EUROLEAGUE

Άρης-Λιέτουβος Ρίτας: 83-74

Άρης-Λιέτουβος Ρίτας: 83-74
Μάσεϊ

Το... θαύμα που περίμεναν οι "κιτρινόμαυροι" δεν ήρθε, ωστόσο, κέρδισαν τη Λιέτουβος Ρίτας με 83-74 (vid)

Την ίδια ώρα που οι δύο ομάδες διεκδικούσαν τη νίκη στο Αλεξάνδρειο, στην Τουρκία η Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ταού, κάτι που σήμαινε ότι οι Τούρκοι θα έπαιρναν την πρόκριση στην επόμενη φάση, ανεξάρτητα με το τι θα γινόταν στη Θεσσαλονίκη.
Οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ πάντως ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και αποφασισμένοι να αποχαιρετίσουν την Ευρωλίγκα με ψηλά το κεφάλι, έστω και αν δεν έπαιρναν τη διαφορά των 31 πόντων.... Ο Τζερεμάια Μάσεϊ έμοιαζε ασταμάτητος κάνοντας νταμπλ-νταμπλ και με συμπαραστάτες τους Ουάσινγκτον, Ηλιάδη και Τσαλδάρη οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη.

Καλύτερος από την αρχή


Οι Θεσσαλονικείς είχαν το έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως η Λιέτουβος ισορρόπησε και πήρε το προβάδισμα με επιθετική αιχμή τον Έιντσον. Ο Τριφούνοβιτς έριξε στο παρκέ τον Πετραβίτσιους ο οποίος έμεινε αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων λόγω τραυματισμού, όμως δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι έχοντας συνεχώς την πρωτοπορία στο σκορ. Οι Λιθουανοί κατάφεραν να μειώσουν με τον Μπαιράμοβιτς.

Στην επανάληψη ο Άρης συνέχιζε να παίζει καλά και ο Μάσεϊ ήταν το απόλυτο αφεντικό μέσα στις δύο ρακέτες οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του. Οι παίκτες του Τριφούνοβιτς επανήλθαν, ο Χόλις Πράις ανέλαβε δράση και με ένα σερί 7-0 η Λιέτουβος μείωσε (47-45).

Στη συνέχεια ο Άρης σοβαρεύτηκε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενούμενων και την αστοχία τους από την περιφέρεια με συνέπεια να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά η οποία έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων στις αρχές της τέταρτης περιόδου (59-48), έπειτα από καλάθι που σημείωσε ο Ηλιάδης.

Από κει και πέρα δεν άλλαξε κάτι καθώς ο Βρόμαν πάλευε μόνος του από την πλευρά της Λιέτουβος και ο Άρης έφτανε στη νίκη για το γόητρο του και τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό του.

Η αποστολή ήταν από την αρχή δύσκολη για τους παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ οι οποίοι πλέον θα συγκεντρωθούν στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα με στόχο να παλέψουν για το καλύτερο και να βρεθούν στην Ευρωλίγκα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Tα δεκάλεπτα: 18-19, 40-36, 57-48, 83-74

Άρης (Χέρμπερτ): Τέρι 10, Καλαϊτζής, Ηλιάδης 13, Μπόισα 3(1), Μότολα, Μάσεϊ 28(1τρ., 12 ρ.), Τσαλδάρης 11(1), Καραδολάμης, Ουάσινγκτον 18(1).

Λιέτουβος Ρίτας (Τριφούνοβιτς): Σλέζας, Βρόμαν 13, Λουκάουσκις 4, Πράις 9(1), Έιντσον 12(1), Πετραβίτσιους 6, Γιομάντας, Τζόρνταν, Τζεσεβίτσιους 9(1), Μπαϊράμοβιτς 14( 2τρ., 10 ρ.).

Το βίντεο του αγώνα

























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ