EUROLEAGUE

Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης

Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης του 52-3 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος περιμένει τον Ολυμπιακό με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague!

H μπασκετική ''μηχανή'' του Πάμπλο Λάσο περιμένει τον Ολυμπιακό στο Palacio de Deportes της Μαδρίτης με φόντο την πρόκριση στο Final-4 της Euroleague, στο ριμέικ του περσινού τελικού στο Λονδίνο!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα γεμάτη σταρ. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο Σέρχιο Γιουλ και ο Νίκολα Μίροτιτς συνθέτουν τον βασικό ''πυρήνα'' των Μαδριλένων που πλαισιώνεται από τους ''δουλευταράδες'' Αμερικανούς Ντόντεϊ Ντρέιπερ, Τρέμελ Ντάρντεν, Μάρκους Σλότερ και τον δικό μας Γιάννη Μπουρούση, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό σύνολο που σκορπάει τον τρόμο σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Το αήττητο στην ACB, οι φετινοί τίτλοι και το 52-3

Τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής η ''Βασίλισσα''; Η αρμάδα του Πάμπλο Λάσο είναι αήττητη στην απαιτητική Liga Endesa, έχοντας ρεκόρ 26-0 εντός συνόρων. Στο παλμαρέ της βρίσκονται ήδη δυο τίτλοι, το ισπανικό Super Copa που πανηγύρισε στη Βιτόρια κόντρα στην Μπαρτσελόνα και το Copa del Rey, με αντίπαλο επίσης τους ''μπλαουγκράνα'' στον συγκλονιστικό τελικό της Μάλαγα ! Στην Euroleague οι Μαδριλένοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ΣΤ' ομίλου με ρεκόρ 11-3 ενώ ολοκλήρωσαν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους στη regular season με ρεκόρ 10-0, μαζί με τον Ολυμπιακό ! Εντός συνόρων, το εκκωφαντικό +48 (111-63) επί της Μανρέσα ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της Ρεάλ από το 1989. Και μέσα σε όλα αυτά, η ομάδα του Λάσο έχει ρεκόρ 52-3 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος: 21-3 στην Euroleague, 26-0 στην ACB, 2-0 στο ισπανικό Super Copa και 3-0 στο Copa del Rey!

Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Super Copa στις αρχές της σεζόν

Ένας Βάσκος στο ''τιμόνι'' της

Τον Ιούνιο του 2011, η απόφαση της διοίκησης της Ρεάλ να προσλάβει τον Πάμπλο Λάσο στην τεχνική ηγεσία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ψηφοφορία που διεξήχθη στην ηλεκτρονική έκδοση της ''As'', το 70% των φίλων της ''Βασίλισσας'' δήλωσαν δυσαρεστημένοι με την επιλογή του Βάσκου τεχνικού της Λαγκούν Άρο μετά την παραίτηση του Έτορε Μεσίνα. ''Γενναίοι είναι οι άνθρωποι που παίρνουν σπουδαίες αποφάσεις. Δειλοί είναι αυτοί που αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους. Ο κόουτς Μεσίνα πήρε μια γενναία και δύσκολη απόφαση. Το ίδιο δύσκολη με την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση της Ρεάλ!'' θα εξηγήσει έπειτα από αρκετό καιρό ο Βάσκος τεχνικός που πλέον κοουτσάρει τη ''δική'' του Ρεάλ.

Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Πάμπλο Λάσο ανέλαβε τη Ρεάλ μετά την αποχώρηση του Έτορε Μεσίνα

Η δυναμική του Σέρχιο

Το καλοκαίρι του 2010 η Ρεάλ Μαδρίτης έπεισε τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να επαναπατριστεί έπειτα από καριέρα τεσσάρων χρόνων στο ΝΒΑ με τους Μπλέιζερς, τους Κινγκς και τους Νικς. Πρόσφατα οι Μαδριλένοι επέκτειναν το συμβόλαιο του 27χρονου Ισπανού γκαρντ ως το 2018 ενώ φέτος ο ''Chacho'' έχει εξελιχτεί σε ένα από τα καλύτερα point guard της Ευρώπης, ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο! Ο Ροντρίγκεθ έχει βελτιώσει το σουτ και τα στατιστικά του. Πλέον μετράει 14.2 πόντους και 5.2 ασίστ στην Euroleague, το παιχνίδι της Ρεάλ στηρίζεται, εν πολλοίς, πάνω του ενώ είναι αυτός που θα ξεσηκώσει τους συμπαίκτες του, ακόμα και αν η διαφορά έχει ξεφύγει!

Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι η απάντηση στο γρήγορο τέμπο της ''Βασίλισσας''

Ο Μπουρούσης και οι ψηλοί

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Λονδίνου, η Ρεάλ προχώρησε σε ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις ώστε φέτος να ολοκληρώσει αυτό που πέρσι άφησε στη μέση. Μια από αυτές ήταν η απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση για την ενίσχυση της front line, εκεί όπου ξεχωρίζει η παρουσία του Νίκολα Μίροτιτς. Ο 22χρονος φόργουορντ αναδείχθηκε MVP της πρεμιέρας κόντρα στην Ζάλγκιρις και MVP Οκτωβρίου, έχοντας 12.5 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 24 συμμετοχές, όλες ως βασικός. Όσον αφορά τον Ρέγιες, ο κάπτεν της Ρεάλ πραγματοποιεί ουσιαστικές εμφανίσεις στη διοργάνωση, έχοντας 8.7 πόντους και 5.2 ριμπάουντ μ.ό. σε 16'43'' συμμετοχής!

Αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει ''δέσει'' από την αρχή με τους υπόλοιπους παίκτες της Ρεάλ

Δεν ξεχνάει το Λονδίνο

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει το κίνητρο της απώλειας του τίτλου από τον Ολυμπιακό. Η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ ξεκίνησε φέτος με τον τίτλο ενός εκ των φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague ενώ φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από το μακρινό 1995. Η κατάκτηση του ένατου ευρωπαϊκού έχει στοιχειώσει τη ''Βασίλισσα''! ' 'Η εμπειρία που είχαμε πέρσι πρέπει να μας φανεί χρήσιμη. Πλέον ξέρουμε τον τρόπο για να φτάσουμε στο Final-4. Φτάσαμε πολύ κοντά στον τίτλο πέρσι, στο τέλος είχαμε την ευκαιρία μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα φέτος'' επισημαίνουν άνθρωποι της Ρεάλ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ