EUROLEAGUE

Χόλντεν: "Δεν με ήθελε ο Ολυμπιακός"

Χόλντεν: "Δεν με ήθελε ο Ολυμπιακός"
Χόλντεν INTIME SPORTS

O Χόλντεν στο SPORT 24: "Πιο πολύ ήθελα να έρθω εγώ, παρά ο Ολυμπιακός" Το SMS του Παπαλουκά (v)

«Οταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι η Μόσχα θα γινόταν το δεύτερο σπίτι μου», ήταν οι πρώτες κουβέντες του 33χρονου γκαρντ, τον οποίο εντοπίσαμε –έπειτα από αρκετή επιμονή- στο σπίτι του στην Ατλάντα των ΗΠΑ. «Και όμως, ζω στη Ρωσία από το καλοκαίρι του 2002, μετά το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε με την ΑΕΚ. Θυμάμαι τότε που συμφώνησα να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ, με πόσα όνειρα είχα ταξιδέψει στην Αθήνα για να υπογράψω το συμβόλαιό μου. Τώρα, που το σκέφτομαι, δεν μου τα έφερε και άσχημα η ζωή. Οκτώ σερί πρωταθλήματα, ένα στην Ελλάδα και επτά στη Ρωσία, επτά σερί συμμετοχές και δύο κατακτήσεις σε Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, συν τα κύπελλα Ρωσίας και το Ευρωμπάσκετ 2007 που θα μου μείνει αξέχαστο», το φιλοσόφησε ο Χόλντεν αφήνοντας να αναβλύσει από μέσα του ένα μείγμα ικανοποίησης, υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης.
"Εγώ ήθελα πιο πολύ απ' ό,τι ο Ολυμπιακός"!

Πόσο κοντά, όμως, βρέθηκε στον Ολυμπιακό μέχρι να πάρει την οριστική απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Ρωσίας; Χωρίς καν να ερωτηθεί (για να είμαστε ειλικρινείς, το προορίζαμε για λίγο αργότερα στη συνομιλία μας), ο έμπειρος γκαρντ άρχισε να μιλάει για την Ελλάδα και τους "ερυθρόλευκους". «Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Για να είμαι ειλικρινής αισθάνεσαι πιο άνετα να ζεις και να αγωνίζεσαι στην Αθήνα παρά στη Μόσχα. Ο καιρός από μόνος του είναι κάτι φανταστικό. Συν τους άλλοις, αγωνίστηκα στην ΑΕΚ, γνωρίζω ανθρώπους και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να προσαρμοστώ στην ελληνική πραγματικότητα», εκμυστηρεύτηκε ο Χόλντεν φθάνοντας στο σημείο των διαπραγματεύσεων με τον Ολυμπιακό.

«Οταν ήλθε, όμως, η κρίσιμη στιγμή, η ΤΣΣΚΑ μου έδειξε ότι με ήθελε περισσότερο. Το συμβόλαιο που μου πρόσφερε ήταν μακράν καλύτερο από αυτό που είχε την πρόθεση να μου δώσει ο Ολυμπιακός. Τώρα που βλέπω τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό, εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε, όσο εγώ ήθελα τον Ολυμπιακό», μας είπε με αφοπλιστικό, σχεδόν αδιαπραγμάτευτο τρόπο ο Τζέι Αρ Χόλντεν, ο οποίος δεν σταμάτησε, αλλά προχώρησε περισσότερο τη σκέψη του.

«Δεν κατηγορώ τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Ποτέ δεν το έχω κάνει, να κρίνω κάποιον για τα χρήματα που επιθυμεί να επενδύσει στους παίκτες που εκείνος θεωρεί ότι θα τον βοηθήσουν περισσότερο. Το αισθάνθηκα, όμως, ότι ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε πραγματικά, δεν έδειξε να εκτιμά την αξία και την πορεία μου τα τελευταία χρόνια», υποστήριξε ο βραχύσωμος γκαρντ, ο οποίος τρέφει απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπο του πρώην συμπαίκτη του στην ΤΣΣΚΑ, Θοδωρή Παπαλουκά.

Το sms του "Τεό"

«Ο Παπς (έτσι τον αποκάλεσε) είναι φίλος μου. Τον εκτιμώ και τον θαυμάζω. Δεν μιλήσαμε τον τελευταίο καιρό, αλλά είδα το γραπτό μήνυμά του στην οθόνη του κινητού μου και αυτά που μου έγραφε. Για να είμαι ειλικρινής δεν άφησα τους άλλους, ακόμη και τους φίλους μου, να επηρεάσουν την κρίση και την απόφασή μου. Το σκέφτηκα μόνος μου, ζύγισα όλες τις παραμέτρους και αποφάσισα να διαλέξω το περιβάλλον, όπου θα ήμουν περισσότερο χρήσιμος και αναγκαίος. Θα ήθελα πολύ να ξαναπαίξω στην ίδια ομάδα με τον Παπαλουκά, αλλά αυτό πια δύσκολα θα συμβεί», εξομολογήθηκε ο 33χρονος Αμερικανός, ο οποίος πιστεύει πολύ στην ομάδα του και στον αντικαταστάτη του Ετορε Μεσίνα, Εβγκένι Πασούτιν.

«Η ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει πολύ ισχυρή, ο κορμός των βασικών παικτών έμεινε αναλλοίωτος και σίγουρα έχουμε τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε τον ευρωπαϊκό τίτλο. Οσο για τον κόουτς, τον εκτιμώ πάρα πολύ. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και έχει θητεύσει πλάι στους Ντούσαν Ιβκοβιτς και Ετορε Μεσίνα, οπότε αυτό τα λέει όλα. Μπορεί να είναι νέος, αλλά έχει βαθύτατες γνώσεις για το άθλημα», κατέληξε ο Τζέι Αρ Χόλντεν, ο οποίος αυτή την περίοδο φορτίζει τις μπαταρίες του για να είναι έτοιμος στην έναρξη της όγδοης χρονιάς του με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο Ευρωμπάσκετ, άλλωστε, δεν θα αγωνιστεί. Θα το θυμάται ως ευχάριστη ανάμνηση χάρη στο νικητήριο καλάθι που πέτυχε στο «Παλάθιο ντέλος Ντεπόρτες» της Μαδρίτης απέναντι στην οικοδέσποινα Ισπανία το 2007...

Ράσκοβιτς: «Θα χαρώ να συνεργαστώ ξανά με τον Ολυμπιακό»

Ο Αλεξάντερ Ράσκοβιτς, διευθυντής της «FAME Europe», εταιρείας που εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τους Πέτζα Στογιάκοβιτς, Αντριου Μπόγκουτ, Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ιβάν Ραντένοβιτς, θέλησε να τοποθετηθεί –με δήλωσή του στο SPORT 24-σχετικά με την επιλογή του Τζέι Αρ Χόλντεν να συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιχειρώντας να λυθεί η όποια παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις του με τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

«Πριν από ενάμιση μήνα είχα την ευκαιρία να συναντήσω για πρώτη φορά από κοντά τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Είχαμε ένα σύντομο ραντεβού στο γραφείο τους και κάναμε μια κουβέντα υψηλού επαγγελματικού επιπέδου. Δυστυχώς η συμφωνία δεν επετεύχθη και αυτό γιατί η αγοραστική αξία και οι απαιτήσεις του Χόλντεν, ενός από τους πιο επιτυχημένους μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, απείχε πολύ από τον εφετινό προϋπολογισμό του Ολυμπιακού», δήλωσε ο Σέρβος μάνατζερ για να συμπληρώσει.

«Εκτοτε, δεν είχαμε περαιτέρω συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και ο παίκτης αποφάσισε να μείνει στην ΤΣΣΚΑ, προκειμένου να τη βοηθήσει να εκπληρώσει τους στόχους της τα επόμενα δύο χρόνια. Πρέπει να σας πω ότι εκτιμώ ιδιαίτερα τους αδελφούς Αγγελόπουλους και εύχομαι να συνεργαστούμε στο μέλλον, όπως έχω κάνει αρκετές φορές με τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Σέρβος μάνατζερ στο SPORT 24 υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις του Ζάρκο Πάσπαλι, του Ντράγκαν Τάρλατς, του Αρτούρας Καρνισόβας και του Φαμπρίτσιο Ομπέρτο.

Τζέι Αρ Χόλντεν επί της οθόνης...



Ποια η σχέση του Χόλντεν με τον Άλεν Άιβερσον; Ιδού...






























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ