NBA

(Αντ)αλλαγή σκηνικού...

(Αντ)αλλαγή σκηνικού...
Σπανούλης

Έγινε το αποφασιστικό βήμα. Ο Βασίλης Σπανούλης έφυγε από το Χιούστον (για τους Σπερς) και ετοιμάζεται για τον Παναθηναϊκό...

Άλλωστε ο ίδιος ο παίκτης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αλλά να γυρίσει στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στους "πράσινους".
Πλέον η επιθυμία του μπορεί να γίνει πραγματικότητα, δεδομένου ότι το ουσιαστικό εμπόδιο ήταν οι "Ρουκέτες", που στεκόντουσαν στο τριετές συμβόλαιο που υπέγραψαν πέρσι. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν τον "VSpan" να φύγει τόσο εύκολα...

Μόνο που τώρα και μέσω της ανταλλαγής κατάφεραν μια συμφέρουσα συμφωνία. Κάτι που ισχύει για όλες τις πλευρές. Συγκεκριμένα οι Σπερς έδωσαν τα δικαιώματα του Λουίς Σκόλα (που λογικά θα συνεχίζει να παίζει στην Τάου λόγω ενός αστρονομικού buy-out) και τον Τζάκι Μπάτλερ από την άκρη του πάγκου, για να πάρουν τον διεθνή Έλληνα γκαρντ κι ένα μελλοντικό ντραφτ πικ.

Έδωσαν δηλαδή παίκτες που δεν χρησιμοποιούν για να πάρουν έναν παίκτη που δεν θέλει να μείνει στο ΝΒΑ! Το σενάριο, όμως, βολεύει και τους Ρόκετς, που άδειασαν όχι μόνο το "σάλαρι-καπ", αλλά και την περιφέρεια εκεί όπου θέλουν να φέρουν τον Στιβ Φράνσις!

Ουσιαστικά η ανταλλαγή έγινε για οικονομικούς λόγους. Κι οι δύο πλευρές ελευθέρωσαν χώρο στο σάλαρι-καπ και πλέον μπορούν πιο ελεύθερα να πραγματοποιήσουν μεταγραφικές κινήσεις.

Το SPORT 24 είχε γράψει προ ημερών ότι ο Σπανούλης βρισκόταν προ... αδιεξόδου, καθώς οι Ρόκετς ήταν αποφασισμένοι. Η επιμονή του Ραζνιάτοβιτς (ο ατζέντης του παίκτη) κι η λύση που έδωσαν οι Σπερς, ήταν τα στοιχεία που άλλαξαν τις ισορροπίες και αντέστρεψαν το κλίμα.

Οπότε όπως όλα δείχνουν μένουν πλέον οι λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η επιστροφή του Έλληνα πλέι-μέικερ στην Ελλάδα, ο οποίος προτιμάει τον Παναθηναϊκό, ακόμη κι από την προοπτική να αγωνιστεί στους πρωταθλητές του ΝΒΑ, μια ομάδα που παραδοσιακά στηρίζεται σε διεθνείς παίκτες (Πάρκερ, Τζινόμπιλι, Ομπέρτο, Ούντριχ).

"Ούτε στο Σαν Αντόνιο"



Άλλωστε σε εφημερίδα του Σαν Αντόνιο αναφέρεται: Έχοντας παίξει λίγο την περασμένη σεζόν ο Σπανούλης έχει ενημερώσει τους Ρόκετς ότι θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα. Κι η ανταλλαγή δεν αναμένεται να αλλάξει τη γνώμη μου.

Πριν από δύο βδομάδες ο ατζέντης του είχε πει: "Μπορεί να τον στείλουν στο Σαν Αντόνιο για τη θέση του βασικού πόιντ-γκαρντ, αλλά και πάλι θα έλεγε οχι".

Αν οι Σπερς πρέπιε να πληρώσουν μέρος του συμβολαίου του, θα το κάνουν με τα χρήματα που οι Ρόκετς έβαλαν στη συμφωνία"



.

Ελπίζουν για Σκόλα

Στο μεταξύ οι Ρόκετς είναι αισιόδοξοι ότι θα φέρουν τον Λουίς Σκόλα στο ΝΒΑ. "Είναι ένας από τους πέντε καλύτερους διεθνείς παίκτες εκτός ΝΒΑ. Δίνει εμπειρία, σκληράδα στη θέση που έχουν ανάγκη κι είναι έτοιμος για το ΝΒΑ, διαθέτοντας υψηλό IQ. Περιμένουμε να κάνει άμεσα τη διαφορά" σχολίασε ο Ντάριλ Μόρεϊ.

Επίσης στο επίσημο site του Χιούστον για τον Σπανούλη αναφέρεται: "Φεύγει από τους Ρόκετς μετά από μια σεζόν και 31 ματς. Είχε ενημερώσει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλά να μείνει στην Ελλάδα".






















TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ