ΜΠΑΣΚΕΤ

Άρχισαν οι μεταγραφές;

Άρχισαν οι μεταγραφές;
Μπλατ

Μιλάει ο Γκέρσον με την Ταού κι ο Μπλατ με τον Ολυμπιακό; Που θα πάει ο Παπαλουκάς; Όλα τα σενάρια

Σύμφωνα με την σημερινή El Mundo Deportivo, στην Αθήνα, επιβεβαιώθηκε ότι η καλοκαιρινή "αγορά" θα είναι ...κάτι περισσότερο από καυτή. Σε μετακινήσεις, δηλαδή, παικτών και προπονητών.
Δεν έχει άδικο η ισπανική εφημερίδα. Ήδη, ας πούμε, η Τάου αναζητεί προπονητή στη θέση του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς που είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει να κοουτσάρει τους Βάσκους στα πλέι-οφ της ACB. Η πιθανότητα να αναλάβει ξανά ο βοηθός του Περάσοβιτς, Λεζκάνο, είναι αρκετά σοβαρή, ενώ για του χρόνου, ακούγεται έντονα το όνομα του Πίνι Γκέρσον.

Την είδηση δημοσίευσε και η BasketWeek της Τρίτης, ενώ σύμφωνα με ισραηλινή εφημερίδα ο ατζέντης του Πίνχας, έχει προχωρημένες συζητήσεις με τον Χοσεάν Κερεχέτα, αναθερμαίνοντας το περσινό καλοκαιρινό φλερτ. Όπως έγραψε το All Star Basket, ο Ολυμπιακός σκέφτεται, πολύ σοβαρά, την λύση του Ντέιβιντ Μπλατ κάτι που επιβεβαιώνουν και οι Ισραηλινοί.

Ο Μπλατ ετοιμάζει τις βαλίτσες του από το Τρεβίζο, δεν υπόγραψε, τελικά, με την Κίμκι όπως είχε ειπωθεί αρχικά και βλέπει με "καλό μάτι" τον Ολυμπιακό, έστω κι αν οι συζητήσεις του έχουν προκαλέσει την δυσφορία του Γκέρσον. Στα συν για τους "ερυθρολεύκους" είναι ότι ο "προπονητής Μπλατ" μπορεί να φέρει μαζί του και τον Νίκο Ζήση, που είναι ένας από τους μεγάλους στόχους του Ολυμπιακού, εδώ και καιρό.

Η El Mundo σημειώνει ότι το πιο μεγάλο όνομα, εφόσον αποφασίσει να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ, της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ενδεχομένως να είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Η αλήθεια είναι ότι ο "Τεό" δεσμεύεται, ακόμη, με συμβόλαιο με την ρωσική ομάδα, από την οποία μη ξεχνάτε ότι αμείβεται σαν βασιλιάς (2.5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο), η δήλωσή του, όμως, ότι " θα σκεφτώ το καλοκαίρι τι θα κάνω" άνοιξε την όρεξη πολλών!

Οι εμφανίσεις και οι ατομικές του διακρίσεις, τον έχουν βάλει σε περίοπτη θέση ακόμη και για την λίστα μεγάλων κλαμπ του ΝΒΑ. Την Δευτέρα το ESPN σημειώνε ότι Μάβερικς (ο Ρολάντο Μπλάκμαν τον παρακολούθησε διά ζώσης στο φάιναλ-φορ) οι Κλίπερς και οι Τίμπεργουλφς τον έχουν ήδη στα υπ' όψιν. Φυσικά, αν ο Παπαλουκάς, φύγει από την ΤΣΣΚΑ, θα ενδιαφερθούν και οι ...περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Εδώ υπάρχει, πάντως, μια ιδιαιτερότητα. Ο Παπαλουκάς μπορεί να φύγει από την ΤΣΣΚΑ, μόνο αν υπάρχει περίπτωση μετακόμισής του στο ΝΒΑ, ή θέμα επιστροφής του στην Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση ο ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να πληρώσει τους Ρώσους. Άρα, ελπίδες έχουν (αν επαναλαμβάνουμε ο "Τεό" αποφασίσει να φύγει από την ΤΣΣΚΑ) έχουν οι ομάδες του ΝΒΑ και... ο Ολυμπιακός!

Η "Εl Mundo" επαναφέρει θέμα Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού (που μπορεί να πάρει και κοινοτικό διαβατήριο, από το Βέλγιο) είναι στο στόχαστρο της ΤΣΣΚΑ (η οποία διώχνει τον Ντέιβιντ Άντερσεν) και της Μπαρτσελόνα.

Ο Μάρκο Μπελινέλι φεύγει, σίγουρα, από τη Φορτιτούτο Μπολόνια, λέγεται ότι θα είναι ψηλά στο φετινό ντραφτ, αλλά σίγουρα, θα αποτελέσει στόχο και των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Η ιταλική Reppublica έγραψε ότι Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα (για τη θέση του Μάρκους Μπράουν), Ταού και Μπαρτσελόνα έχουν, ήδη, εκδηλώσει ενφδιαφέρον και αποκαλύπτει ότι ο Ζόραν Σάβιτς (τζένεραλ μάνατζερ της Μπάρτσα) έχει, ήδη, μιλήσει με τον Ιταλό "βομβαρδιστή". Ένας άλλος Ιταλός, ο Στέφανο Μαντσινέλι, ενδιαφέρει πάρα πολύ την Ταού, ενώ το ρεπορτάζ καταλήγει με τα μεγάλα ονόματα που ενδέχεται να έρθουν από το ΝΒΑ στην Ευρώπη. Είναι οι:
  • Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος) το όνομα του οποίου βρίσκεται και στη λίστα του Ολυμπιακού!
  • Βασίλης Σπανούλης (Χιούστον) που είναι έτοιμος να ξαναφορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού, αν φύγει, εν τέλει, από τους Ρόκετς
  • Σαμόντ Ουίλιαμς (Λέικερς) ο οποίος έπαιζε πριν πάει στο ΝΒΑ στην Μπαρτσελόνα.
Συμπέρασμα: Να έχετε όρεξη να διαβάζετε σενάρια. Κι ακόμη δεν έχουν αρχίσει τα πλέι-οφ! Δηλαδή η σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη...

Σημειώνουμε και το χθεσινό ρεπορτάζ της El Mundo για το οργανωτικό χάος του φάιναλ-φορ. Η Ευρωλίγκα και ο Δήμος Αθηναίων τα άκουσαν για τα καλά!
















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ