ΠΑΡΙ

Αυτό είναι το μπάτζετ της Παρί για τη σεζόν 2024/25

Αυτό είναι το μπάτζετ της Παρί για τη σεζόν 2024/25
PRINTSCREEN

Η παρθενική συμμετοχή της Παρί στην EuroLeague ανάγκασε τον γαλλικό σύλλογο να ανεβάσει το μπάτζετ του κατά 10 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Κατά 10 εκατομμύρια αυξήθηκε το μπάτζετ της Παρί σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο γαλλικός σύλλογος κατέκτησε το EuroCup και πήρε έτσι το εισιτήριο για να αγωνιστεί στην EuroLeague φέτος. Γεγονός που έφερε και σημαντική αύξηση στο μπάτζετ της ομάδας, που προσπαθεί να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Για την ακρίβεια, το μπάτζετ της Παρί για τη σεζόν 2024/25 ανέρχεται στα 19 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Equipe, ενώ πέρσι έφτασε στα 9.25 εκατομμύρια ευρώ.

"Θέλουμε να φτάσουμε στο όριο όπου τα έσοδά μας θα ισοδυναμούν με τα έξοδά μας. Δεν είμαστε εκεί. Αν ήμασταν μόνιμα μέλη της EuroLeague… θα ήμασταν εκεί. Για άλλη μια φορά, αυτός δεν είναι ένας τρόπος άσκησης πίεσης, είναι απλώς για να δοθεί ένα πλαίσιο, μια αναφορά.

Αυτό που λείπει, στο μπάσκετ, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι μια στρατηγική που επικεντρώνεται περισσότερο στο εισόδημα που συνδέεται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η δημοτικότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη, ειδικά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δυναμική και να εργαστούμε για να οικοδομήσουμε το οικονομικό μοντέλο που θα συμβάλει στη μείωση του χάσματος μεταξύ αυτής της πολιτιστικής δύναμης και της ανεπαρκούς επιχειρηματικής δραστηριότητας που δημιουργεί σήμερα. Γιατί όταν το σκέφτεσαι, είναι ακατανόητο, ανεξήγητο", ανέφερε ο πρόεδρος της Παρί, Ντέιβιντ Καν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Equipe.

TAGS ΠΑΡΙ PARIS BASKETBALL EUROLEAGUE ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ