ΑΡΗΣ

Χαραλαμπίδης: "Επιλέγουμε δράση"

Χαραλαμπίδης: "Επιλέγουμε δράση"
Χαραλαμπίδης INTIME SPORTS

Ο 35χρονος γκαρντ του Άρη, Κώστας Χαραλαμπίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στάθηκε μεταξύ άλλων στην αλλαγή αγωνιστικής νοοτροπίας που διαφαίνεται στις προσπάθειες της ομάδας ενώ έχρισε καθοριστικό για την συνέχεια το ματς του Σαββάτου με τον Ηρακλή στο Ιβανόφειο (26/03, 17:00).

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 στάθηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό της περασμένης Παρασκευής που παρά την ήττα συνδυάστηκε με καλή απόδοση του Άρη όπως και στην αλλαγή νοοτροπίας αλλά και τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα. Τους Μπράντον Γουίντερς και Έντιν Μπάβτσιτς.


Για την καλή αγωνιστική εικόνα που ο ίδιος παρουσιάζει στο παρκέ, τόνισε: "Μετά από τόσα χρόνια αθλητισμού έχω καταλάβει ότι οι ατομικές διακρίσεις έρχονται μόνο από ομαδικές επιτυχίες.

Εγώ αυτήν την περίοδο και με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, προσπαθώ να βοηθώ από το πόστο που μου έχει αναθέσει ο προπονητής. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η αγωνιστική απόδοση και να συνδυαστεί με καλά αποτελέσματα".


Όσον αφορά στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και την καλή απόδοση του Άρη είπε: "Ο Παναθηναϊκός είναι αναγνωρισμένης αξίας ομάδα και δεν χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά για να σου κάνει ζημιά. Εμείς βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ αλλά αυτό που θα κρατήσω είναι ότι επιστρέψαμε από 19 πόντους που υπολειπόμασταν.


Παίζαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και καταφέραμε να την κοιτάξουμε στα μάτια. Κάτι θα πρέπει να μας πει αυτό και να μας προβληματίσει εξίσου".


Σχετικά με την αλλαγή νοοτροπίας στην ομάδα και στο γεγονός ότι φαίνεται να παλεύουν μέχρι τέλους τους αγώνες, σχολίασε: " Αξίζει αυτή η αμάδα να κυνηγάει συνέχεια στο σκορ; Νομίζω ότι είναι καλύτερα να επικεντρώνουμε στην δράση κι όχι στην αντίδραση. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι.


Αυτή η ομάδα έχει και ποιότητα και εμπειρία την οποία καλείται να διαχειριστεί", για να συμπληρώσει ως εξής: "Το μπάσκετ είναι άθλημα λεπτομερειών. Η λειτουργία μας πηγάζει από την φιλοσοφία μας, από το αγωνιστικό μας πλάνο. Εξακολουθούμε να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας αλλά με την έλευση του νέου προπονητή μπορούμε να το διορθώσουμε.


Θεωρώ ότι κάποια στιγμή υπερβάλουμε τον εγωισμό μας. Όλα τα πράγματα λειτουργούν με βάση των εγωισμό μας και θα πρέπει να λειτουργούμαι ομαδικά. Το “εμείς” να μπαίνει πάνω από το “εγώ”.


Όσον αφορά στην βαθμολογική κατάταξη του Άρη και τις επικείμενες αναμετρήσεις του υπογράμμισε: "Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Το πρόγραμμα που έχουμε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βατό. Το να καταλήξεις 3ος ή 4ος σε αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι απίθανο. Πιστεύουμε ότι το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια".


Για τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, τον Μρένταν Γουίντερς και Έντιν Μπάβτσιτς, σχολίασε: "Οι Αμερικανοί έχουν δική τους φιλοσοφία. Ο Γουίντερς είναι πολύ συνεσταλμένος, παίζει για την ομάδα, έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία και ό,τι κάνει μέσα στο παιχνίδι πηγάζει μέσα από ομαδική λειτουργία. Προσπαθεί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.


Ο Μπάβτσιτς έχει κι αυτός πολύ καλά στοιχεία. Διαθέτει κομμάτια παιχνιδιού που μας έλειπαν, όπως το μακρινό σουτ. Είναι πολύ μαχητικός και όπως έδειξε από τα τελευταίο παιχνίδι, θα μας βοηθήσει πολύ".


Τέλος αναφέρθηκε στην διαδικασία της Ευρωλίγκα και τις μάχες που θα δώσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός λέγοντας: "Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι έχει πολύ πιο δύσκολο έργο από τον Ολυμπιακό. Αυτό που πιστεύω είναι ότι έχει τόσες παραστάσεις κι εμπειρίες που είναι ικανός να κάνει και δυο νίκες μέσα στη Μπαρτσελόνα. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, ξεκινά με το πλεονέκτημα έδρας αλλά θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος γιατί δεν συγχωρούνται τα λάθη".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ