ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Άρης-Περιστέρι: 86-79

Άρης-Περιστέρι: 86-79
arisfoto_2009_12_12_21_29_41

Ο Άρης χρειάστηκε μια παράταση και τα λάθη του Περιστερίου για να επικρατήσει τελικά με 86-79

Ο αγώνας στο Αλεξάνδρειο είχε τρομερή εξέλιξη με το Περιστέρι να δείχνει από το πρώτο λεπτό ότι όχι μόνο δεν πήγε στη Θεσσαλονίκη, αλλά πήγε για να πάρει μέχρι και το διπλό! Ο Νίκος Παπανικολόπουλος ήταν ζεστός και με αυτόν βασικό πρωταγωνιστή η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν αυτή που έκανε κουμάντο στο πρώτο δεκάλεπτο (21-19). Μάλιστα, η ομάδα των δυτικών προαστίων έπαιξε ακόμη καλύτερα και προηγήθηκε με έξι πόντους (27-21).
Σιγά, σιγά, ο Δήμος Ντικούδης ανέβασε την απόδοσή του και ο Άντριου Μπετς βρήκε στήριγμα μέσα στη ρακέτα για να πάρει ο Άρης εύκολους πόντους και να αλλάξει τα πράγματα. Στο τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ήταν μπροστά με 38-37 και όλα έδειχναν ότι θα γίνει μεγάλο ντέρμπι. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Χουάν Ντίξον προσέφερε πόντους στην ομάδα του και τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου το σκορ ήταν 58-54. Όμως, οι Αμερικανοί του Περιστερίου ήταν και πάλι σε καλή βραδιά.

Άρντολ, Χάμοντς και Φεϊζόν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και το σκορ έγινε 66-66 για να φτάσουμε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Με τρίποντο ο Ρίτσαρντσον έκανε το 69-66, αλλά 49'' πριν το τέλος ο Χάμοντς ισοφάρισε και αυτό ήταν το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αφού παρά τις κακές επιθέσεις που έκανε ο Άρης, το Περιστέρι δεν κατάφερε να κλέψει το ματς. Στο έξτρα πεντάλεπτο, τα λάθη του Περιστερίου δύο λεπτά πριν το τέλος στην ουσία έκριναν το ματς. Με ένα καλάθι του Μιχάλη Κακιούζη και άλλο ένα του Ντίξον το σκορ έγινε 82-77 (με τον Άρνολντ πρώτα να χάνει την μπάλα και στη συνέχεια να κάνει ένα χωρίς λόγο φάουλ) και ο Άρης πήρε το κατάλληλο προβάδισμα για να φτάσει εν τέλει στη νίκη με 86-79.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-37, 60-56, (κ.α) 69-69, (παρ.) 86-79

Άρης (Φώτης Κατσικάρης): Κλαρκ 8 (2), Αργυρόπουλος, Μάιλς 2, Μπετς 15, Ρίτσαρντσον 13 (2), Χατζηβρέττας 7, Ντικούδης 15, Σκορδίλης 4, Ντίξον 14, Κακιούζης 8.

Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 18, Φαϊζόν 11 (1), Παπανικολόπουλος 19 (4), Μάντζαρης Β., Μπράμος 2, Δεληγιάννης, Ουίλκινσον 5, Τσιάκος 8 (2), Άρνολντ 11.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του Άρη πατήστε εδώ και για του Περιστερίου εδώ .

Κατσικάρης: "Με τα παιχνίδια βρούμε τη φόρμα μας"

Μετά το τέλος του ματς, ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε: « Πάρα πολύ σημαντική νίκη όπως και κάθε νίκη με όποιον και αν παίζεις. Καταφέραμε να κερδίσουμε και την ψυχραιμία και την ωριμότητα στο τέλος βγάζοντας δύο καλές άμυνες και επιθέσεις και να προσπεράσουμε ένα άσχημο παιχνίδι. Θα πρέπει να αποσυμπιεστούμε. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα όπως ξεκίνησε η χρονιά και βάζω πρώτο τον εαυτό θέλοντας να δούμε την ομάδα να παίζει σχεδόν τέλεια αλλά χρειάζεται περισσότερη υπομονή. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό.

Ξεκινήσαμε την χρονιά άσχημα και ήρθανε και τα δύο παιχνίδια που τα χάσαμε αν και μπορούσαμε να τα κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα η οικονομική κρίση βοήθησε ομάδες όπως το Περιστέρι να υπογράφει παίκτες και έχει ανέβει το ελληνικό πρωτάθλημα. Έπαιξε πολύ καλά το Περιστέρι παίζοντας χωρίς άγχος. Ήταν μια δύσκολη και κουραστική εβδομάδα και ήταν κουραστική η νίκη. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Τρίτη και συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας μέχρι το τέλος και μας στήριξε για να κερδίσουμε. Με τα παιχνίδια ωστόσο θα βρούμε και την φόρμα μας. Θα πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε και αυτή ήταν η πίκρα από τα δύο τελευταία ματς παιχνίδι και σήμερα το περίμενα δύσκολο.

Έγινε προσπάθεια και αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι από έξω θα ήμασταν πιο άνετοι στο σκορ. Έχουμε ωστόσο παίκτες με χαρακτήρα που έχουνε πάρει το τελευταίο σουτ αλλά επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει η ομάδα να αποσυμπιεστεί. Νιώθουμε την φανέλα που φοράμε και ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε λάθη. Γίνεται πάντως σωστή δουλειά με το σημαντικό να είναι να κερδίζουμε χωρίς να υπάρχει θέμα χαλάρωσης.

Η ομάδα θέλει και είναι εκεί. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό που έγινε στην Λιθουανία και έχει πολλά θετικά το μίτινγκ που έγινε για το μέλλον. Για την θέληση των παικτών ενώ πιστεύω ότι και οι Ντικούδης και Αργυρόπουλος θα βελτιωθούνε. Είμαστε Σάββατο βράδυ και είναι ώρα για φαγητό όπως λένε οι φίλοι οι Ισπανοί».

Σκουρτόπουλος: "Ευχαριστημένος και δυσαρεστημένος μαζί"

Από την πλευρά του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: « Αν είμαι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος ψέματα θα πω. Είμαι ευχαριστημένος αφού τα παιδιά παίξανε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα αλλά δυστυχώς δεν κερδίσαμε το παιχνίδι. Στις λεπτομέρειες δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και ο Άρης με την εμπειρία και την ποιότητά του κέρδισε. Εμείς είμαστε μια ομάδα που ακόμα φτιαχνόμαστε και είμαστε προς το καλύτερο. Όταν θα πάρουμε το μέγιστο από τους Νέλσον και Ουίλκινσον θα πάμε ακόμα καλύτερα. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε την εικόνα μας εκτός Αθήνας. Αισιοδοξούμε ωστόσο για την συνέχεια και κάτι καλύτερο».

Μπετς: "Μας έκαναν τη ζωή δύσκολη"

Ο Άντριου Μπετς δήλωσε: « Πρώτα από όλα οφείλω να αναγνωρίσω την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Περιστερίου που μας έκανε την ζωή δύσκολη. Έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι για την νίκη αλλά όχι και για την απόδοσή μας. Έχουμε ακόμη πολύ δουλειά μπροστά μας και θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε το συντομότερο δυνατό».

Κι όσο για το πότε θεωρεί ότι η ομάδα του θα είναι αυτή που πρέπει: «Είναι αδύνατον να απαντήσω με ακρίβεια. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν χάνω την πίστη μου σε αυτήν την ομάδα και τις δυνατότητές της. Καθημερινά ωστόσο αναζητούμε λύσεις στα προβλήματά μας και δουλ για να διορθωθούμε. Όσο για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έχουμε μπροστά μας δύο εβδομάδες για να τον σκεφτούμε και όταν φθάσει η ώρα θα ασχοληθούμε μαζί του».

Σε ερώτηση για το παιχνίδι της Τρίτης με την Σιαουλιάι είπε: « Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αφού ο αντίπαλός μας μετά την νίκη της περασμένης Τρίτης απέκτησε αυτοπεποίθηση και θα έρθει και πάλι για την νίκη. Εμείς όμως θα έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου μας που θα μας δώσουν την αυτοπεποίθηση για να τα καταφέρουμε».

Αναφορικά με το αν αισθάνεται κάποια κόπωση είπε: « Δεν αισθάνομαι κουρασμένος και να δίνω μάχες μέσα στην ρακέτα γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν αισθάνομαι ότι παλεύω μόνος μου. Η απουσία ωστόσο του Νίκου Μπάρλου μας πονάει».

Τέλος ο Σπένσερ Νέλσον είπε: "Ο Άρης απέδειξε ότι έχει μία πολύ μαχητική ομάδα. εμείς μπήκαμε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Από εκεί και πέρα πληρώσαμε ακριβά κάποια λάθη που κάναμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας και ο Άρης πήρε την νίκη. Είναι κρίμα ότι χάσαμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και συνεχίζουμε".







































TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ