ΑΡΗΣ

Χωρίς Κλαρκ στο ΟΑΚΑ

Χωρίς Κλαρκ στο ΟΑΚΑ
Ομαδική με Ματσόν

Με μια σημαντική απουσία αυτή του Κίκι Κλαρκ ταξίδεψε το απόγευμα η αποστολή του Άρη για την Αθήνα

Ο Αμερικανός με το βουλγάρικο διαβατήριο γκαρντ του Άρη προτιμήθηκε τελικά να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του και να προφυλαχθεί ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ μετά την γονατιά που είχε δεχθεί στο παιχνίδι της Τετάρτης στο Αλεξάνδρειο.
Οι "κίτρινοι" εν τω μεταξύ ολοκλήρωσαν σήμερα το πρωί την προετοιμασία τους για τον αυριανό (16/05, 18:00) αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Αντρέα Ματσόν συμπεριέλαβε στην δωδεκάδα της ομάδας για την αυριανή τρίτη αναμέτρηση κόντρα στους «πράσινους» τους Σπύρο Μούρτο και Λίνο Χρυσικόπουλο.

Ο Ιταλός κόουτς μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ έδωσε το στίγμα του για την αυριανή αναμέτρηση λέγοντας: " Χάνουμε με 2-0, αλλά όπως συνήθως σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είσαι άνδρας, επαγγελματίας και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Αυτό που είναι σημαντικό σε αγώνες σημαντικούς όπως αυτός που έχουμε μπροστά μας είναι να προσπαθήσουμε για να κερδίσουμε και να μάθουμε κάποια χρήσιμα πράγματα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα".

"Ως κόουτς είμαι ικανοποιημένος για πολλά πράγματα που προσπαθούμε σκληρά για να πετύχουμε. Αν προσπαθείς δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων σου, τότε στο τέλος της μέρας δεν θα υπάρχει λόγος για να κατηγορείς τον εαυτό σου και όταν θα τον κοιτάξεις στον καθρέπτη τότε θα πεις: "ΟΚ, έκανα το καλύτερο». Αυτός είναι ο στόχος για κάθε παίκτη και κάθε άνθρωπο γενικότερα. Πρέπει πάντα να δίνεις το 100% των δυνάμεων σου. Τώρα αν κάποιος είναι καλύτερος από εσένα, ή εξυπνότερος, ή έχει μεγαλύτερη ποιότητα, τότε θα πρέπει να το αποδεχθείς

".

Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Άρη τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ, αλλά και η φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι της ομάδας στο Αλεξάνδρειο έχουν κάνει σπουδαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Ετόρε Μεσίνα να δηλώσουν πως οι «κίτρινοι» δικαιούνται να έχουν μια θέση στην Ευρωλίγκα. Ερωτηθείς σχετικά ο Ματσόν να σχολιάσει τις απόψεις των συναδέλφων του τόνισε: " Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει από του χρόνου στην Ευρωλίγκα και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα".

"Αν ο νέος κανονισμός προβλέπει να παίξουμε σε προκριματικό γύρο για να μπούμε στους ομίλους της Ευρωλίγκα, τότε για μένα δεν είναι δίκαιο να παίζουμε για την τρίτη ή την τέταρτη θέση. Πιστεύω όμως ότι ήρθε η ώρα για να δώσουν συμβόλαιο διετούς χρονικής διάρκειας σε μια ομάδα όπως ο Άρης που είναι σύλλογος με πολλούς φιλάθλους και αρκετές δυνατότητες. Θα είναι καλό λοιπόν μια ομάδα με πολύ λαό και μεγάλη ιστορία να παίζει στην Ευρωλίγκα

".

" Δεν μπορεί συνέχεια να παίζεις τη μια χρονιά εκεί και την άλλη όχι, ή να κριθεί μια ολόκληρη χρονιά σε δύο αγώνες. Αυτό είναι κάτι που δεν νομίζω ότι είναι καλό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε στην τρίτη θέση, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να υπάρχουν τρεις ομάδες με συμβόλαια από το ελληνικό πρωτάθλημα".

Γκαβέλ: " Πάμε όπως τον πρώτο αγώνα"
Ο Αντόν Γκαβέλ από την πλευρά του τόνισε: " Σίγουρα δεν θέλουμε να τελειώσει η σειρά με 3-0. Γι’ αυτό θα πάμε εκεί για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο αγώνα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πάλι το ίδιο, να αποφύγουμε κάποια λάθη που κάναμε τότε και να είμαστε τούτη την φορά πιο τυχεροί στο τέλος. Πάντα κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και προχωράμε βήμα, βήμα".

"Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας υπάρχει μόνο ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό και δεν θέλουμε να τελειώσει πρόωρα η σειρά. Αντίθετα θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να έχουμε την ευκαιρία να ξανά παίξουμε στην έδρα μας μπροστά στους φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να κερδίσουμε

".









TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ