ΕΟΚ

Basket League και Elite League γίνονται ένα σε εμπορικό επίπεδο: Τι σημαίνει πρακτικά η συμπόρευση ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ

Basket League και Elite League γίνονται ένα σε εμπορικό επίπεδο: Τι σημαίνει πρακτικά η συμπόρευση ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ

Το ελληνικό μπάσκετ μπαίνει σε νέα φάση. ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να συμπορευτούν για την επόμενη τριετία σε εμπορικό επίπεδο. Basket League και Elite League θα πηγαίνουν... πακέτο, με στόχο την οικονομική άνθηση, χάρη στην εμπορική εκμετάλλευση των χορηγικών τους δικαιωμάτων.

Το απόγευμα της Δευτέρας (21/8) ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ εξέδωσαν μία κοινή ανακοίνωση, μέσα από την οποία επισημοποίησαν την κοινή τους συμπόρευση σε θέματα που αφορούν την στρατηγική και εμπορική εκμετάλλευση των χορηγικών τους δικαιωμάτων για την επόμενη τριετία.

Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό; Basket League και Elite League θα πηγαίνουν... πακέτο. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα δύο κορυφαία πρωταθλήματα της χώρας, τα δύο επί της ουσίας επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα μπορέσουν -μέσω αυτής της σύμπραξης- να δουν σημαντική αύξηση στα έσοδά τους.

Σε αυτό το "πακέτο" θα υπάγονται φυσικά και το Κύπελλο Ελλάδας και το Super Cup.

Στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι η ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση του μπάσκετ στην ελληνική κοινωνία και η μεγιστοποίηση της εμπορικής εκμετάλλευσης του προϊόντος.

Την πρωτοβουλία για την εν λόγω ενοποίηση πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Ο κ. Βαγγέλης Λιόλιος είχε στείλει σχετική επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ και τις ΚΑΕ που απαρτίζουν την Basket League πριν από περίπου έναν μήνα, καταθέτοντας πέντε προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Φαίνεται πως το όραμα του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας έπεισε τόσο τον Σύνδεσμο, όσο και τις ομάδες πως αυτή η συμπόρευση είναι ο πλέον ενδεδειγμένος δρόμος για την ανάπτυξη του μπάσκετ, αλλά και τη δική τους οικονομική άνθηση.

TAGS ΕΟΚ ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN GBL ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ