EUROCUP

Απαντάει ο Νέιμικ για μηνιαίο συμβόλαιο

Απαντάει ο Νέιμικ για μηνιαίο συμβόλαιο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο γνώριμος Ντρου Νέιμικ βρίσκεται στο μυαλό του Δημήτρη Πρίφτη για την ενίσχυση του ρόστερ του Άρη στη θέση του σέντερ αλλά μόνο για τη συνέχεια του φετινού Eurocup.

Στον Άρη δείχνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για την πρόκρισή τους στους 16 του φετινού Eurocup και για τον λόγο αυτό υπάρχει η διάθεση της απόκτησης του γνώριμου Ντρου Νέιμικ για την ενίσχυση της θέσης του σέντερ.

Ο Νέιμικ μόνο άγνωστος δεν είναι στον Δημήτρη Πρίφτη καθώς ήταν αυτός που τον είχε φέρει την περσινή αγωνιστική περίοδο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο τεχνικός του Αρη θα τον ήθελε και για τη φετινή και ήταν στο μυαλό του στο σχεδιασμό του περσινού καλοκαιριού.

Επί του παρόντος ο Πρίφτης επιθυμεί την απόκτηση του Νέιμικ για την ενίσχυση του ρόστερ του Άρη στη θέση του σέντερ αλλά μόνο για τη συνέχεια του φετινού Eurocup. Μάλιστα ο Αμερικανός σέντερ είναι να απαντήσει ακόμη και σήμερα για το αν αποδέχεται την πρόταση για μηνιαίο συμβόλαιο που του έχει προταθεί.

Με την απόκτηση του Νέιμικ ο Πρίφτης και κατ΄ επέκταση ο Άρης θέλει να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup. Σε αυτή των 16 από τον όμιλο της φάσης των Last-32 αφήνοντας εκτός μία εκ των Αρμάνι Μιλάνο και Άλμπα Βερολίνου καθώς η λιθουανική Νεπτούνας με το 1-2 δεν έχει πολλές ελπίδες.

Ο Άρης ουσιαστικά καλείται να κυνηγήσει το απόλυτο στον Β' γύρο ώστε με ρεκόρ 4-2, έχει 1-2 και να ακολουθήσει ένα 3-0, να προκριθεί χωρίς να χρειαστεί να καλύψει τις διαφορές της από τις ήττες με 41 πόντους από την Αρμάνι στο Μιλάνο και 15 από την Άλμπα στο Βερολίνο. Οι "κίτρινοι" θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουνε τα δύο αυτά παιχνίδια στην έδρα τους, στη Nick Galis Hall, και με τον κόσμο τους μπορούνε να τα κερδίσουνε και μοναδικό εκτός αυτό με τη Νεπτούνας.

Η απόκτηση του Νέιμικ, που ολοκλήρωσε πριν από δύο εβδομάδες το συμβόλαιό του με τη γερμανική Μπαϊρόιτ και είναι ελεύθερος, έχει να κάνει ώστε ο Άρης να έχει ένα βαρύ πεντάρι. Τον παίκτη εκείνον που στο επερχόμενο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου θα κοντράρει τον Κικάνοβιτς και με την Αρμάνι τον Μάτσβαν. Κι όσο για την αντικατάσταση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς αυτή δεν φαίνεται πως θα γίνει προς στιγμή τουλάχιστον αφού δεν υπάρχει διαθέσιμος ποιοτικός παίκτης στην κοινοτική αγορά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νέιμικ είναι να αποκτηθεί με μηνιαίο συμβόλαιο καθώς ο Πρίφτης δεν σκέφτεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση κάποιου από τους τέσσερις Αμερικανούς του ρόστερ του εν όψει της συνέχειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κάποιον από τους δύο περιφερειακούς Ντομινίκ Ουότερς και Τζέρελ ΜακΝίλ, τον σμολ φόργουορντ Οκάρο Ουάιτ αλλά και τον πάουερ φόργουορντ/σέντερ Τζαμέλ Χάγκινς παρά την κοιλιά του στα τελευταία παιχνίδια. Αυτή που παρουσιάστηκε μετά την εκδήλωση του ενδιαφέροντος για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Η επιλογή της απόκτησης του Νέιμικ φανερώνει ότι δεν προχωράει το φλερτ με τον Εστεμπάν Μπατίστα που όπως και να έχει φαίνεται πως θα καθυστερούσε την απάντησή του. Πλέον απομένει να φανεί ποια θα είναι η απάντηση του Αμερικανού σέντερ που στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αισιοδοξούν πως θα είναι θετική και θα γίνει άμεσα κάτοικος για δεύτερη φορά στην καριέρα του της Nick Galis Hall.

Στα συν του Νέιμικ είναι ότι γνωρίζει άριστα την ομάδα και την λογική του Πρίφτη κάτιθ που σημαίνει ότι δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί και να δώσει μέσα στη ρακέτα αυτό που της λείπει. Και πιο συγκεκριμένα την άμυνα με σωματική επαφή η οποία μέχρι σήμερα προσφέρεται μόνο από τον Βασίλη Σίμτσακ αλλά και την εμπειρία του.

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ