ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χωρίς να το καταλάβει

Πολύ εύκολα και παίζοντας θεαματικό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 62-104 τον Απόλλωνα, στην Πάτρα

Σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια στον Κεραμιδά και τους παίκτες του, να ελπίζουν σε κάτι καλό. Το αρχικό 4-16, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, έγινε 6-21, χάρη στον οίστρο του Μπετσίροβιτς, ο οποίος είχε 3/3 τρίποντα. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 20-31 υπέρ των "πρασίνων" και τρία λεπτά αργότερα, η διαφορά έπεσε ακόμα περισσότερο, στους 9 (40-31).
Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του "τριφυλλιού" ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους και εκτίναξαν το προβάδισμά τους στους 18 (51-33) με ηγέτες τους Τσαρτσαρή και Ντικούδη. Το ημίχρονο, έληξε με 57-35 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος εξασφάλισε από πολύ νωρίς τη νίκη.

Η άνεση με την οποία είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός, οδήγησε τον Ομπράντοβιτς στην "πρόβα" αρκετών σχημάτων και συστημάτων, ενόψει της δύσκολης συνέχειας (ο Ζοτς είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες πλην του Σάκοτα, από το ημίχρονο και είχαν σημειώσει πόντους οι δέκα).

Ο παίκτης που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, Ντορέμους Μπένερμαν, περιορίστηκε αισθητά στην τρίτη περίοδο και η διαφορά έφτασε στους 30 πόντους (49-79), για να ολοκληρωθεί η προτελευταία πράξη του έργου.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος, κατά την οποία οι "πράσινοι" έφτασαν στην κατοστάρα και αύξησαν την τελική διαφορά στους 42 (62-104).

Τα δεκάλεπτα: 20-31, 35-57, 49-79, 62-104

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:


Απόλλων Πατρών (Κεραμιδάς): Πετρόπουλος Χρήστος, Εκινέ, Σταυρόπουλος 4, Γιοσίποβιτς 11, Πετρόπουλος Γιώργος 12 (2), Ολιβερ 15 (2), Γκάρνερ 4, Μπόζοβιτς 4, Μπένερμαν 7 (1), Πασχάλης 5, Μάρκοβιτς

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σάκοτα 4, Γιαβτόκας 4, Παπανικολάου 6 (2), Μπετσίβοβιτς 17 (3), Μπατίστ 13, Σισκάουσκας 12 (2), Χατζηβρέττας 8, Ντικούδης 13 (1), Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 6 (1), Ξανθόπουλος 2, Τομάσεβιτς 9

Κεραμιδάς: "Κέρδος οι Πετρόπουλος και Μπένερμαν"
Μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Κεραμιδάς τόνισε: Παίξαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και από την αρχή μείναμε εκτός προσανατολισμού. Αυτό μας επηρέασε . Μετά έδωσα χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες για να τους έχω έτοιμους για την συνέχεια. Ήταν κέρδος για μας η εμφάνιση του Πετρόπουλου.

Παρά τις δύο προπονήσεις έμεινα ευχαριστημένος από τον Μπένερμαν και πήγε καλύτερα από ότι περίμενα και τον αφ σκόπιμα περισσότερο για να εγκληματιστεί"

.

Από τη μεριά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε: "Θέλαμε να παίξουμε σοβαρά σε αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε την επιθετική ποιότητα του Απόλλωνα με τους Γιοσίποβιτς και Όλιβερ. Παίξαμε σοβαρά από το πρώτο δευτερόλεπτο ως το τελευταίο. Ευχαριστώ τον κόσμο και εύχομαι ο Από πού είναι μία ιστορική ομάδα να μείνει στην κατηγορία".


















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ