ΑΙΓΑΛΕΩ

Άρης-Αιγάλεω: 75-57

Άρης-Αιγάλεω: 75-57
Mάρσαλ

Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης νίκησε με 75-57 το Αιγάλεω στο "Αλεξάνδρειο"

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι "κίτρινοι" είχαν το προβάδισμα αλλά το "Σίτι" δεν το έβαλε κάτω και πότε με τον εκπληκτικό Μαγγουνή πότε με τα τρίποντα του Γκόλντγουαϊρ μείωνε τη διαφορά.
Η υπερπληθώρα λύσεων του Άρη όμως σε συνδυασμό με την εκπληκτική του άμυνα κατά διαστήματα έπαιξε καταλυτικό ρόλο και "υπέταξε" το Αιγάλεω που στην τέταρτη περίοδο δεν άντεξε και έχασε φυσιολογικά με τη διαφορά να υπερβαίνει την εικόνα του αγώνα.

Κορυφαίοι από πλευράς Άρη ήταν οι Μάρσαλ, Νέλσον και Κλαρκ σε συνδυασμό με την παρουσία του Σέκουλιτς που "ξεκόλλησε" σε κάποια δύσκολα διαστήματα την ομάδα του.

Ο αγώνας
Παρά το γεγονός ότι ο Πάτερσον έδωσε το πρώτο προβάδισμα στο Αιγάλεω, οι παίκτες του Ματσόν όμως απάντησαν άμεσα με σερί 13-0 και τους Νέλσον και Μάρσαλ να πυροβολούν. Ο Γκόλντγουαϊρ ήταν αυτός που διέκοψε το επιμέρους σκορ υπέρ των γηπεδούχων αλλά αυτό δεν αποτέλεσε αφορμή αντεπίθεσης αφού οι "κίτρινοι" βρήκαν τις λύσεις για να αυξήσουν τη διαφορά στους 13 (17-4) πριν ο Μαγγουνής κάνει ένα προσωπικό σερί 0-5 για το 17-9.

Η διαφορά σταθεροποιήθηκε σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος της περιόδου που βρήκε την ομάδα της Θεσσαλονίκης μπροστά με 22-14 κυρίως γιατί βρήκε πολλές λύσεις απέναντι στο Αιγάλεω που στερήθηκε τους πόντους των Αμερικανών.

Το ξέσπασμά του πραγματοποίησε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου το Αιγάλεω που με τους Μαγκουνή, Καλλινικίδη και Κουπίδη μείωσε μετά από πολλή ώρα στο καλάθι (24-22) 7 λεπτά πριν την ανάπαυλα. Η απάντηση ήρθε με τους πρώτους πόντους του Δημήτρη Τσαλδάρη κι από εκείνο το σημείο και μετά ο Σέκουλιτς πήρε αρκετές πρωτοβουλίες που "ξεκόλλησαν" την ομάδα του.

Η δυνατή άμυνα του Άρη οδήγησε στα λάθη των παικτών του Σκουρτόπουλου που παρότι είχαν τον έλεγχο στα ριμπάουντ δεν κατάφεραν να διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής στο σκορ με τη διαφορά να ανεβαίνει χάρη και στα καλάθια των Αμερικανών (Μάρσαλ-Κλαρκ) πριν ο Σκορδίλης διαμορφώσει το 45-33 του ημιχρόνου με δύο βολές.

Το σόου του Μαγκουνή
Οι διαθέσεις του Αιγάλεω να αντεπιτεθεί έγιναν φανερές με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Γκόλντγουαϊρ πήρε φωτιά έξω από τα 6.25 την ίδια στιγμή που ο Άρης έβρισκε λύσεις με τον Σέκουλιτς και τους Κλαρκ-Νέλσον με το σκορ στο πεντάλεπτο να είναι 53-44.

Σε εκείνο το σημείο πήρε... μπροστά ο Μαγγουνής που με ακόμα ένα προσωπικό επιμέρους 0-7 μείωσε τη διαφορά στον πόντο (53-52) δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου "βγάζοντας απ' τα ρούχα του" τον Αντρέα Ματσόν που κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Τέσσερις βολές από Ηλιάδη και Τσαλδάρη (πήρε και το 4ο φάουλ του Μαγκουνή) διαμόρφωσαν το 57-52 με το οποίο έληξε η περίοδος.

Καθάρισε η Αμερικάνικη βοήθεια
Η πολύ καλή άμυνα του Άρη και στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αυτή που τον οδήγησε τελικά στη νίκη. Σε 6 λεπτά οι "κίτρινοι" είχαν σημειώσει δύο τρίποντα (Κλαρκ-Μάρσαλ) ανεβάζοντας το προβάδισμά τους σε 63-52 σε αντίθεση με το Αιγάλεω που είχε στο συγκεκριμένο διάστημα 0 πόντους. Ο Γκόλντγουαϊρ έσπασε στο 6-0 με δύο βολές αλλά ο Ηλιάδης απάντησε με τον ίδιο τρόπο ξεκινώντας ένα σερί 10-0 το οποίο δημιούργησαν οι Νέλσον αρχικά και Μάρσαλ στη συνέχεια για να "τελειώσουν" τους φιλοξενούμενους που έμειναν πίσω με 73-54. Ο Μάρσαλ έφτασε την ομάδα του και στο +20 (75-55) στη συνέχεια πριν ο Γκόλντγουαϊρ διαμορφώσει το τελικό 75-57.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-33, 57-52, 75-57

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 12 (2), Μάρσαλ 17 (2), Τσαλδάρης 7 (1), Νέλσον 12, Σέκουλιτς 14, Αργυρόπουλος 2, Ηλιάδης 6, Γκαβέλ, Σκορδίλης 2, Παπανικολάου, Αγαδάκος 3, Μπάρλος

Αιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Κρστιτς, Σούλης, Γκόλντγουαϊρ 18 (4), Κουπίδης 7 (2), Πάτερσον, Χόχλερ, Μαγγουνής 17 (3), Αγγελόπουλος Νίκος, Μπρέισι 1, Καλλινικίδης 8 (1), Γκιζόγιαννης

Ματσόν: " Εκπληκτική δουλειά από τα παιδιά"
Απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκαν οι παίκτες του το παιχνίδι έμεινε ο Αντρέα Ματσόν που μίλησε με κολακευτικά λόγια και για τον κόσμο.

" Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες που ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για έναν προπονητή. Προσπάθησαν να κάνουν ότι είπαμε. Με τον τρόπο που μας συμπαραστέκονται οι φίλαθλοι μας βοηθούν για να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Το Αιγάλεω είναι μία πολύ καλή ομάδα για αυτό και είχε κερδίσει στο Μαρούσι".

"Έπαιξαν πολύ καλά στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά στο τελευταίο τους κρατήσαμε στους 5 πόντους από τους οποίους οι 3 μπήκαν με βολές και οι 2 με ένα 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Τα παιδιά έκαναν εκπληκτική δουλειά

".

Για την ζώνη και πως σκέφτεται να την αντιμετωπίζει, ο Ιταλός κόουτς σχολίασε: " Tο Αιγάλεω έπαιξε ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο. Δεν είχαμε αντιμετωπίσει ζώνη στα παιχνίδια προετοιμασίας κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σήμερα. Μπορεί να κάναμε μερικά λάθη αλλά παρόλα αυτά κάναμε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ. Μπορεί σε κάποιο σημείο να μην παίζεις καλά εναντίον ζώνης αλλά όταν παίρνεις 39 ριμπάουντ το ισοσταθμίζει".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις νίκες που παίρνει η ομάδα του στο τέλος: " Eίναι καλό για μας γιατί οι παίκτες πρέπει να συνειδητοποιούν ότι παίζουν καλά ως ομάδα. Δεν έχουμε κάποιον σούπερ σταρ και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Άρα για να κερδίζουμε θα πρέπει όλοι να παίζουν δίνοντας ότι έχουν και είμαι περήφανος γιατί δύο νεαροί μας παίκτες ο Σκορδίλης και ο Παπανικολάου έδειξαν ότι μπορούν να κρατηθούν στο παιχνίδι πατώντας για πρώτη φορά το πόδι τους στο Παλέ".

"Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ομάδα. Ελπίζω ότι από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουμε επιτέλους όλοι μαζί να είμαστε στην προπόνηση γιατί από τις 20 Αυγ μόνο 5 φορές ήμασταν όλοι μαζί. Είναι καλό που βλέπουμε ότι ο Μάρσαλ βρίσκει ρυθμό, ο Γκαβέλ ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμος όπως και ο Σέκουλιτς ακόμα καλύτερος".

"Σήμερα ωστόσο κάποιοι παίκτες έκαναν πολύ καλή αμυντική δουλειά όπως ο Τσαλδάρης και ο Κλαρκ. Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην άμυνα και δημιούργησαν μια κατάσταση πίεσης κάτι που είναι πολύ καλό για μας



".

Από πλευράς παικτών του Άρη, ο Σον Μάρσαλ είπε: " Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολύ καλή δουλειά στον αμυντικό τομέα. Το Αιγάλεω έτρεξε μερικές φορές στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε κάποια σημαντικά καλάθια. Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο ανεβάσαμε πολύ την απόδοση μας στην άμυνα και με κάποια σημαντικά καλάθια πήραμε τη νίκη".

Για την ζώνη του Αιγάλεω ξεκαθάρισε: " Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουμε καλύτεροι με την πάροδο του χρόνου ως ομάδα και στη ζώνη. Ο κόουτς θεωρεί ότι στην τρίτη περίοδο αποδώσαμε καλά απέναντι στην ζώνη του Αιγάλεω. Σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και με την πάροδο του χρόνου θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι".

Όσο για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε εξήγησε: " Κάποιοι τραυματισμοί με άφησαν εκτός προπόνησης. Πρέπει να βρω τον ρυθμό μου και να καλύψω τον χαμένο χρόνο. Σήμερα μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα και οι συμπαίκτες μου με αξιοποίησαν. Το πιο σημαντικό όμως είναι να κερδίζεις τους αγώνες. Με τον Πανελλήνιο το σκορ ήταν στους 2 πόντους αλλά η ομάδα κέρδισε και αυτό μετράει".

Για την απόδοσή του είπε: " Δεν μπορώ να μιλήσω με αριθμούς ετοιμότητας αλλά γίνομαι όλο και καλύτερος. Το σκοράρισμα θα έρθει αφού σε όλη μου την καριέρα είμαι παραγωγικός στην επίθεση. Έτσι είναι το στιλ μου. Έτσι ήμουν πάντα. Στη διάρκεια του αγώνα ζω το παιχνίδι για αυτό και αντιδρώ έτσι. Απλά θέλω να το διασκεδάζω και παίζοντας σκληρά μπορείς να πετύχεις τα πάντα".

Σκουρτόπουλος: " Δύσκολη εβδομάδα"
Στη δύσκολη συνέχεια στάθηκε ο προπονητής του Αιγάλεω, Θανάσης Σκουρτόπουλος που μίλησε για το άσχημο παιχνίδι της ομάδας του στο τελευταίο δεκάλεπτο.

" Nομίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι όμως στο τέλος χαλάσαμε την καλή εικόνα μας. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω παραπάνω. Είχαμε προετοιμαστεί καλά αλλά χάσαμε πολλά εύκολα σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο παρά τη ζώνη ο Άρης πήρε τα ριμπάουντ αφού είχε 13 παραπάνω και σημείωσε γκολ φάουλ σε καθοριστικά σημεία. Έχουμε μία εβδομάδα αρκετά δύσκολη αφού παίζουμε με τα Τρίκαλα για το Κύπελλο και μετά για το Πρωτάθλημα με την Ολύμπια Λάρισας. Θα παλέψουμε".

Για τους μόλις δύο πόντους στο τέλος σχολίασε: " Στην αρχή ήταν θέμα σουτ, αφού οι Μπρέισι και Κουπίδης εκτέλεσαν χωρίς άμυνα. Χάσαμε έξι αν δεν κάνω λάθος πράγμα που σημαίνει ότι μόνο τα δύο αν είχαμε βάλει το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εικόνα. Δεύτερον στο τέλος έβαλα δύο πλέι μέικερ κάτι που αποδείχθηκε λάθος αφού το έκανα για να τους μπλοκάραμε περισσότερο αλλά λειτούργησε χειρότερα".

Για τον κορυφαίο από πλευράς Αιγάλεω, Σπύρο Μαγγουνή, τόνισε: " Ξεκίνησε από πέρυσι μαζί μας έχοντας μείνει πίσω στην ΑΕΚ και περιμέναμε να είναι από τους πρωταγωνιστές μας. Έχασε προπονήσεις λόγω στρατού και απομένει να βρει τον ρυθμό του. Τον εμπιστεύομαι πολύ αφού εγώ τον είχα πάει στην ΑΕΚ όταν ήταν έφηβος".

Ο ίδιος ο παίκτης τόνισε: " Σίγουρα το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Χάσαμε με μεγάλη διαφορά αλλά μέχρι και τα μέσα της τέταρτης περιόδου ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Σε εκείνο το σημείο ο Άρης πίεσε πολύ και βραχυκυκλώσαμε".

"Χάσαμε πολλές μπάλες που έγιναν αιφνιδιασμοί για τον Άρη και καλάθια. Θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την ήττα και να κοιτάξουμε τα δύο σημαντικά παιχνίδι στην έδρα μας που θα πρέπει να κερδίσουμε

".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Δίποντο Αιγάλεω Πάτερσον (0-2)
1' Δίποντο Άρης Νέλσον (2-2)
2' Δίποντο Άρης Κλαρκ (4-2)
2' Δίποντο Άρης Μάρσαλ (6-2)
3' Δίποντο Άρης Νέλσον (8-2)
3' Τάιμ-άουτ Αιγάλεω Σκουρτόπουλος
Ο καλός ρυθμός του Άρη που οδήγησε σε σερί 8-0 την ομάδα του Ματσόν αναγκάζει τον Έλληνα κόουτς να καλέσει τάιμ άουτ
3' Τρίποντο Άρης Μάρσαλ (11-2)
5' Δίποντο Άρης Ηλιάδης (13-2)
Για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή η διαφορά υπέρ του Άρη που κάνει σερί 13-0
6' Δίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (13-4)
6' Δύο βολές Άρης Σέκουλιτς (15-4)
6' Δίποντο Άρης Κλαρκ (17-4)
7' Τρίποντο Αιγάλεω Μαγκουνής (17-7)
9' Δίποντο Αιγάλεω Μαγκουνής (17-9)
Σερί 0-5 για το Αιγάλεω δια χειρός του Έλληνα παίκτη
10' Δύο βολές Άρης Αργυρόπουλος (19-9)
10' Τρίποντο Αιγάλεω Καλλινικίδης (19-12)
10' Καλάθι και φάουλ Άρης Αγαδάκος (22-12)
Απάντηση στο τρίποντο του αρχηγού του Αιγάλεω δίνει ο ψηλός που στέλνει και πάλι το προβάδισμα του Άρη στο +10
10' Δύο βολές Αιγάλεω Μαγκουνής (22-14)
10' Λήξη 1ης περιόδου 22-14
Διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα ο Άρης που είναι στο +8 ενώ έφτασε ως το +13
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Τρίποντο Αιγάλεω Μαγκουνής (22-17)
12' Δίποντο Αιγάλεω Καλλινικίδης (22-19)
Ακόμα ένα σερί 0-5 του Αιγάλεω μειώνει στους 3
13' Δίποντο Άρης Νέλσον (24-19)
13' Τρίποντο Αιγάλεω Κουπίδης (24-22)
14' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (27-22)
14' Δίποντο Άρης Σέκουλιτς (29-22)
Ξανά στο +7 ο Άρης που "ξεσπάει" με το πρώτο καλάθι του Τσαλδάρη και το πρώτο εντός πεδιάς του Σέκουλιτς
15' Δίποντο Άρης Σέκουλιτς (32-22)
15' Τρίποντο Αιγάλεω Κουπίδης (32-25)
16' Δύο βολές Άρης Σέκουλιτς (34-25)
16' Τρίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (34-28)
16' Δίποντο Άρης Σέκουλιτς (36-28)
17' Δίποντο Αιγάλεω Πάτερσον (36-30)
17' Τρίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (36-33)
18' Δίποντο Άρης Μάρσαλ (38-33)
19' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (41-33)
20' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (43-33)
20' Δύο βολές Άρης Σκορδίλης (45-33)
20' Λήξη ημιχρόνου 45-33
Με την επίθεσή του σε πολύ καλή μέρα και την άμυνα να παίζει πολύ καλά κατά διαστήματα (10 λάθη από το Αιγάλεω), ο Άρης ανέβασε και πάλι στους 12 τη διαφορά. Ο Σέκουλιτς πήρε τ' όπλο του στη δεύτερη περίοδο και έδωσε λύσεις όπως και ο Τσαλδάρης
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο Άρης Σέκουλιτς (47-33)
22' Δίποντο Αιγάλεω Πάτερσον (47-36)
22' Τρίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (47-39)
23' Δίποντο Άρης Νέλσον (49-39)
23' Δίποντο Αιγάλεω Καλλινικίδης (49-41)
24' Τρίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (49-44)
Το τέταρτό του τρίποντο σημειώνει ο Αμερικάνος
24' Δίποντο Άρης Σέκουλιτς (51-44)
Στους 14 φτάνει ο ψηλός που πάει πολύ καλά σήμερα
25' Δίποντο Άρης Κλαρκ (53-44)
26' Δίποντο Αιγάλεω Μαγκουνής (53-47)
27' Τρίποντο Αιγάλεω Μαγκουνής (53-50)
28' Δίποντο Αιγάλεω Μαγκουνής (53-52)
28' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
Εσπευσμένα τάιμ άουτ ζητάει ο Ιταλός που βλέπει το Αιγάλεω να έχει πλησιάσει στον πόντο χάρη στον εκπληκτικό Μαγκουνή
29' Δύο βολές Άρης Ηλιάδης (55-52)
30' Δύο βολές Άρης Τσαλδάρης (57-52)
Αυτό ήταν και το 4ο φάουλ του Μαγκουνή
30' Λήξη 3ης περιόδου 57-52
Ανάσες με βολές για τον Άρη αφού το Αιγάλεω και ο Μαγκουνής είχαν πάρει τα πάνω τους
31' Έναρξη 4ης περιόδου
33' Τρίποντο Άρης Μάρσαλ (60-52)
36' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (63-52)
Κοντά στη νίκη πλέον ο Άρης που φτάνει εκ νέου στο +11 σε ένα δεκάλεπτο που έχουν μπει 6 πόντοι σε 6 λεπτά
37' Δύο βολές Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (63-54)
37' Δύο βολές Άρης Ηλιάδης (65-54)
38' Δίποντο Άρης Νέλσον (67-54)
38' Δίποντο Άρης Νέλσον (69-54)
39' Δίποντο Άρης Μάρσαλ (71-54)
40' Δίποντο Άρης Μάρσαλ (73-54)
Με δύο συνεχόμενα καρφώματα του Αμερικανού η διαφορά ανεβαίνει στους 19 πόντους
40' Δίποντο Άρης Μάρσαλ (75-55)
Για πρώτη φορά στο +20 ο Άρης
40' Δίποντο Αιγάλεω Γκόλντγουαϊρ (75-57)
40' Λήξη αγώνα 75-57
Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε ο αγώνας στην τελευταία περίοδο με τον Άρη να παίρνει τελικά τη νίκη πιο άνετα από όσο είχε φανεί στα πρώτα τρία δεκάλεπτα




























































TAGS ΑΙΓΑΛΕΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ