ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Άρης-Κολοσσός: 72-53

Άρης-Κολοσσός: 72-53
Μπάρλος

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον ταλαιπωρημένο Κολοσσό ο Άρης νίκησε με 72-53

Η καλή άμυνα των γηπεδούχων αποτέλεσε το "κλειδί" για τη νίκη του Άρη που στην επίθεση είχε κορυφαίους τον Τσαλδάρη, τον Γκαβέλ που για ακόμα ένα ματς διατήρησε την ανοδική πορεία του και τον Μάρσαλ. Από πλευράς Κολοσσού ο συνήθης ύποπτος Σμιθ ξεχώρισε σαν τη μύγα μεσ' το γάλα.
Ο αγώνας
Έχοντας και πάλι ως μεγάλο όπλο την άμυνα οι γηπεδούχοι ανάγκασαν τους "Ροδίτες" σε 4/15 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά με "αχίλλειο πτέρνα" την επίθεση δεν κατάφεραν να "οικοδομήσουν" μία ικανοποιητική διαφορά κλείνοντας την περίοδο προηγούμενοι με 13-11.

Το δεύτερο δεκάλεπτο αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου που είδαν τους Γκαβέλ και Τσαλδάρη να "ξεκολλούν" την επίθεση του Άρη που έφτασε γρήγορα στο +10 με ένα επιμέρους 12-4. Το προβάδισμα των "κίτρινων" έφτασε στο +17 (40-23) στο ημίχρονο και από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης πλην ενός μικρού διαστήματος στην αρχή της τρίτης περιόδου.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος ο Κολοσσός έκανε σερί 0-8 με αποτέλεσμα να πλησιάσει στους 9 (40-31) αλλά δεν μπόρεσαν να κλείσουν κι άλλο την ψαλίδα της διαφοράς αφού οι Μάρσαλ και Τσαλδάρης έδωσαν πολλές επιθετικές λύσεις για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 55-44.

Η άμυνα του Άρη "έσφιξε" ακόμα περισσότερο στην τελευταία περίοδο και αυτό οδήγησε τους "μπλε" σε μόλις 9 πόντους. Επιθετικά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν αυτό το γεγονός και ανέβασαν τη διαφορά. Το τελικό 72-53 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα στον ο οποίο οι "Θεσσαλονικείς" ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 40-23, 55-44, 72-53

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 8 (1), Μάρσαλ 11 (2), Τσαλδάρης 18 (3), Νέλσον, Σέκουλιτς 2, Αργυρόπουλος 6, Γκάβελ 17 (5), Σκορδίλης, Παπανικολάου 2, Αγαδάκος 4, Μπάρλος 4

Koλοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 5 (1), Παντελιάδης 4, Παπανικολόπουλος 13 (1), Βασίλιεβιτς 3, Τζόγκο, Δανας, Ασημακόπουλος, Σμιθ 18, Χαρίσης 5, Τσάμης, Αυγενικός, Τσέρανιτς 5

Ματσόν: " Εξαιρετική άμυνα"
Στα επεισόδια που κράτησαν και πάλι τον κόσμο μακριά από το γήπεδο μίλησε ο Αντρέα Ματσόν που τόνισε ότι οι Έλληνες παίκτες βοηθούν πολύ την ομάδα.

" Είναι κρίμα που για ένα ακόμη παιχνίδι εξαιτίας κάποιων επεισοδίων που συνεχίζονται ο κόσμος μας δεν μπόρεσε να έρθει μαζικά στο γήπεδο. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Πήραμε άλλη μια νίκη έστω κι αν δεν κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Ακόμη και όταν δεν είσαι σε καλή μέρα στην επίθεση, η άμυνα μπορεί να σου φέρει τη νίκη. Παίζαμε εξαιρετική άμυνα για τριάντα λεπτά και έτσι τα καταφέραμε".

" Συγχαρητήρια στους Έλληνες παίκτες μας. Προσπαθούν πολύ, βοηθούν την ομάδα, αλλά και τους ξένους συμπαίκτες τους να βρουν την φόρμα τους. Δουλεύουν γι' αυτόν τον σκοπό όχι μόνο στα αποδυτήρια, αλλά και στο γήπεδο. Παίζουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα και αυτό είναι κάτι ασυνήθιστο για δικούς μας παίκτες όπως οι Μάρσαλ, Κλάρκ και Γκαβέλ. Ο Κολοσσός είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πετύχει τον στόχο του. Θα σημειώσει αρκετές νίκες στο Πρωτάθλημα".

O Κώστας Παπανικολάου τόνισε: " Συγχαρητήρια στους παίκτες. Δεν κάναμε κάτι παραπάνω από το να ακολουθήσουμε το πλάνο που είχαν κάνει οι προπονητές μας για να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι".

Aπό την πλευρά του Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε: " Είχαμε δυσκολίες ως ομάδα, τόσο πριν τον αγώνα αλλά και κατά την διάρκειά του. Κάναμε πολλά λάθη, είχαμε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά και ο Άρης δεν μας άφησε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είναι μια έμπειρη ομάδα με ποιότητα που ξέρει πώς να λειτουργήσει στα κρίσιμα σημεία. Το μόνο που καταφέραμε ήταν να μειώσουμε στο τρίτο δεκάλεπτο. Για μας κομβικό παιχνίδι για την πορεία μας είναι το επόμενο".

O Σπύρος Παντελιάδης μίλησε για το ματς με την πρώην ομάδα του: " Δεν μπορέσαμε δυστυχώς να είμαστε ανταγωνιστικοί και όταν είσαι αντίπαλος του Άρη δεν γίνεται να ελπίζεις σε πολλά όταν παίζεις καλό μπάσκετ μόνο κατά διαστήματα. Ήμασταν προετοιμασμένοι για το ματς, είχαμε διαβάσει καλά τον Άρη όμως η θεωρία από την πράξη είναι πολύ διαφορετική. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο του για το χειροκρότημα. Είναι η καλύτερη επιβράβευση για μένα".

Τέλος αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία στο ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη: " Δεν έπαιξε ρόλο η ταλαιπωρία, είμαστε επαγγελματίες παίκτες. Άλλωστε και το Αιγάλεω ταλαιπωρήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική".






























TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ