ΑΡΗΣ

Χέρμπερτ: "Θαύμαζα τον Άρη"

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ πριν γίνει προπονητής του Άρη ήταν... θαυμαστής του. "Πραγματικά μεγάλη ομάδα"

"Η πρώτη γνωριμία μου με τον Αρη, ομολογώ ότι μου έχει αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Οι άνθρωποι της διοίκησης, οι οπαδοί, η πόλη, όλοι είναι πολύ ζεστοί κι αξιοσέβαστοι. Βρήκα τα πάντα πανέμορφα και είμαι έτοιμος να έρθω στη Θεσσαλονίκη και να δουλέψω" ήταν τα λόγια του νέου προπονητή του Άρη στο επίσημο site του ΕΣΑΚΕ.

Ο Καναδοφινλανδός κόουτς γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1959 στο Πέντικτον του Καναδά και μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο του Αϊντάχο, μετακόμισε στη Φιλνανδία, όπου έμελλε να βρει κυριολεκτικά τη δεύτερη πατρίδα του, ξεκινώντας την επαγγελματική καριέρα του ως παίκτης… Εκεί, στη Βόρεια Ευρώπη θα έκανε και την πρώτη γνωριμία του με τον Αρη.

Όχι ως αντίπαλος, αλλά ως θαυμαστής του! "Ηταν μία πραγματικά μεγάλη ομάδα. Μάλιστα εκείνη την εποχή στον Αρη έπαιζε και ο συμπατριώτης μου, ο Γκρεγκ Γουίλτζερ… Ο Αρης ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες της εποχής εκείνης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τη θαύμαζα και είμαι ευτυχής που έρχομαι να δουλέψω πλέον σε αυτόν τον σύλλογο".



Για τα μεταγραφικά ο Γκόρντον Χέρμπερτ τόνισε: "Πρώτος στόχος και πιο σοβαρός από όλους είναι να φέρουμε την ομάδα κοντά, να μάθει ο ένας τον άλλον και να χτίσουμε ένα σύνολο. Από εκεί και πέρα, ναι, θέλουμε την επόμενη αγωνιστική σεζόν, να κάνουμε ό,τι κατάφερε η ομάδα πέρσι. Δηλαδή να μπούμε στις πρώτες τρεις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και να κερδίσουμε τη συμμετοχή μας στους "16" της Ευρωλίγκα.

Ευχή μας είναι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε μία από τις τρεις διοργανώσεις όπου θα πάρουμε μέρος. Ισως να είναι στο κύπελλο Ελλάδας, όπου γενικώς έχουμε παράδοση, μπορεί να είναι και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ή την Ευρώπη. Θα δούμε όμως…Θέλουμε, ομολογώ, ένα βήμα περισσότερο, αν και πρώτος στόχος είναι η διατήρηση των κεκτημένων της προηγούμενης ομάδας, που έκανε μία πολύ καλή σεζόν πέρσι. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.



Τις τελευταίες 10 ημέρες είχαμε έντονη μεταγραφική δραστηριότητα και πλέον περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με το διαβατήριο του Μάσεϊ. Από εκεί και πέρα, μας περιμένουν δύο κινήσεις για να κλείσουμε τη σύνθεσή μας. Εχουμε κάποια ονόματα στη σκέψη μας, αλλά ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σε κάτι".



Τέλος ο Καναδός τεχνικός ολοκλήρωσε λέγοντας: "Όταν ένας κόουτς έρχεται σε μία ομάδα, μεταφέρει τη δική του φιλοσοφία και τα δικό του πιστεύω. Αν θα τα εφαρμόσει, ή όχι εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ικανότητες των παικτών του, αλλά και τις ιδέες του προπονητή.

Αρχικά πάντως, αυτό που θέλω να πω είναι ότι θέλουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα της εξαιρετικής αμυντικής ομάδας που έχει ο Αρης από πέρσι, όπου στηρίχθηκε πολύ και με τεράστια επιτυχία στο κομμάτι αυτό, αλλά παράλληλα θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, πιο θεαματικά και να δώσουμε λίγο πιο έντονο ρυθμό στο παιχνίδι μας.

Θέλουμε να είμαστε πιο εκρηκτικοί και να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στην επίθεση, κάτι που σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις κι ανάλογα με τις απαιτήσεις των αγώνων θέλουμε να ελέγχουμε το παιχνίδι μας μέσα από την καλή επίθεση. Χωρίς να ξεχνάμε φυσικά ότι πρέπει κι επιβάλλεται να είμαστε σούπερ και στην άμυνα".











TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ