BASKETBALL CH. LEAGUE

BCL: Τα γκρουπ δυναμικότητας για προκριματικά και regular season

Ο Όμηρος Νετζήπογλου
Ο Όμηρος Νετζήπογλου EUROKINISSI SPORTS

Η FIBA ανακοίνωσε πώς διαμορφώθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας τόσο για τα προκριματικά, όσο και για τους ομίλους της regular season του Basketball Champions League.

Όλα έτοιμα για την κλήρωση στο Basketball Champions League (Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 12:00), μέσω της οποίας θα διαμορφωθεί τόσο ο δρόμος προς τους ομίλους για τις ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά (ΠΑΟΚ), όσο και για τα γκρουπ της regular season, που έχουν κλείσει τις θέσεις του οι: ΑΕΚ Betsson, Περιστέρι bwin, Προμηθέας Πάτρας και Κολοσσός Ρόδου.

Στην κλήρωση θα μπουν και τα 52 κλαμπ που θα αγωνιστούν στο πλαίσιο του BCL, με τις 24 ομάδες των τεσσάρων γύρων των προκριματικών να δίνουν τις μάχες τους από τις 15 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με το αναλυτικό πρόγραμμα να ανακοινώνεται τον Ιούλιο.

Στο γκρουπ των πρωταθλητών των χωρών που δεν έχουν εκπροσώπηση ακόμα στη regular season, μία εκ των ομάδων στα πρώτα δύο γκρουπ δυναμικότητας - Μπενφίκα (Πορτογαλία), Έρα Νίμπουρκ (Τσεχία), Κάλεβ/Κράμο (Εσθονία) και Φρίμποργκ (Ελβετία) - θα κοντραριστούν για μία θέση στους ομίλους της κανονικής περιόδου.

Στο γκρουπ των μη πρωταθλητών (3ος και 4ος γύρος), ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τη Βόννη. Από το γκρουπ των μη πρωταθλητών, θα προκριθούν δύο ομάδες στη regular season. Ο ΠΑΟΚ μαζί με τη Βόννη, τη Σάσαρι (2ο γκρουπ δυναμικότητας) και τη Σολέ (2ο γκρουπ δυναμικότητας) θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο. Η νικήτρια θα τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

BCL: Τα γκρουπ δυναμικότητας για προκριματικά και regular season
Τα γκρουπ δυναμικότητας στα προκριματικά του BCL @BASKETBALLCL


Στους ομίλους της κανονικής περιόδου, η ΑΕΚ Betsson ανήκει στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, το Περιστέρι bwin και ο Προμηθέας Πάτρας στο 2ο, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου στο 4ο γκρουπ.

BCL: Τα γκρουπ δυναμικότητας για προκριματικά και regular season
Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων της regular season του BCL @BASKETBALLCL

Τα γκρουπ δυναμικότητας στην κανονική περίοδο:

1ο γκρουπ: Τενερίφη, Μάλαγα, Χάποελ Χολόν, Μανρέσα, Μούρθια, Γαλατασαράι, Βίλνιους, ΑΕΚ Betsson
2ο γκρουπ: Περιστέρι bwin, Οστάνδη, Καρσίγιακα, Σομπατέλι, Ιγκοκέα, Ρίγα, Προμηθέας Πάτρας, Τορτόνα
3ο γκρουπ: Σέτσιν, Ρετζιάνα, Ράστα Βέχτα, Τσένιτζ, Μακάμπι Ραμάτ Γκαν, Ναντέρ, Σεντ Κεντέν, Μανίσα
4ο γκρουπ: Βούρτσμπουργκ, FMP, Κολοσσός Ρόδου, Σλασκ Βρότσλαβ, Νικητής 1ου προκριματικού, Νικητής 2ου προκριματικού, Νικητής 3ου προκριματικού, Νικητής 4ου προκριματικού

Τα γκρουπ δυναμικότητας έχουν σχηματιστεί με βάση την κατάταξη των ομάδων στο ranking του BCL (BCL Club Ranking) και για τα κλαμπ που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση, με βάση την κατάταξη των αντίστοιχων χωρών στο ranking του BCL (BCL Country Ranking). Στην κλήρωση των ομίλων της regular season δεν μπορούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα να τοποθετηθούν στο ίδιο γκρουπ.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ