ΑΕΛ

Χαλαρά και άνετα

Χαλαρά και άνετα
Ομαδική

Ο Άρης νίκησε εύκολα και άνετα την ΑΕΛ με 78-69 κι επέστρεψε στα ροζ φύλλα αγώνα

Επί της ουσίας ο Άρης δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα για να φτάσει στη νίκη. Με τον Μάικ Ουίλκινσον να είναι ο κορυφαίος της ομάδας με 16 πόντους και τον Τζερεμάια Μάσεϊ να προσθέτει άλλους 13, η ομάδα του Αντρέα Ματσόν γίνεται αντιληπτό ότι πέρασε την μπάλα κοντά στο καλάθι.

Εκεί, όπου η ΑΕΛ φάνηκε να έχει προβλήματα και μεγάλα κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με το σωστό τρόπο ο Άρης. Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου η ομάδα της Λάρισας έμεινε κοντά στο σκορ, αλλά από το τρίτο δεκάλεπτο κι επείτα ο Άρης επέβαλε το νόμο της έδρας του και άνοιξε τη διαφορά, με αποτέλεσμα να καθαρίσει το παιχνίδι νωρίς.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 39-31, 61-45, 78-69.

Άρης (Ματσόν): Καστλ 10, Σιγάλας 3 (1), Τσαλδάρης 2, Σεραπίνας 4, Σκέιλς 9 (1), Καλαϊτζής 5 (1), Ηλιάδης 6, Ουϊλκινσον 16, Φλέτσερ 5, Παντελιάδης 2, Μάσεϊ 13, Γιαννούλης 3.

ΑΕΛ (Χριστόπουλος): Λι 11 (1), Λεπόγεβιτς 2, Παπανικολόπουλος 9 (1), Παπαχρήστος 7 (1), Τραϊανός, Ορφανός 8 (2), Μπόλιτς 8, Παυλίδης 18 (3), Τζόνσον, Τσιάκος 6.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο Αντρέα Ματσόν μετά το τέλος του παιχνιδιού τόνισε: "Ηταν πολύ δύσκολο για την ομάδα να ήταν συγκεντρωθεί στο παιχνίδι μετά από ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα. Παρόλα αυτά κοιτάξαμε να κάνουμε καλή δουλειά. Ήταν πολύ θετικό για την ομάδα μας οι 20 ασίστ όπως και ότι και οι 12 παίκτες μας σκοράρανε. Άλλο ένα θετικό στοιχείο στο σημερινό παιχνίδι ήταν ότι προσπαθήσαμε να τρέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στον αιφνιδιασμό και να έχουμε 10/13 αιφνιδιασμούς".

Για την συμμετοχή των Γιαννούλη και Παντελιάδη απάντησε: "Στον Παντελιάδη προέκυψε ένα ξαφνικό πρόβλημα με τη μέση του και δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Στο ημίχρονο έκανε ένεση, δεν αισθανόταν πόνους και έπαιξε και θα είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει.

Η περίπτωση του Γιαννούλη είναι διαφορετική. Ξέρουμε από τα τεστ που έχει κάνει που βρίσκεται και πότε θα μπορεί να είναι έτοιμος και όπως και να έχει θα μας βοηθήσει σίγουρα στην πορεία. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά του και δουλεύει πολύ σκληρά".

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είπε: " Ξέρουμε όλοι το πόσο μεγάλο παιχνίδι είναι αυτό για μας. Το μόνο κακό κομμάτι για μας είναι ότι έχουν χάσει στο Πο από την Ορτέζ και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να χάσουν άλλο παιχνίδι αν θέλουν να φθάσουν στην κατάκτηση της 1ης θέσης. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για τον παράγοντα κούραση δήλωσε: "Είμαστε πολύ περήφανοι για τον τρόπο που αντέδρασε η ομάδα σε ένα πρωτάθλημα όπου κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο όπως το ιταλικό και το ισπανικό σε αντίθεση με το ρωσικό".

Ο Γιάννης Χριστόπουλος υπογράμμισε: "Φυσικά και γνωρίζαμε ποιον είχαμε να αντιμετωπίσουμε από εκεί και πέρα θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο το κάνουμε σε όλα υα παιχνίδια ως τώρα ξέραμε ότι ο Άρης θα ασκούσε μεγάλη πίες στους περιφερειακούς μας και για αυτό θα έπρεποε να είχαμε κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη προστατέψαμε τον Ουίλιαμς γιατί ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό πριν το Μαρούσι, ο Παυλίδης με ένα διάστρεμμα εδώ και δύο εβδομάδες και πολλά άλλα δώσαμε την ευκαιρία στους ψηλούς του Άρη να πάνε σε δεύτερες επιθέσεις και τον Άρη να τρέξει στον αιφνιδιασμό και εύκολα καλάθια ενώ χάσαμε και αρκετά εύκολα σουτ".

Ο Τζερεμάια Μάσεϊ, ο οποίος πριν τον αγώνα τιμήθηκε από το μέλος του ΕΣΑΚΕ και άνθρωπο της ΑΕΛ, Εμμανουήλ Λελούδα, είπε: " Ήταν ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για μας εναντίον μιας καλής ομάδας ξέραμε ότι η ΑΕΛ θα ερχόταν να παίξει δυνατά αυτό κοιτάξαμε να κάνουμε και εμείς και συνεχίζουμε. Είμαι ευχαριστημένος που έγινε δεν κάνω τίποτα παραπάνω από το να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίζει παιχνίδι παίζου6ν μεγάλο ρόλο οι συμπαίκτες. Δεν ήταν κάτι το σημαντικό για μένα. Ξέρουμε ότι παίζουμε με τους πρωταθλητές Ευρώπης και ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε πιο δυνατά από αυτούς".

Τέλος, ο Γιώργος Παυλίδης τόνισε: " Το μόνο θετικό που μπορώ να κρατήσω για την ομάδα μου είναι ότι το παλέψαμε μέχρι τέλος. Ο Άρης είναι μια ομάδα μεγάλης δυναμικότητας αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μια ομάδα θήραμα αλλά κοιτάμε να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι όσο μπορούμε".

























TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ