ΑΕΚ

Άντερσεν: "Μπορούσαμε να μπούμε στα πλέι οφ"

Άντερσεν: "Μπορούσαμε να μπούμε στα πλέι οφ"
Άντερσεν

Ο Μίκαελ Άντερσεν αναφέρθηκε στην πορεία της ΑΕΚ τη φενινή σεζόν αλλά και το μικρό χρόνο συμμετοχής του

Αναλυτικά η συνέντευξη του έμπειρου σέντερ:
" Μπορούσαμε να μπούμε πλέι οφ"

Αρχικά τον ρωτήσαμε αν θεωρεί επιτυχημένη την πορεία της ΑΕΚ με την κατάκτηση της ένατης θέσης. Αν με ρωτούσες πριν από την έναρξη της σεζόν θα σου έλεγα πως θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος εφόσον η ομάδα κατακτούσε την ένατη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Αν όμως με ρωτούσες κατά τη διάρκεια της σεζόν και βάσει των ευκαιριών που είχαμε, θα σου απαντούσα πως η ένατη θέση δεν είναι επιτυχία, τόνισε και συνέχισε επισημαίνοντας πως ήταν εφικτή για την «Ένωση» τουλάχιστον η είσοδος στην πρώτη οκτάδα: " Νομίζω πως τουλάχιστον θα μπορούσαμε να είχαμε μπει στα πλέι οφ. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες στη διάθεσή μας για να τα καταφέρουμε αλλά τις κλωτσήσαμε. Όσον αφορά την προσωπική του παρουσία στη σεζόν σημείωσε: Είναι δύσκολο να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις μου. Ο κάθε παίκτης θέλει να παίζει περισσότερο και καλύτερα απ’ όσο παίζει. Αυτό ισχύει και για μένα.

" Με ξεχνούσε ο Φλεβαράκης"

Στη συνέχεια ο 35άχρονος αθλητής μίλησε με καλά λόγια για τον Κώστα Φλεβαράκη αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του έργου που έπρεπε να φέρει εις πέρας. Ο κόουτς είναι ένας καλός άνθρωπος αλλά τη φετινή σεζόν έπρεπε να ασχοληθεί με περισσότερα πράγματα σε σχέση με το καθαρά τεχνικό κομμάτι. Το γεγονός αυτό έκανε τη δουλειά του δυσκολότερη, δήλωσε αν και δεν έκρυψε το παράπονό του σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής: Δεν ξέρω αν με αδίκησε ή αν με είχε σε χαμηλή εκτίμηση, αλλά νομίζω πως μερικές φορές με ξεχνούσε. Θεωρώ ότι όταν έπαιζα για περισσότερα από 15 λεπτά είχα αρκετά καλή απόδοση".

Αναφορικά με τους φίλους της ΑΕΚ ο «Μίκα» τους χαρακτήρισε «τρελούς» (με την καλή έννοια) και «φανταστικούς». Ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει και τις κακές τους στιγμές που στοίχισαν στην ομάδα: " Δεν υπάρχουν άλλες λέξεις για να χαρακτηρίσεις τους φίλους της ΑΕΚ πέρα από το “τρελοί” και “φανταστικοί”. Το ότι παίζαμε στο Σπόρτιγκ μας έκανε να νιώθουμε πιο κοντά τους φιλάθλους μας. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως μερικές φορές μας δημιούργησαν προβλήματα, τόνισε και κατέληξε: Πιστεύω ακράδαντα πως θα είχαμε κερδίσει τον Άρη αν είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας...".

" Θέλω να συνεχίσω στην Αθήνα"

Ο Μίκαελ Άντερσεν έκανε επίσης μία σύγκριση μεταξύ της ΑΕΚ του 1998 όταν έπαιζε στην ομάδα και της φετινής, μίλησε για τον Μπάμπη Καραμανλή, τόνισε πως δεν σκοπεύει να σταματήσει το μπάσκετ άμεσα εκφράζοντας την επιθυμία του να παραμείνει και του χρόνου στην Αθήνα και ευχαρίστησε τους φιλάθλους της ΑΕΚ για την αντιμετώπιση που είχαν προς το πρόσωπό του. Προφανώς το μπάτζετ και η οικονομική κατάσταση ήταν διαφορετική τότε, ωστόσο και τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τόνισε στο πλαίσιο της σύγκρισης.Κατόπιν, σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σημείωσε: " Πραγματικά δεν σκέφτομαι να αποσυρθώ γιατί αισθάνομαι σε καλή φυσική κατάσταση. Αγαπώ το μπάσκετ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαι διατεθειμένος να παίξω οπουδήποτε. Έχω οικογένεια πίσω μου και πρέπει να νιώθει άνετα όπου πάω να αγωνιστώ. Η Αθήνα, βέβαια, θα ήταν ένα τέλειο μέρος για να συνεχίσω γιατί φέτος περάσαμε πάρα πολύ καλά".

" Πονάει την ομάδα ο Καραμανλής"

Όσο για τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μπάμπη Καραμανλή, μίλησε με πολύ καλά λόγια: Νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος με καλή καρδιά, ο οποίος, όμως, ενεπλάκη με κάτι για το οποίο δεν ήταν εντελώς προετοιμασμένος. Κάποιες φορές στάθηκε λίγο άτυχος. Είναι μεγάλος υποστηρικτής της ΑΕΚ και πονάει την ομάδα. Κάνει τα πάντα για να διαβεβαιώσει άπαντες πως θα πάρουν τα χρήματά τους.Κλείνοντας τις δηλώσεις του, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο: Θέλω απλά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φιλάθλους. Γνώρισα πολλούς από αυτούς στους δρόμους της Αθήνας και με συγκίνησε το ότι με ευχαριστούσαν για τη σεζόν, παρότι δεν έπαιξα πολύ".
















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ