ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αταμάν: "Το πρόγραμμα είναι ατυχές και για εμάς και για τον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στο ΣΕΦ όπως πέρσι"

Αταμάν: "Το πρόγραμμα είναι ατυχές και για εμάς και για τον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στο ΣΕΦ όπως πέρσι"
INTIME SPORTS/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Εργκίν Αταμάν έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην ΑΕΚ Betsson, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι που έρχεται με τον Ολυμπιακό (28/10, 20:15).

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε μια πολύ άνετη νίκη με 94-74 κόντρα στην ΑΕΚ Betsson. Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην βελτιωμένη εικόνα που είχε η ομάδα του αμυντικά, ιδίως στο πρώτο μέρος (49-29, 20'), ενώ αναφέρθηκε και στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (28/10, 20:15). στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

"Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα όταν βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 34 πόντους. Βάλαμε μέσα τους νεαρούς παίκτες κι εκείνοι έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση. Επίσης η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με μεγάλο potential επιθετικά. Όταν σταματήσαμε να παίζουμε επιθετική άμυνα, βρήκαν 22 πόντους μέσα σε 5 λεπτά. Στα πρώτα 25 λεπτά είχαν 29 πόντους. Μετά κάναμε ξανά αλλαγές, βάλαμε τους βασικούς και φτάσαμε στη νίκη. Είναι σημαντικό, γιατί ήμασταν κουρασμένοι μετά τη διαβολοβδομάδα. Όμως νομίζω ότι σήμερα, σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήμασταν βελτιωμένοι στην άμυνα κι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τα επόμενα παιχνίδια.

Ακολουθεί το ντέρμπι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όμως ειλικρινά αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε για την EuroLeague την Παρασκευή. Το πρόγραμμα είναι ατυχές και για τις δύο ομάδες, γιατί νομίζω ότι και ο Ολυμπιακός παίζει την Παρασκευή. Θα φτάσουμε στην Ελλάδα στις 3-4 το πρωί του Σαββάτου και την Κυριακή θα παίξουμε το ματς. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Θα είναι ένα καλό ματς, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Έχουν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εκεί, όπως κάναμε και πέρσι στους τελικούς".

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κόουτς Αταμάν σημείωσε:

"Πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά για τρεις περιόδου. Ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα με τους βασικούς μας παίκτες και βρήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα επιθετικά, το έδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά εμείς παίξαμε πολύ επιθετικά στην άμυνα κι αυτό ήταν το κλειδί για εμάς. Στην τελευταία περίοδο, με τους νεαρούς παίκτες στο παρκέ, χάσαμε λίγο την ισορροπία και τους επιτρέψαμε να βάλουν 22 πόντους σε 5 λεπτά. Τότε επιστρέψαμε αμέσως στο βασικό μας σχήμα και πήραμε μία καθαρή νίκη. Είμαι ικανοποιημένος, γιατί οι βασικοί μας παίκτες έδειξαν απόψε καλή αμυντική συμπεριφορά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον.

Σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος κάνουμε rotation στους ξένους παίκτες. Σήμερα ήθελα να δώσω περισσότερα λεπτά στον Κώστα Αντετοκούνμπο για να δω την κατάστασή του. Για αυτό άφησα εκτός τον Ομέρ Γιούρτσεβεν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ