ΑΡΗΣ

Ασημακόπουλος: "Δέλεαρ ο Άρης"

Ασημακόπουλος: "Δέλεαρ ο Άρης"

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος σε συνέντευξή του τοποθετήθηκε για την νίκη πρόκριση επί του Περιστερίου στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, την χημεία της τωρινής ομάδα του Άρη αλλά και την απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου.

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος σε συνέντευξή του τοποθετήθηκε για την νίκη πρόκριση επί του Περιστερίου στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, την χημεία της τωρινής ομάδα του Άρη αλλά και την απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου.

Ο 36χρονος έμπειρος φόργουορντ και αρχηγός του Άρη στην φετινή αγωνιστική περίοδο αναφέρθηκε ακόμη στους τρεις Αμερικανούς της ομάδας Κόλιμον, Άουτερμπριτζ και Σάιμον αλλά και τον κόσμο.

" Η αλήθεια είναι ότι είμαστε καινούργια ομάδα άσχετα εάν υπάρχουν έμπειροι παίκτες στην σύνθεση μας. Δεν είναι και εύκολο να βλέπεις 3000 κόσμο να έρχεται στο πρώτο παιχνίδι της περιόδου να σε χειροκροτήσει.

Εγώ θα σας το πω ευθέως είναι κάτι που δεν μπορώ να το συνηθίσω. Και μέχρι να προσαρμοστώ... πέρασε ένα ημίχρονο. Πόσο μάλλον τα νέα παιδιά. Εγώ έχω να πω για τον κόσμο που ήρθε με το Περιστέρι. Μας εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας. Ήταν μια ατμόσφαιρα που είχαμε καιρό να νιώσουμε και ευχαριστούμε πολύ για αυτό", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ασημακόπουλου.

Για την χημεία της ομάδας έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων αθλητών είπε: " Αυτή την στιγμή έχουμε στην ομάδα ταλέντα που είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Αυτό είναι μεγάλη κληρονομιά για την ομάδα. Είναι υπερήφανος και νιώθω πολύ τυχερός που έχω αυτά τα παιδιά δίπλα μου. Αυτό είναι το όπλο μας. Με έναν προπονητή σαν τον κ. Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως θα το χειριστεί. Είμαι αισιόδοξος ότι προχωράμε προς το καλύτερο".

Στην ερώτηση για την προσθήκη των τριών Αμερικανών και του Μιχάλη Πελεκάνου στο πόσο θα βελτιώσει την εικόνα της ομάδας δήλωσε: " Νομίζω ότι ο Μιχάλης (σ.σ: Πελεκάνος) είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας. Δεν θα μιλήσω εγώ για αυτόν. Τα κατορθώματα του τόσα χρόνια μιλούν από μόνα τους.

Θεωρώ ότι είναι τεράστια επιτυχία που καταφέραμε να φέρουμε τον Μιχάλη στον Άρη. Γιατί η προσθήκη ενός καταξιωμένου Έλληνα αθλητή και μας κάνει ισχυρότερους αλλά ζεσταίνει και τον κόσμο.

Όσον αφορά τους Αμερικανούς, είναι ταλαντούχοι, καλοί αθλητές αλλά χρειάζονται χρόνο για να ανταποκριθούν σε έναν διαφορετικό τύπο μπάσκετ, αυτόν που παίζουμε στην Ευρώπη. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα της νέας ομάδας θα φανούν εντός των επόμενων αγωνιστικών".

Κι όσο για την επικοινωνία που είχε με τον φίλο του Μιχάλη Πελεκάνο πριν υπογράψει στον Άρη είπε: " Νομίζω ότι ο Άρης σαν ομάδα είναι δέλεαρ για όλους τους παίκτες. Τώρα ο καθένας κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Ναι μίλησα με τον Μιχάλη (σ.σ: Πελεκάνο) του εξήγησα κάποια πράγματα τα οποία δεν θέλω να τα αναφέρω, γιατί πιστεύω ότι δεν χρειάζεται. Αλλά την απόφαση την πήρε μόνος του. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι δεν είμαι απλός χαρούμενος που ήρθε ο Μιχάλης στην ομάδα, είμαι ευτυχισμένος".

Για το ότι ο κόσμος του Άρη που βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο το απόγευμα του Σαββάτου ζήτησε στο τέλος του αγώνα την κατάκτηση του Κυπέλλου υποστήριξε: " Ο κόσμος του Άρη έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει τίτλους και διακρίσεις. Αυτός θα είναι πάντα στο Παλέ. Η μοίρα των παικτών είναι το αντίθετο. Σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε. Επίσης οι παίκτες πρέπει να καταλάβουμε και ιδιαίτερα οι νέοι ότι υπάρχει πίεση από τον κόσμο.

Θεωρώ όμως ότι είναι πολύ νωρίς. Χρειαζόμαστε βελτίωση σε ορισμένους τομείς όπως μας επεσήμανε ο προπονητής μας. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι την άλλη εβδομάδα, πάμε βήμα - βήμα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Είναι και η φιλοσοφία του κόουτς και πλέον κοιτάμε το επόμενο ματς κόντρα στην Πάτρα η την Κηφισιά".

Τέλος για το ότι η επιστροφή του στον Αρη συνέπεσε με την προσπάθεια να χτιστεί μια ομάδα πρωταγωνίστρια όπως και στην προηγούμενη θητεία του σημείωσε: " Όταν ο κόσμος φωνάζει για μας νιώθουμε ανατριχίλα. Είναι κάτι που θυμάμαι από την προηγούμενη μου θητεία στην ομάδα. Τότε ήμασταν περισσότεροι έτοιμοι παίκτες. Δεν είχαμε να βάλουμε σε καλούπι ούτε τους Αμερικάνους, ούτε τους πιτσιρικάδες.

Τότε τα πράγματα ήταν πιο έτοιμα και πιο εύκολα. Τώρα πρέπει να πλάσουμε χαρακτήρες, πρέπει να πλάσουμε παίκτες, εμείς οι έμπειροι να σταθούμε πιο έτοιμοι και να ανταποκριθούμε σε όσα μας ζητάει ο προπονητής μας. Δεν έχει μεγάλες ομοιότητές με τώρα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ