EUROLEAGUE

Αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο αναπάντεχος αποκλεισμός στο ρωσικό Κύπελλο, ο... Βον Ουέιφερ και το πρωινό καψόνι του Έτορε Μεσίνα έχουν ''στιγματίσει'' τη φετινή ΤΣΣΚΑ που πλέον έχει στο μυαλό της τον Παναθηναϊκό!

Στις 16 Φεβρουαρίου, ο ''Κόκκινος Οκτώβρης'' του Βον Ουέιφερ απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ στα προημιτελικά του ρωσικού Κυπέλλου.

Τι μεσολάβησε; Ένα καψόνι, το ξέσπασμα του Μεσίνα και εφτά συνεχόμενες νίκες σε Euroleague και VTB United League για την ''ομάδα του στρατού''!

Ο αγώνας που τη ''σημάδεψε''

Ο Έτορε Μεσίνα δεν έχει απωθημένα. Είναι ένας κομψός άνθρωπος, γεμάτος χιούμορ που δεν αφήνει το μεσογειακό ταμπεραμέντο του να υπερισχύσει στη δουλειά του. Η αναπάντεχη ήττα από τον ''Κόκκινο Οκτώβρη'' του παίκτη-προέδρου Ντμίτρι Γκερασιμένκο άφησε εκτός συνέχειας την ΤΣΣΚΑ από την προημιτελικλά του Κυπέλλου, βγάζοντας εκτός εαυτού τον ''Έκτορα''.

Το καψόνι της χρονιάς!

''Δείξαμε ασέβεια στους εαυτούς μας, τους φίλους μας, τον οργανισμό και το πιο σημαντικό, στους αντιπάλους. Δεν προσπαθήσαμε καν να παλέψουμε. Είναι μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας όσων έχουν φορέσει τη φανέλα που γράφει "ΤΣΣΚΑ" στο στήθος. Η ευθύνη αυτού του αποτελέσματος ανήκει σε εμένα, στο τιμ και τους παίκτες" εξήγησε ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος εν συνεχεία ειδοποίησε τους παίκτες του να εμφανιστούν στο γήπεδο την επομένη το πρωί στις 7:30π.μ. για προπόνηση!

Οι ευχές του Τζάκσον και ο Μίλος

Η ΤΣΣΚΑ είχε πρόβλημα και ήταν ξεκάθαρο, με τον Άαρον Τζάκσον να εκφράζει την ελπίδα μέσω tweet πως εκείνη η ήττα μπορεί να είναι... μεταμφιεσμένη ευλογία, αν βοηθήσει την ομάδα του να βρει το δρόμο της! Κι όλα αυτά ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο της εκτός έδρας νίκης (71-74, στις 14/02) επί της Γαλατάσαραϊ καθώς και στην αναμέτρηση με τον ''Κόκκινο Οκτώβρη'' αφού φήμες ανέφεραν πως διαπληκτίστηκε με τον Μεσίνα!

Αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Οι σχέσεις του Έτορε Μεσίνα με τον Μίλος Τεόντοσιτς δοκιμάστηκαν μέσα στη χρονιά

Διαβάστε ΕΔΩ τι κάνει η ΤΣΣΚΑ με τον Τεόντοσιτς και χωρίς τον Σέρβο γκαρντ

Το σερί μετά το σοκ

Έπειτα, λοιπόν, από εκείνη την ήττα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας γύρισε τον διακόπτη. Έριξε 100άρα στη Μακάμπι (100-65), πήρε τον ρωσικό ''εμφύλιο'' με τη Λοκομοτίβ (94-93), αγχώθηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζαλγκίρις Κάουνας (86-88) και... σκόρπισε την Παρτίζαν (84-52) εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα playoffs της Euroleague! Προσθέστε, επίσης, ότι είχε άλλες τρεις νίκες στην VTB United League ενώ τερμάτισε στην κορυφή του ΣΤ' ομίλου με ρεκόρ 12-2, πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Αυτή είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ του Κάιλ Χάινς τερμάτισε στην κορυφή του ΣΤ' ομίλου στο TOP-16

Θύμισε στη Ρεάλ τι εστί ήττα!

Μάλιστα, η ΤΣΣΚΑ ήταν η ομάδα που έβαλε φρένο στο απίστευτο σερί νικών της Ρεάλ από τις αρχές της χρονιάς. Στις 23/01 οι Ρώσοι επικράτησαν 85-71 και υποχρέωσαν τη ''Βασίλισσα'' στην πρώτη ήττα της σεζόν έπειτα από 31 σερί νίκες! Ο Έτορε Μεσίνα ανέφερε χαρακτηριστικά πως "Αργά ή γρήγορα, κάποια ομάδα θα νικούσε τη Ρεάλ. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα στη Μαδρίτη. Η δική μας επιτυχία ενδεχομένως και να φάνηκε χρήσιμη στη Ρεάλ, διότι όταν νικάς, νικάς, νικάς δεν είσαι σε θέση να δεις τις μικρές λεπτομέρειες και να τις τακτοποιήσεις. Ήταν σαν αφύπνιση και για εκείνους και για εμάς. Παρά τους τραυματισμούς, καταφέραμε να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Δεν πιστεύω ότι διδάξαμε κάτι σε κάποιον".

Στόχος; Το Final-4!

Ο ''Έκτορας'' ομολογεί ότι ο κύριος στόχος της ΤΣΣΚΑ είναι να προκριθεί στο Final-4 "και δουλεύουμε σαν τρελοί για να τα καταφέρουμε. Είμαστε ο οργανισμός που έχει παίξει σε 10 Φάιναλ Φορ, τα έντεκα τελευταία χρόνια. Και όχι, δεν πιστεύω ότι είναι αποτυχία να χάνεις στον τελικό. Για εμένα, είναι επιτυχία και μόνη της η πρόκριση στην τελική διαδικασία".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ