BASKETBALL CH. LEAGUE

Αυτές είναι οι 4+1 ελληνικές ομάδες του BCL για τη νέα σεζόν

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 /  -
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE 2023-2024 / - EUROKINISSI SPORTS

Η FIBA ανακοίνωσε τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην regular season του Basketball Champions League, με την ΑΕΚ Betsson, το Περιστέρι bwin, τον Προμηθέα και τον Κολοσσό Ρόδου να έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους. Μέσω των προκριματικών θα διεκδικήσει την πρόκριση ο ΠΑΟΚ.

Η 8η σεζόν του Basketball Champions League έφτασε στο τέλος της, με τη Μάλαγα να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στο Final Four του Βελιγραδίου.

Η FIBA ανακοίνωσε τη λίστα των ομάδων που θα συμμετάσχουν τόσο στη regular season, όσο και στα προκριματικά του BCL της επόμενης περιόδου, με τέσσερις ελληνικές ομάδες να έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους. Ειδικότερα, η ΑΕΚ Betsson, το Περιστέρι bwin, ο Προμηθέας Πάτρας και ο Κολοσσός Ρόδου θα συμμετάσχουν απευθείας στην regular season 2024/25, ενώ ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους "32" μέσω των προκριματικών, μαζί με ακόμα 24 ομάδες.

Τα προκριματικά θα διεξαχθούν από τις 16 εώς τις 22 Σεπτεμβρίου. Το τζάμπολ στη regular season θα γίνει την 1η Οκτωβρίου, με την ΑΕΚ, την Τενερίφη και την Οστάνδη να έχουν 9 συμμετοχές στις 9 σεζόν του BCL.

Από τους οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων που θα σχηματιστούν, η νικήτρια από κάθε group θα προκριθεί απευθείας στους "16". Οι ομάδες στις θέσεις No.2 και No.3 θα διεκδικήσουν μέσω των play-in τα εναπομείναντα εισιτήρια. Στη φάση των "16", οι ομάδες θα αναμετρηθούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων και οι δύο πρώτοι θα προκρίνονται στα προημιτελικά.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ