ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Αυστραλία: Η ομοσπονδία μπάσκετ απέρριψε την αίτηση συμμετοχής τρανς αθλήτριας σε ομάδα γυναικών

Αυστραλία: Η ομοσπονδία μπάσκετ απέρριψε την αίτηση συμμετοχής τρανς αθλήτριας σε ομάδα γυναικών
@LEXI.LOVE.RODGERS INSTAGRAM

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Αυστραλίας δεν ενέκρινε τη συμμετοχή της Λέξι Ρότζερς στην ομάδα γυναικών των Κίλσιθ Κόμπρας.

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Αυστραλίας απέρριψε την αίτηση της Λέξι Ρότζερς, μιας τρανς αθλήτριας, που ήθελε να συμμετάσχει στην ομάδα γυναικών των Κίλσιθ Κόμπρας σε μία ημι-επαγγελματική λίγκα.

"Μια ομάδα ειδικών που συγκλήθηκε από το Basketball Australia αποφάσισε ότι η διεμφυλική αθλήτρια Λέξι Ρότζερς δεν δικαιούται να παίξει μπάσκετ. Ως κυβερνητικό όργανο, αναγνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε ακόμη σε έναν δρόμο εκπαίδευσης και κατανόησης. Για να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη του εργασιακου μας πλαισίου, η Λέξι θα παρέχει σχόλια και συμβουλές από τις εμπειρίες της. Η ισορροπία της συμμετοχής, της δικαιοσύνης και της ανταγωνιστικής φύσης του αθλητισμού θα είναι πάντα ένας πολύπλοκος τομέας και ευχαριστούμε όσους ενεπλάκησαν στη διαδικασία γιατί διατήρησαν την ακεραιότητα και τον σεβασμό", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

"Το μπάσκετ είναι ένας από τους μεγάλους έρωτες της ζωής μου. Στο γήπεδο μπάσκετ είναι εκεί που νιώθω ασφάλεια, ελεύθερη και όπου νιώθω ότι ανήκω. Ως αθλήτρια, αυτό το πάθος με παρακινεί να παίξω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου απέναντι στους πιο σκληρούς αθλητές στα υψηλότερα επίπεδα (...) Πιστεύω ακράδαντα ότι έχω μια θέση ως αθλήτρια στο γυναικείο μπάσκετ" ανέφερε από την πλευρά της η Ρότζερς.

TAGS ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ