ΑΡΗΣ

Από τον Σαρικόπουλο στον Μπατίστα

Από τον Σαρικόπουλο στον Μπατίστα
Σαρικόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον Άρη έχουνε ρίξει το βάρος της ενίσχυσης του ρόστερ στην απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου που αποτελεί βαρόμετρο στην αποδέσμευση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς αν και η πρώτη σκέψη ήταν η απόκτηση ενός σέντερ για αυτό και έγινε κίνηση τόσο για τον Ζήση Σαρικόπουλο όσο και για τον Εστεμπάν Μπατίστα.

Ο Κώστας Παπανικολάου αποτελεί το Νο1 μεταγραφικό στόχο του Άρη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν υπήρχε η λογική της απόκτησης ενός σέντερ πριν τη αποδέσμευση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς για αυτό και έγινε κίνηση τόσο για τον Ζήση Σαρικόπουλο όσο και για τον Εστεμπάν Μπατίστα.

Συγκεκριμένα στην περίπτωση του Σαρικόπουλου που ανήκει στην ΑΕΚ όλα έγιναν πολύ γρήγορα καθώς πλησίαζε το φινάλε του Α΄ γύρου της κανονικής διάρκειας της Basket League. Σε ένα χρονικό σημείο όπου ήταν άγνωστο το κατά πόσο ο διεθνής σέντερ θα παρέμενε ή όχι στο ρόστερ της "Ένωσης". Για το αν βρισκόταν ή όχι στα πλάνα του Σλοβένου νέου τεχνικού της ομάδας Γιούρι Ζντοβτς.

Το "ξανθό σκυλί" λίγες μέρες μετά την αξιολόγηση του ρόστερ της ΑΕΚ έκρινε πως επιθυμεί τη διατήρηση του Σαρικόπουλου υπό τις οδηγίες του. Με τον τρόπο αυτό δεν προχώρησε ούτε η αποδέσμευση του διεθνή σέντερ αλλά ούτε και η παραχώρησή του σε άλλη ομάδα με τη μορφή δανεισμού. Όπως ακριβώς είχε συμβεί στην περίπτωση του Απόλλωνα Πατρών που είχε κινηθεί σχετικά.

Όσον αφορά το φλερτ του Άρη στο πρόσωπο του Σαρικόπουλου έγινε στη λογική αλλαγής ρόλων στο ρόστερ με την αποδέσμευση του Τσούπκοβιτς. Ο διεθνής σέντερ θα αποτελούσε το βαρύ κορμί και συμπλήρωμα του Τζαμέλ Χάγκινς. Τον ρόλο που έχει τη στιγμή αυτή ο Τζέικ Κοέν που θα μετακινούταν στο "4". Στη θέση του πάουερ φόργουορντ και στη θέση "3" του σμολ φόργουορντ να είναι οι Μιχάλης Πελεκάνος και Οκάρο Ουάιτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης αφού πρώτα ήρθε σε μία καταρχήν συμφωνία με την πλευρά του Σαρικόπουλου προχώρησε σε συγκεκριμένη οικονομική πρόταση στη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για την αποδέσμευσή του. Εκεί όμως υπήρξε η αρνητική της απάντηση για τη λύση ενός συμβολαίου που είχε υπογραφεί προ μηνών και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2016-2017. Μία άρνηση που είχε δύο παραμέτρους. Από τη μια το θέλω της παραμονής του Ζντοβτς και από την άλλη να μην δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσης ενός εκ των βασικών αντιπάλων για την κατάκτηση της 3ης θέσης της τελικής κατάταξης.

Στη λογική της απόκτησης ενός σέντερ και όχι ενός σμολ φόργουορντ, πριν προκύψει η περίπτωση του Παπανικολάου μετά την απόφαση των Ντένβερ Νάγκετς να ενεργοποιήσουν τον όρο αποδέσμευσής του που υπήρχε στο συμβόλαιό του, στον Άρη κινήθηκαν για τον Εστεμπάν Μπατίστα. Τον 33χρονο διεθνή Ουρουγουανό σέντερ που την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε αγωνιστεί στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ στον Παναθηναϊκό και μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός όντας κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο κινήθηκε για την απόκτησή του ρωτώντας τον εν Ελλάδι εκπρόσωπό του αν είναι διαθέσιμος και πόσο θα κοστίσει. Ο Μπατίστα όπως είχε γίνει γνωστό και από την πρώτη επαφή δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα πριν τις 5-10 Φεβρουαρίου. Μάλιστα κατά μέσο όριο στα 13 παιχνίδι που έχει αγωνιστεί έχει 28,2 πόντους και 13,2 ριμπάουντ ενώ οι απαιτήσεις του πριν από δύο μήνες άγγιζαν τα 50.000 ευρώ το μήνα. Ποσό απαγορευτικό για τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης και σαφώς θα πρέπει να πέσει κάτω από τα μισά.

Κι όσον αφορά την υπόθεση Παπανικολάου που είναι σε πρώτο πλάνο. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης εκτός του ότι έχει τηλεφωνήσει στον εκπρόσωπό του εκφράζοντάς του το ενδιαφέρον απόκτησής του μπορεί να το κάνει σήμερα ή αύριο και με τον ίδιο τον διεθνή φόργουορντ. Ωστόσο το βασικό εμπόδιο και η πρώτη διαφωνία σε περίπτωση συμφωνίας είναι η χρονική της διάρκεια. Στον Άρη υπάρχει η επιθυμία της απόκτησης του Παπανικολάου για 1,5 χρόνο, για συμβόλαιο δηλαδή έως το καλοκαίρι του 2017, με τον ίδιο όμως να δείχνει να προτιμάει μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Στην περίπτωση του Άρη ο Παπανικολάου, αν δεν έρθει σε συμφωνία με τις δύο ομάδες του ΝΒΑ που συζητάει ή με αυτή που συμμετέχει στο ΤΟΡ 16 της Euroleague και έχει δείξει "ζεστό" ενδιαφέρον κάνοντας λόγος για συμβόλαιο 2,5 χρόνων, θα προτιμήσει να συμφωνήσει μέχρι το καλοκαίρι. Κι αυτός ώστε να είναι και πάλι ελεύθερος για να διαπραγματευτεί με ομάδα που θα συμμετέχει στη Euroleague και χωρίς να υπάρχει στη μέση ένα συμβόλαιο. Το βέβαιο πάντως είναι ότι στον Άρη ο Παπανικολάου θα έχει από την πρώτη προπόνηση ρόλο πρωταγωνιστή και αυτό είναι σίγουρα το μεγάλο συν του Άρη στο κυνήγι της επίτευξης του colpo grosso που επιχειρεί ο Νίκος Λάσκαρης.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ