ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Άρης-Πανελλήνιος: 70-64

Άρης-Πανελλήνιος: 70-64
Τσαλδάρης

Με το "δεξί" ξεκίνησε στο Πρωτάθλημα ο Άρης που επικράτησε με 70-64 του Πανελληνίου στο "Αλεξάνδρειο"

Ο αγώνας
Στο παιχνίδι οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και συμβάδισαν στο σκορ μέχρι τα μισά της περιόδου όταν το σκορ ήταν 12-12. Από εκείνο το σημείο και μετά η άμυνα του Άρη άρχισε να κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι. Οι παίκτες των "κίτρινων" πίεσαν πολύ και με σερί 11-0 στο τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου προηγήθηκαν με 25-14 με τους Κλαρκ, Τσαλδάρη και Σέκουλιτς να κάνουν τη διαφορά.

Η κυριαρχία του Άρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Ματσόν σταθεροποίησαν τη διαφορά πάνω από τους 10 τη στιγμή που ο Ζούρος έβλεπε μόνο τους Γκόλεματς και Ραντένοβιτς να βοηθούν στο σκοράρισμα τη στιγμή που ο Γκράντι παρέμενε εξουδετερωμένος. Ο Νιούλεϊ ήταν αυτός που έδωσε ανάσες στην ομάδα της Κυψέλης στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου όμως ο Τσαλδάρης ανέλαβε και πάλι δράση με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να ολοκληρωθεί με σκορ 38-27 για τους γηπεδούχους.

Όπως και στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα ο Άρης διατήρησε την πρωτοκαθεδρία του και στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου όταν με τους Σέκουλιτς, Τσαλδάρη και Γκαβέλ κατάφερνε να είναι μπροστά μέχρι και με 15 πόντους (44-29) στα μισά της περιόδου. Η είσοδος του Μανώλη Παπαμακάριου ήταν αυτή που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα. Ο πολύπειρος γκαρντ "έδεσε" την άμυνα και βοήθησε στην επίθεση ώστε να απελευθερωθεί και ο Γκράντι. Με τον Ραντένοβιτς να δίνει πολύτιμες λύσεις οι "Ολυμπιονίκες" κατάφεραν να επανέλθουν και να μειώσουν στους 6 (55-49) για να ολοκληρωθεί έτσι η περίοδος.

Μεγάλες ευκαιρίες να φέρει το παιχνίδι στα ίσα έφερε ο Πανελλήνιος στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν αρχικά έγινε το 55-51 αλλά στη συνέχεια τα λάθη των φιλοξενούμενων οδήγησαν τον Άρη εκ νέου στο +6 με τον Τσαλδάρη να σκοράρει μετά από ώρα. Τα πράγματα άλλαξαν όμως στη συνέχεια, αφού μετά από ασίστ του Γκράντι ο Ραντένοβιτς "χτύπησε" στον αιφνιδιασμό για να μειώσει στους 3 (57-54) και να μπει για τα καλά στο ματς πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Κολλημένος στους 57 πόντους ο Άρης υπέφερε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια όταν ο Νάντζφεϊ μείωσε για πρώτη φορά στο δίποντο (58-56). Σε εκείνο το σημείο ο Ηλιάδης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με τρίποντο-ανάσα έκανε το 61-56. Πριν κάνει το πέμπτο του φάουλ ο Νάντζφεϊ σκόραρε και πάλι για το 61-58. Ψύχραιμος ήταν ο Τσαλδάρης στις βολές αλλά ο Νιούλεϊ ακριβώς ένα λεπτό πριν τη λήξη κράτησε την ομάδα του στο ματς και μείωσε με τρόποντο σε 64-61.

Ακόμα 2/2 βολές του Τσαλδάρη "έσπρωξαν" τον Άρη προς τη νίκη και ακολούθησε μία φάση διαρκείας, ένα φάουλ στον Παπαμακάριο που δεν δόθηκε και 3/4 βολές από Τσαλδάρη και Ηλιάδη που έκριναν το ματς, αφού το σκορ έγινε 70-61. Το τρίποντο του Καλαϊτζή από τη γωνία διαμόρφωσε το τελικό 70-64

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 38-27, 55-49, 70-64

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 8 (2), Μάρσαλ 2, Τσαλδάρης 21 (5), Νέλσον 5, Σέκουτλιτς 13 (1), Αργυρόπουλος 3, Ηλιάδης 7 (1), Γκαβέλ 3, Παπανικολάου, Αγαδάκος 6, Μπάρλος 2

Πανελλήνιος (Ζούρος): Όστοϊτς, Παπαμακάριος 3, Καλαϊτζίδης 2, Καλαϊτζής 5 (1), Γκράντι 11 (1), Νιούλεϊ 15 (1), Πέτρουλας, Νάντζφεϊ 4, Γκόλεματς 7, Ραντένοβιτς 17 (1)

Ματσόν: " Τους αναγκάσαμε να κάνουν 21 λάθη"
Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Αντρέα Ματσόν που

" Το πρώτο παιχνίδι και εδικά όταν είναι στην έδρα σου είναι πολύ δύσκολο. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ και έχει εξαιρετικές ικανότητες και παίκτες".

"Σκόραραν αρκετούς πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά κι εμείς κάναμε μία έξτρα προσπάθεια στον αμυντικό τομέα. Τους αναγκάσαμε να πάνε στα 21 λάθη που αποτελεί μεγάλο νούμερο για τον Πανελλήνιο και επιτυχία για μας. Εύχομαι σε κάθε παιχνίδι να έχουμε διψήφιο αριθμό στα κλεψίματα και στις ασίστ".

"Αναφερόμενος στη βοήθεια του κόσμου τόνισε: «Είχαμε και μία εξαιρετική βοήθεια από το κοινό μας αφού παίζαμε σε γεμάτο γήπεδο. Από εκεί και πέρα ξέραμε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο τελευταίο πεντάλεπτο και το είχαμε πει στους παίκτες μας".

"Πιστεύω ότι το τεχνικό μας τιμ κάνει μία εκπληκτική δουλειά όμως διέκρινα και ένα πολύ μεγάλο λάθος. Στο 44-29 έχοντας την μπάλα στα χέρια μας την πασάραμε στον Ραντένοβιτς ενώ ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε στον αιφνιδιασμό. Ο Πανελλήνιος πάλεψε πολύ σκληρά για να επιστρέψει και στα τελευταία τρία λεπτά κάναμε κάποιες καλές επιλογές





".

Όταν ρωτήθηκε για πιθανή απρεπή συμπεριφορά του Καλαϊτζή που δεν χαιρέτησε τον πρώην προπονητή του φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο, ο Ματσόν απάντησε: " Για να είμαι ειλικρινής δεν το πρόσεξα αυτό. Τι να σας πω. Έτσι είναι η ζωή. Εγώ είμαι στον Άρη και αυτός στον Πανελλήνιο. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι ήταν ενοχλημένος από την ήττα. Καλύτερα να κάνετε την ερώτηση σε αυτόν".

"Το πραγματικό πνεύμα του Άρη ήταν έξω από το γήπεδο στις κερκίδες.. Δεν ξεκίνησε από σήμερα αλλά από την πρόβα τζενεράλε με την Καβάλα. Ως ομάδα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμη. Κάποιοι παίκτες δεν προπονήθηκαν και έχουμε αποφασίσει να μην πούμε τίποτα για αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες γιατί δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες

".

" Τις τελευταίες τρεις μέρες είχαμε τον Μάρσαλ εκτός προπόνησης ενώ ο Μπάρλος δεν μπορούσε να προπονηθεί για δέκα μέρες. Επίσης ο Σκορδίλης τις δύο εβδομάδες που μας πέρασαν ήταν εκτός οπότε δεν μπορέσαμε να προετοιμαστούμε σωστά αυτό το διάστημα. Αυτό που κάναμε σήμερα ήταν να προσπαθήσουμε να αρπάξουμε την νίκη με τα ακροδάχτυλά μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό και αυτό που θα κρατήσουμε".

Όσο για τον Σπένσερ Νέλσον είχε να πει: " Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο. Το γεγονός ότι είχαν να παίξουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπως το "Αλεξάνδρειο" αποδεικνύει τη δυναμικότητά τους. Όσο περνούσε η ώρα υπήρξαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας λόγω κάποιων βιαστικών επιλογών. Θέλαμε όμως πάρα πολύ τη νίκη, θα μάθουμε από τα λάθη μας και θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό".

" Για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν έβαλα πολλούς πόντους. Οι παίκτες του Πανελληνίου έκαναν καλή δουλειά. Από εκεί και πέρα στόχος μου είναι να ανεβάσω την απόδοσή μου και στην επίθεση αξιοποιώντας και τους συμπαίκτες μου".

" Σίγουρα οι οπαδοί της ομάδας ήταν υπέροχοι. Το συναίσθημα ήταν ωραίο και με την παρουσία τους μας δίνουν ένα μεγάλο αβαντάζ έναντι των αντιπάλων. Τους αξίζουν συγχαρητήρια με την ενέργεια που μας έδωσαν για να τα καταφέρουμε".

Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανελληνίου Ηλίας Ζούρος τόνισε: " Συγχαρητήρια στον Άρη. Εμείς χάσαμε την συγκέντρωσή μας στο πρώτο δεκάλεπτο. Ήμασταν πάρα πολύ κακοί με πάρα πολλά λάθη. Είναι κάπως ανεξήγητο αυτό γιατί η ομαδική επίθεση είχε πολλή κίνηση. Μας έφερε εκνευρισμό η μεγάλη ευστοχία του Άρη με τον Τσαλδάρη που είχε 5/5 ή 5/6. Έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα στον Άρη. Η ομάδα πάλεψε μέχρι το τέλος. Θέλουμε πολλή δουλειά και το ξέρουμε".

Αναφερόμενος στο διάστημα που εργάστηκε στον Άρη εξήγησε: "Θεωρώ ότι όσο ήμουν εδώ το διάστημα ήταν καλό για μένα. Ευχαριστώ τον κόσμο του Άρη. Καλώς ή κακώς οι προπονητές για κάποιους λόγους δεν μένουν μέχρι τέλους. Αυτό που είναι πολύ θετικό είναι η ατμόσφαιρα που είναι καλή και μπασκετική

".

Τέλος ο Γιώργος Καλαϊτζής εξήγησε: " Συγχαρητήρια στον Άρη. Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι πρεμιέρας όμορφο για τους τηλεθεατές. Θεωρώ ότι κέρδισε δίκαια στο τέλος ο Άρης. Μας στοίχισε το πρώτο ημίχρονο όπου δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Στο δεύτερο παλέψαμε το παιχνίδι και καταφέραμε μέχρι και ίσως μέχρι και 40΄΄ πριν από το τέλος να είμαστε μέσα σε αυτό".

"Θεωρώ ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια, πιο καλοί και ίσως με την δουλειά καταφέρουμε τέτοια δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια να τα κερδίζουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο του Άρη που απέδειξε ότι αυτά τα δυο χρόνια που έπαιξα εδώ με αγάπησε. Νομίζω ότι το χειροκρότημα προς το πρόσωπό μου σημαίνει πολλά. Πέρασα πολύ καλά εδώ αλλά όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος όπως και στη ζωή. Ελπίζω στο μέλλον κάποια στιγμή να τον κερδίσω

".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Δίποντο Πανελλήνιος Γκόλεματς (0-2)
1' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (3-2)
2' Δίποντο Πανελλήνιος Νιούλεϊ (3-4)
2' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (6-4)
3' Δίποντο Άρης Σέκουλιτς (8-6)
4' Δίποντο Πανελλήνιος Γκόλεματς (8-10)
5' Δίποντο Άρης Σέκουλιτς (10-10)
5' Δίποντο Πανελλήνιος Γκράντι (10-12)
6' Δίποντο Άρης Σέκουλιτς (12-12)
6' Δίποντο Άρης Νέλσον (14-12)
7' Δίποντο Άρης Κλαρκ (16-14)
9' Δύο βολές Άρης Αργυρόπουλος (25-14)
10' Λήξη 1ης περιόδου 25-14
Το ξέσπασμα του Άρη στα τελευταία λεπτά οδήγησε στο +11 των "κιτρίνων"
11' Έναρξη 2ης περιόδου
12' Δίποντο Άρης Μπάρλος (27-14)
13' Καλάθι και φάουλ Πανελλήνιος Νιούλεϊ (29-18)
18' Δίποντο Πανελλήνιος Νιούλεϊ (32-25)
18' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (35-25)
20' Λήξη ημιχρόνου 38-27
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (40-27)
21' Δίποντο Πανελλήνιος Ραντένοβιτς (40-29)
22' Δίποντο Άρης Σέκουλιτς (42-29)
23' Δύο βολές Άρης Γκαβέλ (44-29)
25' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (47-34)
25' Καλάθι και φάουλ Πανελλήνιος Παπαμακάριος (47-37)
28' Τρίποντο Άρης Σέκουλιτς (55-44)
29' Δίποντο Πανελλήνιος Ραντένοβιτς (55-46)
29' Τρίποντο Πανελλήνιος Γκράντι (55-49)
30' Λήξη 3ης περιόδου 55-49
Επιστρέφει σιγά-σιγά στο ματς ο Πανελλήνιος που έχει την ευκαιρία να χτυπήσει τον Άρη στην τελευταία περίοδο
31' Έναρξη 4ης περιόδου
34' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (57-51)
36' Δίποντο Πανελλήνιος Ραντένοβιτς (57-54)
37' Δίποντο Πανελλήνιος Νάντζφεϊ (58-56)
38' Τρίποντο Άρης Ηλιάδης (61-56)
Ανάσα για τον Άρη που "ξεκολλάει" επιτέλους
39' Δύο βολές Άρης Τσαλδάρης (63-58)
40' Τρίποντο Πανελλήνιος Νιούλεϊ (64-61)
Κρατάει τον Πανελλήνιο ζωντανό ο Αυστραλός
40' Τάιμ-άουτ
40' Δύο βολές Άρης Τσαλδάρης (66-61)
40' Δύο βολές Άρης Ηλιάδης (69-61)
40' Τρίποντο Πανελλήνιος Καλαϊτζής (69-64)
40' Λήξη αγώνα 69-64
Ο Άρης ξεκινάει καλά στο Πρωτάθλημα παίρνοντας τη νίκη απέναντι στον Πανελλήνιο










































TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ