ΑΡΗΣ

Χατζηβρέττας: "Θέλω να μείνω"

Χατζηβρέττας: "Θέλω να μείνω"
Χατζηβρέττας

Στην αποτυχημένη φετινή πορεία και το μέλλον της συνεργασίας του με τον Άρη αναφέρθηκε ο Χατζηβρέττας

Αρχικά έκανε για λογαριασμό του "Άρης FM 92,8" τον απολογισμό της φετινής χρονιάς: " Ήταν πολύ κακή η χρονιά για όλους μας, η απογοήτευση είναι δεδομένη καθώς δεν μπορούσαμε να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό για μια καλή πορεία".

"Δεν παρακολουθώ πολύ τις εξελίξεις αλλά πιστεύω πως οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους θα κάνουν τα πάντα για να χτίσουν μια πολύ πιο δυνατή ομάδα".

Σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η ομάδα πραγματοποίησε αποτυχημένη χρονιά, σημείωσε: " Το να ψάξουμε να βρούμε δικαιολογίες είναι το πιο εύκολο, πρέπει όμως να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας στο ποσοστό που τους αναλογούν. Και οι παίκτες και οι προπονητές και η διοίκηση. Πρέπει να δούμε τι πραγματικά φταίει. Από εκεί και περά, δικαιολογίες είναι εύκολο να βρούμε. Ποιοι είναι οι λόγοι που η προσπάθεια που κάναμε στις προπονήσεις δεν έβγαινε στο γήπεδο, δεν ξέρω".

" Η ομάδα από την πρώτη μέρα ως την τελευταία δεν είχε σταθερή πορεία , ήταν μέτρια και έτσι εξελίχτηκε η χρονιά. Όλοι είχαν μια δεδομένη αξία και οι προπονητές και οι παίκτες, αλλά σαν σύνολο δεν λειτουργήσαμε όπως πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα. Η σταθερή πορεία και οι συνεχόμενες νίκες κρίνουν μια επιτυχημένη ομάδα και εμείς αυτό δεν το είχαμε".

"Είναι ωραίο να παίζεις ως το τέλος και να κυνηγάς τους στόχους σου, αλλά κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Η θέση που καταλάβαμε ήταν κάτι αναμενόμενο, δεν ήταν και πολύ μεγάλη η έκπληξη για μένα, με το αγωνιστικό πρόσωπο που δείξαμε φέτος. Κανένας δεν ήθελε αυτή την κατάληξη, προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Αναφορικά με την προσωπική του φετινή παρουσία στον Άρη είπε: " Εγώ προσωπικά είχα μια πολύ κακή χρονιά, δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όσο πίστευα αλλά και όσο πίστεψε ο κόσμος πως μπορούσα. Από την πρώτη μέρα που ήρθα ποτέ δεν είπα μεγάλα λόγια και δεν έδωσα υποσχέσεις. Δεν μπόρεσα να οδηγήσω την ομάδα εκεί που πίστευα, αλλά είχα πει ότι μέλημα μας θα έπρεπε να είναι το σύνολο και όχι τα άτομα".

"Από την άλλη, προσωπικά, προσπάθησα με όλους τους προπονητές να ακολουθήσω το παιχνίδι που ήθελαν αυτοί. Ο Ματσόν με πήρε στον ΑΡΗ για ένα βοηθητικό ρόλο, ο Κατσικάρης ζήτησε διαφορετικά πράγματα από μένα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Μπλατ. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί, όταν αλλάζει μια ομάδα προπονητές κατά τη διάρκεια μιας σεζόν".

Ερωτηθείς για το μέλλον της συνεργασίας του με τον Άρη τόνισε: " Ήρθα με όνειρα και με διάθεση να προσφέρω, παρά το γεγονός ότι κάποιοι έλεγαν πως είμαι κορεσμένος ή μεγάλος σε ηλικία. Είμαι μέλος της ομάδας, έχω συμβόλαιο για τη νέα χρονιά, δεν ξέρω όμως ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνω αυτό που η διοίκηση και ο προπονητής θεωρήσουν ότι είναι καλύτερο για την ομάδα".

" Μπορεί να βρεθεί ένας άλλος παίκτης να με αντικαταστήσει και αυτό θα πρέπει να το σεβαστώ. Δεν βλέπω το οικονομικό, δεν έχει για μένα τον πρώτο λόγο. Άλλωστε αν έκρινα βάση οικονομικών δεδομένων δεν θα ερχόμουν το περασμένο καλοκαίρι στον Άρη. Εγώ θα ήθελα να μείνω και να βοηθήσω για μια καλύτερη χρονιά, αλλά η διοίκηση και ο προπονητής είναι αυτοί που θα αποφασίσουν".

Για τους οπαδούς του Άρη και την συμπαράσταση που έδειξαν, δήλωσε: " Η ομάδα έχει τεραστία ιστορία όλοι το ξέρουμε αυτό και δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε συνεχώς. Η συμπαράσταση του κόσμου μας συγκίνησε όλους. Ήταν πολύς ο κόσμος που ερχόταν στο γήπεδο για την εικόνα που του παρουσιάζαμε και δεν είχα την απαίτηση να γεμίζει το Αλεξάνδρειο".

"Αυτοί που έρχονταν, συμπαραστεκόταν στην ομάδα και αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η αγάπη τους για το μπάσκετ του Άρη. Η αγάπη αυτή πρέπει να δώσει δύναμη στην ομάδα και να την πάει μπροστά. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει τριπλή στεναχώρια γιατί η ομάδα δεν μπόρεσε να δώσει αυτά που μπορεί".

Όσον αφορά την προσωπικότητα και την επαγγελματική αξία του Ντέιβιντ Μπλατ σημείωσε: " Ήρθε σε μια ομάδα που δεν ήταν στα καλύτερα της, δούλεψε πολύ και πίστεψε σε αυτήν. Είναι σαφώς αναγνωρισμένες οι επιτυχίες του. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ θετική προσωπικότητα, τα αποτελέσματα όμως δεν τον δικαίωσαν".

"Δεν είναι σωστό να κρίνει κάποιος την ποιότητα ενός προπονητή που ήρθε στη μέση της χρονιάς. Αν ο ίδιος θέλει να μείνει στην ομάδα θα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Άρη, καθώς όλοι ξέρουμε την άξια του. Ήταν χαρά μου που συνεργάστηκα μαζί του πάντως όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα".























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ