X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

EUROCUP

Άρης - Ούνικς Καζάν 76-70

INTIME SPORTS

Ο Άρης μπήκε νωθρά στο ματς, αλλά κέρδισε τα τρία τελευταία δεκάλεπτα, έως το 76-70 επί της Ούνικς Καζάν που τον έφερε πιο κοντά στους Last32. Δείτε το τρίποντο που έχασε ο Λάνγκφορντ.

Μετά το 2-12 της εκκίνησης, ο Άρης αφυπνίστηκε σε βαθμό που δεν άφησε κανένα άλλο δεκάλεπτο (πλην του πρώτου) να καταλήξει στα χέρια της Ούνικς Καζάν, στην επίσκεψη των Ρώσων για την 8η αγωνιστική του Eurocup. Ο Λάνγκφορντ αστόχησε στο πιο κρίσιμο σουτ της παρέας του, στο φινάλε, με τους παίκτες του Πρίφτη να είναι συνεπείς από τη γραμμή των βολών και να διασφαλίζουν το 76-70 που φέρνει τους "κίτρινους" πιο κοντά στους Last32.

Η Ούνικς σαφέστατα και ήταν πιο έτοιμη για την εκκίνηση, με τον Λάνγκφορντ να προσφέρει οκτώ πόντους έως το 2-12 του 5.21'' που έφτασε το 13-20 στο 10' (διάστημα στο οποίο ο Κοέν κρατούσε στο "παιχνίδι" την παρέα του) και ουδεμία σχέση είχε με τη συνέχεια. Με πίεση και καλύτερη άμυνα μέσα στη ρακέτα, οι του Άρη ώθησαν τους Ρώσους στο τρίποντο απ' όπου έως το ημίχρονο (32-34) είχαν 1/9. Συνεπώς, δεν θα λέγατε πως ήταν η λύση στο πρόβλημα τους. Αν διατήρησαν το προβάδισμα έως την ανάπαυλα, ήταν γιατί είχαν περισσότερα ριμπάουντ (8-4 οι μεν, 16-9 οι δε) και τις διπλάσιες ασίστ (4 vs. 8). Αν δεν είχαν μεγαλύτερη διαφορά, ήταν γιατί είχαν κάνει τα διπλά λάθη (9 vs. 4). Ο Κοέν ηγείτο των σκόρερ της γηπεδούχου ομάδες, με 14π., ενώ ακολουθούσε ο ΜακΝιλ με 7π. Για την Ούνικς, ο Λάνγκφορντ είχε φτάσει τους 14π. και ακολουθούσε ο Παρακχούσκι με 7, με τη διαφορά να είναι πως υπήρχαν μόνο τρεις ακόμα σκόρερ (οι Πονκρασόφ και Ουίλιαμς είχαν από 4π. -ο πρώτος είχε κατεβάσει και 9 ριμπ.- και ο Κόλομ 5).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Πρίφτη να χρησιμοποιεί τους ΜακΝιλ, Ουότερς, Μούρτο, Χάγκινς και Ουάιτ. Ο Χάγκινς ήταν εκείνος που ισοφάρισε για πρώτη φορά, στην πρώτη επίθεση του β' μισού (34-34), με τον Λάνγκφορντ να μη βρίσκει στόχο και τον Χάγκινς να δίνει το... τιμόνι για πρώτη φορά στον Άρη, με τρίποντο στο 20.59'' (37-34). Ο Ουότερς έμεινε μόνος και σε επόμενη φάση και διαμόρφωσε το 40-36 (23') και με εντυπωσιακό κάρφωμα, έπειτα από ασίστ του ΜακΝιλ "υπέγραψε" το 42-38 (23.32''). Η δυστοκία του Καϊμακόγλου, έως εκείνο το σημείο χαλάρωσε λίγο την άμυνα του Άρη πάνω του, με τον διεθνή φόργουορντ να ευστοχεί σε δυο διαδοχικά τρίποντα και ένα σουτ δυο πόντων, με το τελευταίο να ευθύνεται για το 48-51 (27.14'').

Το ματς διεκόπη στο 28.06, όταν ο Βασίλης Σίμτσακ έπεσε άτσαλα στο παρκέ (έπειτα από σκληρή άμυνα του Πονκρασόφ που χρεώθηκε αντιαθλητικό), με συνέπεια να αποχωρήσει με κολάρο, για να προστατεύσει τον αυχένα, από το γήπεδο, αφού προηγουμένως πέρασαν κάποια λεπτά για να διαπιστωθεί πως έχει τις αισθήσεις του. Ο Χάγκινς ευστόχησε στις βολές, ο Ουότερς σε τρίποντο και έτσι φτάσαμε στο 56-52 (28.19''). Στην τρίτη πράξη, ο Άρης 5/9 διπ., 4/7 τριπ. και 0 λάθη, με την Ούνικς να μετρά 5/8 διπ., 2/4 τριπ. και 2 λάθη, ενώ η κατάσταση στα ριμπάουντ είχε ισορροπήσει.

Ο ΜακΝιλ ήταν παντού

Οι συνεργασίες των ΜακΝιλ και Χάγκινς έφτασαν τον Άρη στο 64-55 (33'), με τους διψήφιους των γηπεδούχων να 'χουν γίνει τέσσερις (Ουότερς 15, Χάγκινς 12, Κοέν 14, ΜακΝιλ 15). Ακολούθησε ένας κάποιος εκνευρισμός, πολλά άστοχα σουτ και εκατέρωθεν λάθη, με τον Λικχοντέι να σταματά την... ανυδρία (δεν είχε μπει πόντος για 2.23'') στο 35.53'', με λέι απ (67-61). Ακολούθησε λάθος του Ξανθόπουλου και τάιμ άουτ του Πρίφτη, με την Ούνικς να κάνει περισσότερες από δυο πάσες για πρώτη φορά στο ματς, στη φάση που ο Λάνγκφορντ μείωσε σε 67-64 από τη γωνία -υπό πίεση. Ο ΜακΝιλ αστόχησε σε δίποντο, ο Λικχοντέι έκανε λάθος, πριν ο Παρακχούσκι "κόψει" τον ΜακΝιλ και πάει ο Καϊμακόγλου στις βολές. Είχε 1/2, όπως και ο Ουάιτ (68-65), πριν ο ΜακΝιλ κλέψει από τον Λάνγκφορντ και καρφώσει ο Ουότερς στον αιφνιδιασμό (70-65, 38.41'').

Στα 44'' και ενώ το σκορ ήταν 70-67, ο ΜακΝιλ δοκίμασε ένα ελεύθερο τρίποντο, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ σταμάτησε με φάουλ την είσοδο του Λάνγκφορντ στη ρακέτα. Ο τελευταίος ευστόχησε και στις δυο προσπάθειες και "έκοψε" τη διαφορά στον πόντο, στα 34''. Στα 18'', ο Ουάιτ επιχείρησε να πάει για κάρφωμα και κέρδισε φάουλ, από το οποίο "έβγαλε" το 72-69. Ο Πασούτιν κάλεσε νέο τάιμ άουτ, στα 14.6'' ο Ουότερς έστειλε τον Λάνγκφορντ στη γραμμή των βολών. Ήταν το 12ο κερδισμένο φάουλ του Αμερικανού, που διαμόρφωσε το 72-70, με 1/2, για να ακολουθήσει νέο φάουλ, του Πονκρασόφ στον Ουότερς (74-70, 39.45''). Ο Λάνγκφορντ φυσικά και πήρε το πιο κρίσιμο σουτ, αστόχησε στα 6'', με τον Χάγκινς να προσθέτει δυο ακόμα βολές και να υπογράφει το τελικό (76-70).

Δεκάλεπτα: 13-20, 32-34, 56-55, 76-70.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 1, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Ουάιτ 6 (5 ριμπ.), Ουότερς 19, Ζάρας 5, Χάγκινς 14 (6 ριμπ.), Κοέν 14, Μούρτος 2, Σίμτσακ, ΜακΝιλ 15 (6 ριμπ., 4 ασίστ).

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: Λάνγκφορντ 25 (6 ριμπ., 5 λάθη), Πονκρασόφ 6, Παρακχούσκι 11 (13 ριμπ.), Κόλομ 11, Λικχοντέι 2, Μπάνιτς, Πανίν, Καϊμακόγλου 11 (9 ριμπ.), Ουίλιαμς, Μιλάκνις.

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ