ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Άρης-Πανελλήνιος: 72-77

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ / EUROCUP
Τσαλδάρης 1;&

Συγκεντρωμένος και σοβαρός ο Πανελλήνιος υποχρέωσε τον Άρη στην πρώτη εντός έδρας ήττα του (72-77)

Οι 22 πόντοι του Δημήτρη Τσαλδάρη (με πέντε εύστοχα τρίποντα) και οι 13 του Λάζαρου Αγαδάκου και του Νίκου Αργυρόπουλου δεν ήταν αρκετοί για να καλύψουν την κακή απόδοση του Κίκι Κλαρκ, του Σον Μάρσαλ και του Σπένσερ Νέλσον. Την ώρα μάλιστα, που ο Πανελλήνιος παρουσιάζοταν ψύχραιμος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, ανεπηρέαστος από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Αλέξανδρειο.
Ο Μανώλης Παπαμακάριος και ο Γκρεγκ Όστοϊτς σημείωσαν από 15 πόντους και ειδικά ο Έλληνας γκαρντ, κράτησε όρθιο τον Πανελλήνιο στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Τσαλδάρης πέτυχε πέντε συνεχόμενα τρίποντα!Με εξαίρεση την αρχή της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Ηλία Ζούρου είχε τον έλεγχο και την πρωτοπορία στο σκορ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο πήγε σε πιο οργανωμένες επίθεσεις, σε αντίθεση με τον Άρη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ένα περίπου λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα και με το σκορ 70-74 υπέρ του Πανελλήνιου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης αστόχησε σε τρία συνεχόμενα τρίποντα και ενώ έπαιρνε διαρκώς το επιθετικό ριμπάουντ, δεν προσπάθησε να μειώσει με δίποντο και στη συνέχεια να παίξει μια καλή άμυνα για να έχει και πάλι την τύχη στα χέρια της. Εν τέλει, ο Μπάρλος πήγε στις βολές, ευστόχησε και με τη διαφορά στους δύο πόντους ο Όστοϊτς κέρδισε φάουλ (το οποίο ήταν αρκετά αυστηρό) από τον Αργυρόπουλο και με μία εύστοχη βολή έκανε το 72-75.

Στη συνέχεια ο Κλακρ "σφράγισε" την κακή του εμφάνιση με ένα άστοχο σουτ από τα 4 μέτρα και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γκόλεματς, ο οποίος οδηγήθηκε στη γραμμή από όπου ήταν απόλυτα εύστοχος. Το 72-77 ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, καθώς ο χρόνος που απέμενε ήταν 10 δευτερόλεπτα και ο Άρης δεν προλάβαινε να ανατρέψει την κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα:: 17-17, 31-37, 54-55, 72-77

Άρης (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 8 (1/5τρ., 2κλ., 3ασ.), Μάρσαλ 2, Σέκουλιτς 6 (5ρ.), Αργυρόπουλος 13 (1τρ.), Ηλιάδης, Γκαβέλ 3 (1τρ.), Αγαδάκος 13 (4ρ.), Μπάρλος 3, Τσαλδάρης 22 (5τρ., 3ρ., 3κλ.).

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 15 (7ρ.), Παπαμακάριος 15 (3τρ., 4ρ., 3κλ.), Καλαϊτζίδης 3, Καλαϊτζής, Νιούλεϊ 7 (1τρ., 6ρ.), Ναντζφέι 9 (1τρ.), Πέτροβιτς 2, Γκόλεματς 8, Ραντένοβιτς 9 (4ρ., 3ασ.), Γκράντι 9 (7ασ.), Κομποδιέτας.

Ζούρος: "Η νίκη ήρθε δίκαια"

Όπως ήταν επόμενο ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα στην Συνέντευξη Τύπου μεταξύ του τεχνικού του Άρη, Αντρέα Ματσόν, και ετέρου του Πανελληνίου, Ηλία Ζούρου.

Φανερά ικανοποιημένος από την νίκη και την κάλυψη της διαφοράς του πρώτου παιχνιδιού ο τεχνικός του Πανελληνίου, Ηλίας Ζούρος, τόνισε ότι: « Η μέρα σήμερα δεν είναι κανονικά για μπάσκετ. Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί μετά από αρκετό καιρό όπου είχαμε χαλαρώσει δείξαμε σημάδια ανάκαμψης.

Ήμασταν σοβαροί και η νίκη ήρθε δίκαια για τον Πανελλήνιο. Αυτή η νίκη μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα αλλά για μας σημαίνει πολλά αφού κερδίσαμε τον Άρη μέσα στην έδρα του. Το παιχνίδι αυτό τελείωσε.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στον όμιλο μετά το ότι έγινε στο άλλο παιχνίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον είναι το επόμενο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Άρη και στον κ. Ματσόν αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Κάποια μέρα παίζεις καλά και κερδίζεις κάποια μέρα δεν παίζεις καλά και χάνεις».

Ματσόν: "Έχουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας"

" Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο για την νίκη που έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι και άξιζε να κερδίσει", ήταν το πρώτο σχόλιο του Αντρέα Ματσόν ο τεχνικός του Άρη πρόσθεσε ότι: " Σαν προπονητής πιστεύω ότι χάσαμε το παιχνίδι στα πρώτα 5΄ όπου χάσαμε τον ρυθμό. Αν και στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 17-17 δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε.

Αυτή την στιγμή έχουμε την μοίρα μας στα χέρια μας. Έτσι είναι όμως οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από ένα παιχνίδι μπορείς να συνεχίσεις ή να βγεις έξω. Πλέον θα πάμε να παίξουμε στο Ισραήλ όπου με μία νίκη περνάμε στην επόμενη φάση".

Γκαβέλ: "Στο Ισραήλ για την πρόκριση"

Όσο για τον διεθνή Σλοβάκος γκαρντ του Άρη, Αντόν Γκαβέλ, τόνισε ότι: " Μετά την ήττα μας δεν καταφέραμε να σφραγίσουμε την πρόκριση ακόμη στην επόμενη φάση και πλέον θα πάμε την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ για να πάρουμε την νίκη μας ώστε να προκριθούμε παίζοντας με πείσμα αν και την στιγμή αυτή προέχει ο αγώνας στα Τρίκαλα για το πρωτάθλημα", για την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου είπε: " Είχαμε καλύτερη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Πανελλήνιος όποτε προηγηθήκαμε να έπαιξε έξυπνα και να μας κέρδισε".

* Ένταση υπήρξε μετά το τέλος του παιχνιδιού μεταξύ φιλάθλων του Άρη και του Μανόλη Παπαμακάριου εξαιτίας του τρόπου πανηγυρισμού του Έλληνα πλέι μέικερ του Πανελληνίου.



































TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ