EUROCUP

Άρης-Μπνέι Χασαρόν: 84-71

ΑΡΗΣ - ΜΠΝΕΙ ΧΑΣΑΡΟΝ / EUROCUP
Αγαδάκος ;M&

Με εξαιρετική πολυφωνία στην επίθεση ο Άρης νίκησε στο Αλεξάνδρειο την Μπνέι Χασαρόν με 84-71

Από το πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης έδειξε τη διάθεσή του να επιβάλλει το ρυθμό του και να μη συναντήσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ματς. Με τους Σέκουλιτς και Νέλσον να κάνουν θραύση και να σημειώνουν τους 15 από τους 23 πόντους της ομάδας τους, οι γηπεδούχοι έκτισαν σιγά σιγά μια διαφορά και προσπάθησαν να τη συντηρήσουν.
Στη δεύτερη περίοδο οι κίτρινοι ήταν ακόμη πιο επιθετικοί και παραγωγικοί και θα μπορούσαν να αποκτήσουν μεγάλη διαφορά (έφτασαν στους 11 πόντους), αλλά κόλλησαν στην άμυνα ζώνης της Μπνέι και οι Ισραηλινοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, μειώνοντας σε 38-37, λίγο πριν διαμορφωθεί το σκορ του ημιχρόνου σε 41-37.

Και στην επανάληψη η ομάδα του Αντρέα Ματσόν είχε πρόβλημα απέναντι στην άμυνα ζώνης και ο Σέκουλιτς έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να δίνει ανάσες στον Άρη, αλλά ο Τζέιμς κρατούσε την Μπνέι ζωντανή στο παιχνίδι. Όμως, με τους Τσαλδάρη και Κλαρκ να ανεβάζουν στροφές, ο Άρης έγινε πολύ πιο αποτελεσματικός και πήρε διαφορά 11 πόντων (62-51) λίγο πριν λήξει το τρίτο δεκάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλες δυνάμεις και λύσεις, με αποτέλεσμα ο Άρης να συντηρήσει τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα και τελικά να επικρατήσει με 84-71, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 41-37, 64-53, 84-71

Άρης: Κλαρκ 15 (2), Μάρσαλ 12, Σέκουλιτς 14 (9ρ.), Αργυρόπουλος 1, Γκαβέλ 3 (1), Παπανικολάου, Αγαδάκος 9 (9ρ.), Μπάρλος 4, Τσαλδάρης 12 (2), Νέλσον 14 (1τρ., 5ρ., 6ασ.), Χρυσικόπουλος, Μούρτος.

Μπνέι Χασαρόν: Κουέντανς 8, Μπέλσερ 13 (3), Ρόμπι 7, Ιτσάκι 2, Χόφμαν, Ταπίρο 9 (1), Κατζ 1, Σισέ 6, Ονιέκουε 15 (2), Τζέιμς 10.

Ματσόν: "Τελικός με την Τέλεκομ"


Μετά το τέλος του ματς ο Αντρέα Ματσόν τόνισε: " Πιστεύω ότι σήμερα το τεχνικό επιτελείο προετοίμασε το παιχνίδι πολύ καλά. Ψάχναμε να δούμε τι έπρεπε να κάνουμε και στην Τρίτη περίοδο κερδίσαμε το παιχνίδι. Σαν προπονητής δεν είναι το καλύτερο μου βράδυ αφού μετά τον Ηλιάδη ο Νέλσον έχει δεχθεί ένα χτύπημα στο δεξί του πόδι και ο Μπάρλος έχει γυρίσει άσχημα τον αστράγαλό του. Έχουμε ένα πολύ καλό ιατρικό επιτελείο που θα πρέπει να κάνουν θαύματα για να τους έχουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια.

Παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και καταφέραμε να κερδίσουμε την μάχη των ριμπάουντ ενώ είχαμε και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι φίλαθλοι μας βοήθησαν και πάλι την ομάδα ειδικά στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου και στις αρχές του τρίτου. Για μας το επόμενο παιχνίδι με την Τουρκ Τέλεκομ είναι ένας πραγματικός τελικός και τους χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν ο Άρης παρουσιάστηκε χαλαρός και υποτίμησε την Μπνέι Χασαρόν στο πρώτο ημίχρονο απάντησε: « Δεν είμαστε ομάδα που δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Αλλά παίζοντας τόσα συνεχόμενα και δυνατά παιχνίδια δεν είμαστε συνηθισμένοι να είμαστε σε αυτή την ρουτίνα συνεχώς. Αυτό που μπορώ να πω για το πρώτο ημίχρονο είναι ότι δεν είχαμε το ένστικτο του φονιά που είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Παίξαμε όμως και με μία ομάδα που δεν γνωρίζαμε καλά και καλούς αθλητές που παίζουν ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού από αυτές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί Έλληνες παίκτες με τέτοια φυσικά προσόντα. Οπότε χρειαζόμασταν χρόνο για να τους καταλάβουμε. Για μένα όμως το ότι κερδίσαμε τα ριμπάουντ ήταν πολύ σημαντικό».

Για την συμμετοχή του Ηλιάδη με τον Παναθηναϊκό ήταν κατηγορηματικός ότι: « Δεν θα παίξει και με τον Παναθηναϊκό», ενώ για τους Νέλσον και Μπάρλο τόνισε πως: « Θα δούμε στις αυριανές εξετάσεις που θα κάνουν».

Για την παρουσία 3.000 φιλάθλων στο σημερινό παιχνίδι με την Μπνέι Χασαρόν αντίθετα με πέρσι στην Ευρωλίγκα όπου στις κερκίδες του Αλεξανδρείου υπήρχαν 600 φίλαθλοι σχολίασε ότι: « Για μένα σαν προπονητή αυτό που έχω να πω είναι ότι η επιστροφή του κόσμου είναι η μεγαλύτερή μας νίκη και ότι με την παρουσία τους μας βοηθάνε πάρα πολύ».

Χαλακμί: "Σόου από τον κόσμο του Άρη"

Ο προπονητής της Μπνέι, Αριέλ Χαλακμί, δήλωσε: « Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την αποψινή του νίκη. Πιστεύω ότι ο Άρης στην έδρα του είναι πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς παίξαμε αρκετά καλά σε ορισμένα σημεία αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό για 40΄.

Όταν απέναντι στον Άρη που χρησιμοποίησε και τους 10 παίκτες του δεν παίζεις όπως πρέπει τότε είναι λογικό ο Άρης να έχει το προβάδισμα στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Από μπασκετικής απόψεως εμείς προετοιμαστήκαμε καλά για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη ωστόσο δύο ήταν τα σημεία που μας πλήγωσαν.

Πρώτον τα 22 λάθη ιδίως σε έναν αγώνα κλειστό στο σκορ όπως ο σημερινός και δεύτερον παρότι είχαμε καλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα ήταν φτωχά τα στατιστικά μας στις ελεύθερες βολές. Κάθε επίθεση είναι πολύ σημαντική και εμείς δίναμε την ευκαιρία στον Άρη να πετύχει καλάθι.

Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτό το γήπεδο. Ήταν μία καλή εμπειρία το σόου που έδωσαν οι φίλαθλοι του Άρη. Ήταν κάτι που με εντυπωσίασε με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν».

Σε ερώτηση να τοποθετηθεί ποιος εκ των Άρη ή Τουρκ Τέλεκομ είναι καλύτερη ομάδα απάντησε: « Είναι δύσκολο να εκφέρεις άποψη. Απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ παίξαμε πολύ άσχημα. Είναι δύο ομάδες που παίζουν με διαφορετικό στιλ. Ο Άρης στην έδρα του είναι πάντα το φαβορί απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο».






































TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ