EUROLEAGUE

Άρης σαν άλλοτε

Άρης σαν άλλοτε
ΑΡΗΣ

Πολύ hot, όπως η Αλέξις Ουίλκινσον στη φωτο, ο Άρης ξεσηκώνει την Θεσσαλονίκη και έχει μεγάλα όνειρα στην Ευρωλίγκα

Στην εξέδρα πανικός (όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για παρουσίες όπως της Αλέξις Γουίλκινσον που κλέβει καρδιές σε κάθε εμφάνισή της) και στο γήπεδο μια ομάδα που ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Η Νάπολι ήταν αδύνατο να μείνει όρθια στο καμίνι του Αλεξάνδρειου.
"Το σημαντικό είναι ότι έχουμε βρει την χημεία μας, τον στόχο μας και παίζουμε πολύ δυνατά" δηλώνει ο Γιώργος Σιγάλας στο SPORT 24 ενώ ο Γιάννης Γιαννούλης παραδέχθηκε ότι όλη η ομάδα έπαιξε και για τον απόντα Τέρελ Καστλ.

Κατ΄αρχήν ο Άρης έχει ουσιαστικά προκριθεί στους "16" της Ευρωλίγκας, καθώς υπερέχει τόσο της Φενερμπαχτσέ όσο και της Νάπολι. Η διαφορά του αυτή την στιγμή με τις ομάδες που τον ακολουθούν είναι δυο βαθμοί, στην ουσία τρεις, καθώς έχει δυο νίκες επί των Τούρκων και κάλυψε την ήττα του στη Νάπολι καθώς τη νίκησε με +8 πόντους, ενώ είχε χάσει με 2. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι καλύτερος και από τους δυο.

Ακόμη, λοιπόν, κι αν ο Άρης νικήσει μόνο σε δύο από τα τέσσερα ματς που του απομένουν ως τη λήξη της κανονικής περιόδου, προκρίνεται και μαθηματικά, αφού ακόμη και με 4 νίκες δεν τον προλαβαίνουν ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Ιταλοί.

Ουσιαστικά, όμως, τόσο η Φενερμπαχτσέ όσο και η Νάπολι είναι πρακτικά αδύνατο να ξεπεράσουν τις έξι νίκες, καθώς το πρόγραμμά τους είναι αρκετά δύσκολο.

Ο Άρης, άλλωστε, μετά την νίκη του επί της Νάπολι βλέπει, ακόμη ψηλότερα, από την πέμπτη θέση που οδηγεί έτσι κι αλλιώς στο top-16. Αν την ερχόμενη εβδομάδα νικήσει μέσα στην Γαλλία την Ορτέζ θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ακόμη και για την τρίτη θέση, αρκεί να ... ξεπεράσει στην τελική βαθμολογία την Μπενετόν Τρεβίζο, ή να την νικήσει (λίγο δύσκολο) στο Αλεξάνδρειο με μεγαλύτερη διαφορά από το +22 που είχε ηττηθεί στην Ιταλία.

Ιδού πως έχει η κατάσταση στον όμιλο του Άρη, μετά τα ματς της Τετάρτης από την τρίτη θέση και μετά, καθώς ήδη έχουν πάρει τα εισιτήρια για τους "16" η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα.

ΜΠΕΝΕΤΟΝ 16β
ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός
Αρης εκτός
Ορτέζ εντός
Νάπολι εκτός


ΑΡΗΣ 15β
Ορτέζ εκτός
Μπενετόν εντός
Ζαλγκίρις εκτός
Μπαρτσελόνα εντός


ΟΡΤΕΖ 15β
Άρης εντός
Νάπολι εντός
Μπενετόν εκτός
Ζαλγκίρις εντός


ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 13β
Ζαλγκίρις εκτός
Μπαρτσελόνα εντός
Νάπολι εντός
ΤΣΣΚΑ εκτός


ΝΑΠΟΛΙ 13β
Μπαρτσελόνα εντός
Ορτέζ εκτός
Φενερμπαχτσέ εκτός
Μπενετόν εντός
  • Τα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο, για τις ισοβαθμίες Άρη, Ορτέζ και Μπενετόν Τρεβίζο: Άρης-Ορτέζ 74-72, Ορτέζ-Μπενετόν 73-86, Μπενετόν-Άρης 64-42,





















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ