ΑΙΓΑΛΕΩ

Άρης-Αιγάλεω: 94-67

Άρης-Αιγάλεω: 94-67
Μάσεϊ

Ο Άρης έκανε για ακόμη μία φορά το καθήκον του και επιβλήθηκε του Αιγάλεω με 94-67 στο Αλεξάνδρειο

Με το μυαλό... στην Πυλαία


Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και το Αιγάλεω δεν έκρυβε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τουλάχιστον για τους γηπεδούχους που έχουν καπαρώσει την τρίτη θέση. Αυτό βοήθησε να τις δύο ομάδες να παίξουν ελεύθερο και γρήγορο μπάσκετ χωρίς άγχος.

Το χαλαρό ξεκίνημα των γηπεδούχων ευνόισε τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου που έβρισκαν λύσεις επιθετικά κύριως από τον Μάκη Νικολαΐδη με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Σε εκείνο το σημείο ο Άρης ανέβασε την απόδοση του, βελτίωσε το αμυντικό κομμάτι και αφού εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Αιγάλεω έτρεξε ένα σερί 13-0 και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (42-29) έπειτα από καλάθι του Ρεισόν Τέρι ο οποίος ήταν και πάλι αρκετά καλός.

Η απουσία του Μαριάνοβιτς φαινόταν έντονα καθώς ο Τζερεμάια Μάσεϊ έκανε ότι ήθελε μέσα στη ρακέτα και ο Τοντόροβιτς δεν μπορούσε να τον σταματήσει.

Την ίδια ώρα όσοι φίλοι του Άρη βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο παρότριναν τους παίκτες της ομάδας να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε αφού οι "κιτρινόμαυροι" συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και το προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων. Το Αιγάλεω συνέχιζε να έχει πρόβλημα κοντά στο καλάθι και ο Νικολαΐδης έκανε προσπάθεια να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ.

Στη συνέχεια ο αγώνας ήταν τυπική διαδικασία αφού ο Άρης είχε ξεκαθαρίσει την υπόθεση νίκη ενώ το Αιγάλεω σκεφτόταν την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Ολυμπιάδα προκειμένου να μάθει αν θα συμμετάσχει στα πλέι οφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του ακόμα και τον 16χρονο Κώστα Γεωργακίου.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 44-32, 69-51, 94-67

Άρης (Χέρμπερτ): Παντελιάδης 5(1), Τέρι 15, Τσαλδάρης 2, Ουάσινγκτον 4, Ράιτ 15(1), Καλαϊτζής 3(1), Ηλιάδης 14(2), Μπόισα 15(3), Τσαϊρέλης 2, Μάσεϊ 19(1).

Αιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Γκολντγουάιρ 5(1), Νικολαΐδης 20(4), Γεωργακίου, Λόλας 3(1), Χόχλερ 4, Μαγγουνής 7, Μαρίνος 2, Μπρέισι 8, Καλλινικίδης 9, Τοντόροβιτς 9.

Χέρμπερτ: " Η ευκαιρία της Πυλαίας"
Στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ, στάθηκε ο Γκόρντον Χέρμπερτ, που εξήγησε ότι αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για καλή προετοιμασία ενόψει των πλέι οφ.

" Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Το Αιγάλεω είναι μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Πρωταθλήματος. Έχουν χάσει δύο ή τρεις από τους καλύτερούς τους παίκτες, όμως παραμένουν ανταγωνιστικοί και διεκδικούν την είσοδό τους στα πλέι οφ. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας στην επίθεση αλλά όχι στην άμυνα".

Στη συνέχεια μίλησε για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, που θα κρίνει κατά πολύ την παραμονή του "Δικεφάλου", στην Α1: " Πιστεύω ότι είναι μία εξαιρετική περίπτωση για μας, μία πολύ ευνοϊκή συγκυρία. Ένα παιχνίδι στο οποίο θα βρισκόμαστε υπό μεγάλη πίεση, σε μία ατμόσφαιρα που θα ευνοεί την γηπεδούχο ομάδα και θα θυμίζει τα πλέι οφ. Θα είναι πολύ καλό για να μας προετοιμάσει ενόψει της συνέχειας".

Όσον αφορά στο αίτημα των φιλάθλων της ομάδας για νίκη, είπε: " Σίγουρα είναι ενδιαφέρον το παιχνίδι της Τετάρτης γιατί όλοι ξέρουν τι σημαίνει το ΠΑΟΚ-Άρης για αυτήν την πόλη. Θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο".

Για τις πολλές αλλαγές που έκανε στο παιχνίδι, σχολίασε: " Δεν κοιτάξαμε να συντηρήσουμε κάποιους παίκτες. Δεν ήμουν όμως ευχαριστημένος με την πρώτη πεντάδα για την απόδοσή τους στην άμυνα για αυτό και τους χρησιμοποίησα κατά αυτόν τον τρόπο".

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο Βλάντιμιρ Μπόισα: " Το σκορ δεν είναι ενδεικτικό της δυσκολίας που είχε το παιχνίδι. Δεν ξεκινήσαμε όπως έπρεπε, αλλά στη συνέχεια παίξαμε σύμφωνα με το 100% των δυνατοτήτων μας και αυτό είναι που επιζητούμε. Αυτό που μετράει πλέον είναι τι θα κάνουμε στα πλέι οφ. Εκεί δεν μετράει τι θα κάνεις τον χειμώνα αλλά η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεσαι στους συγκεκριμένους αγώνες".

Ο Γεωργιανοσλοβένος φόργουορντ, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: " Για μας το ζητούμενο είναι να παίξουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Έχουμε εξασφαλίσει την τρίτη θέση αλλά δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Το ζητούμενο για μας είναι να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται και ως επαγγελματίες θα κοιτάξουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και την Τετάρτη".

Σκουρτόπουλος: " Αξίζουμε τα πλέι οφ"
Στην απώλεια της διοίκησης στάθηκε για ακόμα μία φορά ο προπονητής του Αιγάλεω, Θανάσης Σκουρτόπουλος, που τόνισε ότι η ομάδα του αξίζει την είσοδο στα πλέι οφ.

"Το παιχνίδι δεν προσφέρεται για κριτική. Το χρησιμοποιήσαμε ως ένα φιλικό μετά τον αγώνα που είχαμε την Τετάρτη στην Ρόδο στο οποίο δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και ξοδέψαμε πολλή ενέργεια.Πλέον περιμένουμε το ματς της Τετάρτης για να δούμε αν θα μπούμε στα πλέι οφ, αλλά δυστυχώς εξαρτάται και από άλλα αποτελέσματα και ένα ίσως αποδειχθεί αρκετό".

"Αξίζει η ομάδα να μπει στα πλέι οφ για την μεγάλη προσπάθεια να μπει στα πλέι οφ και να τελειώσουμε κάπως έτσι. Εμείς τον τελευταίο μήνα δεν μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες όπως ο Άρης, αλλά τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε παιχνίδι".

" Παραμένουμε εδώ. Το οικοδόμημα δεν μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε νέα ομάδα που δεν έχει διοίκηση και ιδιοκτήτες. Έχουμε, όμως, διοικούσα επιτροπή και όλα είναι ρευστά. Δεν υποστηρίζεται το "στάτους" της ομάδας αλλά και τρεις να μείνουμε θα είμαστε σοβαροί".

Tέλος, ο άσος του "Σίτι", Σπύρος Μαγκουνής, τόνισε: " Από την αρχή ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης είναι μία ομάδα με ποιότητα, ενώ εμείς είχαμε και ελλείψεις στους ψηλούς. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κοντά στο σκορ, στη συνέχεια όμως ο Άρης ξέφυγε κι έφθασε στη νίκη. Πλέον περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική και το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα, για να δούμε αν θα μπούμε στα πλέι οφ. Όπως και αν τελειώσει όμως για μας η χρονιά θα είναι πετυχημένη".












































TAGS ΑΙΓΑΛΕΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ