλό" στο Αλεξάνδρειο.

Μόνο που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο Ματσιγιάουσκας και ο Σκέιλς δεν θα δώσουν το παρών την Κυριακή (με τα δελτία τους κρατημένα και τον Αθλητικό Δικαστή να μην... προβλέπεται να βγάζει απόφαση, αύριο Παρασκευή),

Ο αγώνας

Η εικόνα του ΣΕΦ πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη σε έβαζε σε σκέψεις: "Αν είχε το πλεονέκτημα έδρας η ομάδα του Πίνι Γκέρσον, ο κόσμος θα ήταν περισσότερος;". Δύσκολη ερώτηση... Όπως και να 'χει, ο Ολυμπιακός με περίπου πέντε χιλιάδες φιλάθλους του, ξεκίνησε πολύ καλά. Τόσο, που ανάγκασε τον Άρη να παίξει τον ρόλο του απλού παρατηρητή στα πρώτα δύο δεκάλεπτα.

Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έπαιξε άμυνα και μάλιστα καλή. Ομαδική, με βοήθειες, συνεργασία, διαρκής κίνηση, με τους παίκτες του να πηδάνε στο αμυντικό ριμπάουντ (ο Άρης ήταν πολύ άστοχος στα πρώτα λεπτά). Είτε με μαν-του-μαν, είτε με ζώνη, οι ερυθρόλευκοι κατόρθωσαν να κρατήσουν τους φιλοξενούμενους στους 14 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.

Την ίδια ώρα, εκείνοι είχαν πετύχει 25 πόντους, με τον Χένρι Ντόμερκαντ να μπαίνει φουριόζος στο παιχνίδι και να μην αστοχεί σε σουτ, ενώ ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας φάνηκε κι αυτός σε καλή κατάσταση. Μάλιστα, είδαμε κι ένα σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Πήρε το σκριν στην base line, βγήκε στη γωνία του τριπόντου και ευστόχησε.

Οι γηπεδούχοι φαίνονταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και με όρεξη να πιέσουν. Στην αντίπερα όχθη, ο Αντρέα Ματσόν έβλεπε έναν Τέρελ Καστλ να προσπαθεί, αλλά μόνος του δεν ήταν αρκετός. Πέραν του πλέι μέικερ του Άρη, οι υπόλοιποι παίκτες δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα. Ηταν άστοχοι τόσο από την περιφέρεια (3/10 τρίποντα στο ημίχρονο), όταν επιχειρούσαν να περάσουν στη ρακέτα, οι Μπουρούσης και Στακ κάλυπταν πολύ καλά τους χωρους. Ο πρώτος κάλυπτε εξαιρετικά και τον... εναέριο χώρο.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο προσπάθησε να τρέξει ακόμη περισσότερο, η άμυνά του εξακολούθησε να είναι καλή και ο Ντόμερκαντ έφτασε τους 16 πόντους μέχρι την ανάπαυλα. Ένα μικροεπεισόδιο ανάμεσα στον Ματσιγιάουσκας και τον Τσαλδάρη ξύπνησε ακόμη περισσότερο τον κόσμο του Ολυμπιακού και το 41-26 του ημιχρόνου φαινόταν πολύ φυσιολογικό σκορ με βάση την εικόνα του αγώνα ως εκείνο το σημείο.

Η διαφορά δεν έπεσε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς ο Άρης δεν φαινόταν διατεθειμένος να παίξει άμυνα, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που με τον Μπουρούση να μοιράζει... τάπες, συνέχισε να κρατάει τον αντίπαλό του σε χαμηλό σκορ. Η ομάδα του Γκέρσον με τρίποντο του Ματσιγιάουσκας ανέβασε τη διαφορά στους 19 πόντους (53-34) και στην ουσία πρόσεχε να μην δώσει περιθώρια αντίδρασης στον Άρη.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου άναψαν για τα καλά τα αίματα, σε μια εντελώς ανύποπτη στιγμή. Ο Ζίζιτς κάτι είπε με τον Μάσεϊ, ο Σκέιλς πήγε και μπλέχτηκε και έριξε γροθιά στον Κροάτη, που πραγματικά (και δικαιολογημένα) βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να κυνηγάει τον Αμερικανό του Άρη. Ο Μάτσε πλησίασε, έσπρωξε τον Σκέιλς και οι παίκτες των δύο ομάδων έγιναν ένα... κουβάρι με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Οι διαιτητές τελικά κράτησαν τα δελτία του Σκέιλς και του Ματσιγιάουσκας που πολύ πιθανόν να μην παίξουν στο τρίτο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο. Οι οπαδοί δεν έμειναν αμέτοχοι και πέταξαν αντικειμένα, συνοδευόμενα από συνθήματα κατά της ομάδας του Άρη. Σκορ; 61-49...

Όμως, τα παράτραγουδα είχαν συνέχεια, αλλά με άλλους πρωταγωνιστές. Για την ακρίβεια έναν, τον Γιώργο Σιγάλα, που σε μια διεκδίκηση μπάλας με τον Μπάρλο έκανε φάουλ, τον έσπρωξε έξω από τις τέσσερις γραμμές και στη συνέχεια πέταξε με δύναμη την μπάλα πάνω στον Πατρινό παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν απάντησε, αλλά "απάντησε" ο κόσμος των ερυθρολεύκων που άρχισε να βρίζει εν χορώ τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού (ο οποίος απεβλήθη με πέντε φάουλ). Ωστόσο, ο Σιγάλας χειροκρότησε ειρωνικά καθισμένος στον πάγκο και οι φίλαθλοι των γηπεδούχων του "είπαν" ακόμη περισσότερα, αναφερόμενοι στα χρόνια που πέρασε στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο βρήκε την ευκαιρία να κάνει το σκορ 68-52, περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η τακτική απουσίαζε και από τις δύο ομάδες και ο Ολυμπιακός δεν φαινόταν διατεθειμένος να χαλαρώσει και να δώσει δικαιώματα στον Άρη. Εν τέλει οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 82-68 και η συνέχεια αναμένεται καυτή. Ραντεβού στο Αλεξάνδρειο...

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 41-26, 61-47, 82-68.

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Πεν 20 (2), Παπαμακάριος 8 (2), Ματσιγιάουσκας 8 (2), Ζίζιτς 6, Μπουρούσης 8, Ντόμερκαντ 22 (2), Χαρίσης 5, Μπάρλος 2, Βασιλόπουλος, Στακ 3.

Άρης (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 18 (2), Σιγάλας 2, Τσαλδάρης 2, Σκέιλς 15 (2), Καλαϊτζής 6 (1), Ηλιάδης 2, Ουίλκινσον 7 (1), Φλέτσερ 2, Παντελιάδης 3 (1), Μάσεϊ 11, Γιαννούλης.

Γκέρσον: "Οι παίκτες μου έπαιξαν σαν άντρες"

Ο Πίνι Γκέρσον μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε ότι "κάναμε καλό παιχνίδι και ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και καταφέραμε να διατηρήσουμε τη διαφορά, ενώ αντιδράσαμε σωστά και στην... προβοκάτσια. Μπορώ να πω ότι σήμερα βαφτίστηκα στο ελληνικό πρωτάθλημα και έζησα μια καυτή ατμόσφαιρα μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί μας γίνονται καλύτεροι και οι παίκτες μου έπαιξαν ως άντρες. Είναι σπουδαίο και έξυπνο να κρατάς την ψυχραιμία σου σε τέτοιες περιπτώσεις. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες και περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Τώρα, πάμε στο Αλεξάνδρειο έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ελπίζω να επιστρέψει και ο Ακερ ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες λύσεις".

Παπαμακάριος: "Καρδιά και μυαλό"

Ο Μανώλης Παπαμακάριος δήλωσε: "Για εμάς η νίκη ήταν μονόδρομος και θέλαμε πολύ την ισοφάριση. Περιμέναμε ότι θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι και αυτό αποδείχθηκε. Ήμασταν καλύτεροι και παίξαμε με μυαλό και καρδιά. Τα όσα έγιναν αποτελούν συνηθισμένο τρικ από ομάδες που βρίσκονται πίσω στο σκορ και μερικές φορές προσπαθούν να ανατρέψουν με αυτόν τον τρόπο την εις βάρος τους κατάσταση".

Ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας τόνισε για το επεισόδιο ότι "δεν ξέρω τι έγινε. Ο Σκέιλς τρελάθηκε και πήγα να ηρεμήσω τα πράγματα, αλλά πάτησα πάνω σε έναν καφέ και γλίστρησα".


Ματσόν: "Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος"

Ο Αντρέα Ματσόν δεν θέλησε να πει το οτιδήποτε για τα όσα έγιναν και αναφέρθηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι: "Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια. Είχε από την αρχή το ρυθμό του αγώνα. Κάποιοι παίκτες έχασαν τον έλεγχο και την Κυριακή περιμένω να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο. Έγινε το 1-1 και συνεχίζουμε...".


Η εξέλιξη του αγώνα

1' Δίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (2-0)
1' Τρίποντο Άρης Καστλ (2-3)
2' Δίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (4-3)
3' Δίποντο Ολυμπιακός Ζίζιτς (6-3)
Δεν έχει πολύ κόσμο το ΣΕΦ, αλλά όσοι είναι στις κερκίδες υποστηρίζουν θερμά τον Ολυμπιακό.
5' Τρίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (9-5)
Άστοχα σουτ από τον Άρη που δεν έχει ρυθμό στην επίθεση.
5' Δίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (11-5)
6' Τρίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (14-5)
Με... σύστημα για δική του χρήση, ο Μάτσε ευστοχεί σε τρίποντο και ανεβάζει τη διαφορά στους εννιά πόντους.
7' 3 Βολές Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (17-7)
Πολύ καλή άμυνα από τον Ολυμπιακό, κυρίως σε ομαδικό επίπεδο με βοήθειες και συνεργασία.
8' Τρίποντο Ολυμπιακός Πεν (20-9)
9' Δίποντο Ολυμπιακός Πεν (23-11)
9' Δύο βολές Άρης Σκέιλς (23-13)
10' Λήξη 1ης περιόδου 25-14
Τόσο με άμυνα μαν-του-μαν, όσο (κυρίως) και με ζώνη, ο Ολυμπιακός περιόρισε πολύ τον Άρη, ενώ οι Ντόμερκαντ, Ματσιγιάουσκας και Πεν σήκωσαν το βαρός στην επίθεση.
11' Τρίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ (28-14)
11' Δίποντο Ολυμπιακός Πεν (30-14)
12' Τρίποντο Άρης Καστλ (30-17)
14' Δίποντο Άρης Ζίζιτς (35-17)
20' Λήξη 2ης περιόδου 41-26
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο Άρης Καστλ
21' Δίποντο Ολυμπιακός Μπουρούσης
22' Δίποντο Ολυμπιακός Ζίζιτς
22' Τρίποντο Άρης Ουΐλκινσον
23' Τρίποντο Ολυμπιακός Πεν
24' Τρίποντο Άρης Σκέιλς
25' Δίποντο Ολυμπιακός Πεν
25' Τρίποντο Ολυμπιακός Μασιγιάουσκας
26' Καλάθι και φάουλ Άρης Σκέιλς
27' Δίποντο Άρης Σκέιλς
27' Δίποντο Ολυμπιακός Μπάρλος
28' Δίποντο Άρης Σκέιλς
28' Δίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ
29' Τρίποντο Άρης Σκέιλς
29' Δύο βολές Άρης Σκέιλς
Τις έχασε.
30' Δύο βολές Άρης Καστλ
30' Δύο βολές Ολυμπιακός Πεν
30' Δύο βολές Άρης Μάσεϊ
30' Δίποντο Ολυμπιακός Χαρίσης
30' Λήξη 3ης περιόδου 61-47
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Δίποντο Άρης Μάσεϊ
31' Σχόλιο
Ο Σκέιλς με μπουνιά στον Ζίζιτς τινάζει το ματς στον αέρα. Σύρραξη στο παρκέ με τους παίκτες των δύο ομάδων. Ο Μασιγιάουσκας έσπρωξε τον Σκέιλς.
32' Σχόλιο
Οι διαιτητές απέβαλαν τον Μασιγιάουσκας και τον Σκέιλς.
32' Διακοπή αγώνα
32' Σχόλιο
Ο αγώνας άρχισε ξανά.
32' Δύο βολές Ολυμπιακός Ντόμερκαντ
33' Δύο βολές Άρης Καλαϊτζής
Έβαλε τη μία.
33' Δίποντο Άρης Ουΐλκινσον
34' Δύο βολές Ολυμπιακός Στακ
Έβαλε τη μία.
34' Τεχνική ποινή Άρης Σιγάλας
34' Δύο βολές Ολυμπιακός Πεν
35' Δίποντο Ολυμπιακός Πεν
35' Δύο βολές Άρης Καστλ
35' Δίποντο Ολυμπιακός Ντόμερκαντ
36' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης
36' Δίποντο Ολυμπιακός Παπαμακάριος
36' Δύο βολές Άρης Καλαϊτζής
37' Δίποντο Ολυμπιακός Πεν
38' Τρίποντο Ολυμπιακός Παπαμακάριος
38' Δίποντο Άρης Μάσεϊ
39' Δύο βολές Άρης Ηλιάδης
Έχασε τη μία.
39' Δίποντο Άρης Μάσεϊ
40' Δίποντο Ολυμπιακός Μπουρούσης
40' Δίποντο Άρης Φλέτσερ
40' Τρίποντο Ολυμπιακός Παπαμακάριος
40' Τρίποντο Άρης Παντελιάδης
40' Λήξη 4ης περιόδου 82-68

















































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ