ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Χάκετ: "Το τρίποντο του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ είναι η πιο χαρακτηριστική ανάμνηση από εκείνον"

Ο Ντάνιελ Χάκετ με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ο Ντάνιελ Χάκετ με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε σε ρωσική ιστοσελίδα για όσα έχει ζήσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και για τη συνύπαρξη με τον Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό.

Ο Ντάνιελ Χάκετ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ρωσική ιστοσελίδα, όπου μίλησε για την απόφασή του να φορέσει τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν του "γάμου" με τη ρωσική ομάδα. Πέρα από αυτά όμως, ρωτήθηκε επίσης για τη συνύπαρξή του με τον Βασίλη Σπανούλη τον οποίο αποθέωσε, εξηγώντας πως η πιο χαρακτηριστική ανάμνηση που έχει από αυτόν είναι το τρίποντο που σημείωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό, στον τέταρτο τελικό του 2016.

Η πρώτη ερώτηση της συνέντευξης αφορά στην ημέρα που έμαθε για το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον πολύπειρο γκαρντ να απαντά: "Ήταν 15 Ιουνίου 2018 όταν έβαλα τα κλάματα, είναι μια στιγμή που θυμάμαι πολύ καλά. Ήταν όταν έπαιζα στην Μπάμπεργκ, η επιλογή της οποίας αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη για μένα γιατί προερχόμουν από έναν δύσκολο τραυματισμό και επέστρεψα στο κορυφαίο επίπεδο. Την ίδια ώρα όμως δεν είχα αυτοπεποίθηση όσον αφορά στο μέλλον μου: η Μπάμπεργκ ήθελε να με κρατήσει για ακόμη ένα χρόνο και παρά το γεγονός πως είχα τη δυνατότητα να εξαγοράσω το συμβόλαιό μου, έκλινα προς την παραμονή μου για να συνεχίσω να προοδεύω. Ξαφνικά λοιπόν, με πήρε τηλέφωνο ο ατζέντης μου και είπε ότι ήθελε να μου μιλήσει ο Δημήτρης Ιτούδης, για να με πάρει στην ομάδα του. Ακόμη ανατριχιάζω όσο το θυμάμαι" δήλωσε αρχικά ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος -μεταξύ άλλων- δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον Δημήτρη Ιτούδη και να επισημάνει πόσο τον έχει βοηθήσει στην εξέλιξη της καριέρας του.

Το τρίποντο του Σπανούλη μπροστά στον Διαμαντίδη στον 4ο τελικό του 2016
Το τρίποντο του Σπανούλη μπροστά στον Διαμαντίδη στον 4ο τελικό του 2016 PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ακολούθως, η συζήτηση πήγε στα προηγούμενα χρόνια της καριέρας του και δη αυτά στα οποία συνυπήρξε με τον Βασίλη Σπανούλη. Ρωτήθηκε λοιπόν τι έκανε τόσο ξεχωριστό τον Kill Bill, με τον Ντάνιελ Χάκετ να απαντά πως "νομίζω πως το βασικότερο όλων είναι η αφοσίωση που είχε, η διάθεση για δουλειά, ο τρόπος που σκεφτόταν και λειτουργούσε. Ήταν τρομερά προσηλωμένος στη διαδικασία να πετύχει και αυτό επηρέαζε τους πάντες γύρω του. Το έδειχνε κάθε μέρα αυτό. Ποτέ δεν παραπονέθηκε για κάτι, ποτέ δεν έδειξε κάτι λιγότερο από το 100% αυτού που είχε. Πιστεύω πως αυτό είναι που τον έκανε σπουδαίο".

Ενώ σε ερώτηση για την πιο χαρακτηριστική ανάμνηση που έχει από αυτόν, είπε: "Η αγαπημένη μου είναι αυτή από τους τελικούς του πρωταθλήματος το 2016, όταν κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη παράταση. Παίζαμε στο ΟΑΚΑ, όπου είχε περίπου 20 με 25 χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Είχαμε τη δυνατότητα τότε να κλείσουμε τη σειρά στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου μας κι ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε το νικητήριο καλάθι μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη, έναν άλλο θρύλο του αθλήματος. Ένα αντίστοιχο καλάθι είχε βάλει και στον δεύτερο τελικό, στο ίδιο γήπεδο. Αποφάσισε την έκβαση της σειράς με αυτά τα σουτ. Ήμουν στη γωνία και περίμενα να δω τι θα γίνει μετά και... ουάου".

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ