NBA

Απορούν Αμερικανοί δημοσιογράφοι για το σίριαλ Βεζένκοβ: "Δεν μπορεί απλά να σηκωθεί και να φύγει"

Απορούν Αμερικανοί δημοσιογράφοι για το σίριαλ Βεζένκοβ: "Δεν μπορεί απλά να σηκωθεί και να φύγει"
AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Απορούν στις ΗΠΑ για τη συμφωνία Ολυμπιακού - Βεζένκοβ και εξηγούν πως οι Τορόντο Ράπτορς είχαν, έχουν και θα έχουν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις με τον Βούλγαρο φόργουορντ.

Η απόφαση του Σάσα Βεζένκοβ να αποχαιρετήσει το NBA και να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού δημιούργησε ένα κλίμα ακραίου ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά, την ίδια στιγμή όμως, έχει εκπλήξει Αμερικανούς δημοσιογράφους που προσπαθούν να καταλάβουν πως ένας αθλητής που δεσμεύεται με συμβόλαιο στις ΗΠΑ τραβάει τη σκανδάλη και προσπαθεί να βγει από τη συμφωνία που ο ίδιος είχε υπογράψει πριν από έναν χρόνο.

"Η κατάσταση του Σάσα Βεζένκοβ είναι συναρπαστική. Τα ευρωπαϊκά media αναφέρουν ότι έχει ήδη πάρει συμβόλαιο στην Ελλάδα και πως η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί. Τα media στο Τορόντο αναφέρουν ότι οι Ράπτορς δεν θέλουν να τον αποδεσμεύσουν. Και ο Βεζένκοβ θα πρέπει να αποδεσμευθεί, δεν μπορεί απλά να σηκωθεί και να φύγει. Ίσως συμβεί, αλλά το να αναφέρεται πως έχει ήδη αποχωρήσει από το NBA, δεν στέκει" έγραψε ο Κιθ Σμιθ, άνθρωπος που συνεργάζεται και με το Spotrac.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ο Σάσα Βεζένκοβ θέλει να αποχωρήσει από το NBA για να γυρίσει στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Και οι Ράπτορς είναι αυτοί που ελέγχουν την κατάσταση" πρόσθεσε ο Σμιθ και συνέχισε: "Έγραψα γι' αυτή την υπόθεση χωρίς συναισθηματισμούς. Δέχομαι πολλές προσβολές, γεγονός στενάχωρο και περιττό. Προσωπικά, ελπίζω πως ο παίκτης θα βρεθεί σε ένα μέρος στο οποίο θα είναι χαρούμενος να παίζει μπάσκετ. Και δεν με ενδιαφέρει που θα το βρει αυτό" πρόσθεσε ο Σμιθ.

Όπως αναφέρθηκε σε κείμενο του Σμιθ στο Spotrac, για να αποδεσμευθεί ο Βεζένκοβ θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους Ράπτορς για αποζημίωση που μπορεί να ξεκινάει από το... μηδέν (να παραιτηθεί δηλαδή ο παίκτης απ' όλο το συμβόλαιό του για τη σεζόν 2024/25) και να φτάνει έως τα 6.658.536 δολάρια που είναι οι αποδοχές του Βούλγαρου για την ερχόμενη περίοδο.

Οι Καναδοί προσπαθούν να γλιτώσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν, καθώς δεν τους ενδιαφέρει να πληρώσουν έναν παίκτη που δεν θα βρίσκεται στο δυναμικό τους. Και όταν τον αποδεσμεύσουν, θα πρέπει να περάσει όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, ένα διάστημα 48 ωρών για να καθαρίσει ο Βεζένκοβ από το NBA.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε αυτό το διάστημα των δύο ημερών όποιος τον θέλει μπορεί να τον πάρει με το συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρυσι το καλοκαίρι στο Σακραμέντο, ωστόσο δεν συνηθίζεται παίκτες που έχουν εκφράσει διάθεση αποχώρησης από τη Λίγκα να ελκύουν βλέμματα. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Φιλίπ Πετρούσεβ που ζήτησε να αποδεσμευθεί από τους Κινγκς για να παίξει στον Ολυμπιακό και αποθάρρυνε έτσι άλλους οργανισμούς που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για εκείνον.

TAGS NBA ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ