ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χωρίς Ζοτς το All Star Game

Χωρίς Ζοτς το All Star Game
ομπράντοβιτς

Για πρώτη φορά χωρίς Ζοτς το All Star Game! Συνέντευξη του Νικ Καλάθη στην Orlando Sentinel

Το απόγευμα θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την Παρτίζαν, με τα ερωτηματικά για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να είναι η κατάσταση του Μάρκους Χέισλιπ αλλά και το αν ο Κώστας Τσαρτσαρής θα αρχίσει προπονήσεις κανονικά.
Ο Αμερικανός υποφέρει από ένα αιμάτωμα στον τετρακέφαλο και το απόγευμα θα εκτιμηθεί και πάλι η κατάσταση της υγείας του, ενώ ο Τσαρτσαρής έβγαλε το νάρθηκα και θα κάνει νέες ακτινογραφίες για να διαπιστωθεί αν είναι απόλυτα έτοιμος να μπει σε προπονήσεις.

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει αύριο το πρωί για το Βελιγράδι και θα επιστρέψει την Παρασκευή το απόγευμα, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ετοιμάζεται για ένα ακόμα ταξίδι προς την γενέτειρα του, την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πάρτυ του Ζοτς

Ο Σέρβος τεχνικός κλείνει τα 50 στις 9 του μηνός και στις 13 έχει κανονίσει να κάνει ένα μεγάλο πάρτι με καλεσμένους από όλο τον κόσμο στο Βελιγράδι. Παίκτες που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του, προπονητές, φίλοι του από όλη την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα θα είναι στο μεγάλο πάρτι που ετοιμάζει στην πατρίδα του και το οποίο συμπίπτει με το ελληνικό All Star Game. Μάλιστα το πάρτι θα το κάνει μαζί με την κόρη του, με την οποία έχουν γενέθλια την ίδια μέρα.

Για αυτό και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα προλάβει να δώσει το παρών στην γιορτή της Κρήτης, απουσιάζοντας για πρώτη φορά τα χρόνια που είναι στην Ελλάδα.

H συνέντευξη του Νικ Καλάθη

Στο μεταξύ η Orlando Sentinel φιλοξενεί μεγάλο αφιέρωμα στον Πατ και το Νικ Καλάθη και την ζωή του στην Αθήνα... Αναλυτικά το δημοσίευμα της Αμερικάνικης εφημερίδας και η συνέντευξη στην Άντρεα Αντελσον:

"Είναι χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι μαθαίνοντας ένα εντελώς νέο στυλ μπάσκετ, ενώ προσαρμόζεται στον άχαρο ρόλο του αναπληρωματικού. Ένα ρόλο που ποτέ δεν είχε στην καριέρα του. Και το δυσκολότερο από όλα με το να μένει στην Ελλάδα; Δεν υπάρχουν φαγάδικα για αυτοκινητιστές στην μέση του δρόμου!

Ο Νικ Καλάθης γέλασε όταν μας το είπε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαμε σχετικά με την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ο Καλάθης φαίνεται να περνάει καλά, παρά τις αλλαγές στην ζωή του τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Ένας λόγος για αυτό είναι ότι έχει κοντά του, τον μεγαλύτερο του αδελφό, Πατ που παίζει για το Μαρούσι. Οι δυο τους μένουν σε ένα μεγάλο σπίτι στα προάστια των Αθηνών, κάτι που ήταν στο συμβόλαιο του Νικ, όταν έφυγε από την Αμερική για το διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πατ έπαιζε ήδη στο Μαρούσι και ήταν αυτός που βοήθησε το Νικ να προσαρμοστεί στην ζωή του, μακριά από την Αμερική.

"Δεν ξέρω αν θα τα πράγματα θα ήταν τα ίδια αν δεν είχα εδώ τον αδερφό μου. Είναι πάντα καλό να έχεις έναν δικό σου άνθρωπο κοντά σου και να σε βοηθά", λέει ο ίδιος.

Ο Νικ Καλάθης ήταν εκπληκτικός με τους Gators και τον Μάιο αποφάσισε να αφήσει το σχολείο όχι για το ΝΒΑ αλλά για την Ευρώπη.

Συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό (που είναι επίσης γνωστός σαν ΠΑΟ) και μαζί με τον απίστευτο σπίτι και το μεγάλο συμβόλαιο πήρε ένα αμάξι και φορολογικές διευκολύνσεις. Επίσης είχε την ευκαιρία να παίξει στην πατρίδα των παππούδων του, κάτι που είχε να κάνει από το 2008 όταν έπαιξε με την Εθνική ομάδα Νέων.

Ο Νικ Καλάθης μετακόμισε στην Ελλάδα το καλοκαίρι και έπαιξε και με την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, πριν αρχίσει με τον Παναθηναϊκό. Η προσαρμογή ήταν το πιο βασικό για τον 21χρονο πλέι μέικερ.

"Το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ είναι διαφορετικό από το αμερικάνικο. Εδώ πρέπει να είσαι πιο έξυπνος. Το παιχνίδι δεν παίζεται συνέχεια πάνω-κάτω, αλλά ταιριάζει στο στυλ μου. Είμαι έξυπνος παίκτης και μπορώ να αξιοποιήσω το IQ μου για να παίξω εκεί", λέει.

Ο Καλάθης είχε 16,3 πόντους μέσο όρο στους Gators και ήταν ο τρίτος στις ασίστ στην ιστορία του σχολείου με 452. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που είναι ο σταρ της ομάδας και έχει μέσο όρο 3,3 πόντους και 1,7 ασίστ, τα χαμηλότερα νούμερα στην καριέρα του.

"Οι περισσότεροι συμπαίκτες μου παίζουν επτά-οκτώ χρόνια εδώ, ενώ εγώ είμαι ρούκι. Είναι ωραίο να μαθαίνεις από αυτούς και να βλέπεις πώς παίζουν. Είναι τελείως διαφορετικό αλλά είναι ωραίο", τόνισε.

Τα δύο αδέλφια έπαιξαν αντίπαλοι για πρώτη φορά το Νοέμβριο στην εντός έδρα νίκη του Παναθηναϊκού. Ο Νικ είχε 8 πόντους, ο Πατ ήταν πρώτος σκόρερ με 15.

"Αν πριν από πέντε χρόνια μού έλεγαν πως θα παίζαμε μπάσκετ στην Ελλάδα, θα τους έλεγα ότι δεν πρόκειται να συμβεί" είπε ο Πατ Καλάθης. "Όμως τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ καλά. Τα πράγματα είναι πολύ καλά φέτος, γιατί έχω κάποιον να προπονούμαι μαζί, που μπορεί να μου κάνει κριτική μετά από έναν αγώνα, να μου λέει τι έκανα καλό και τι λάθος, κάποιον να σου ανεβάζει το ηθικό μετά από ένα κακό ματς, κάποιον για να κάνεις παρέα…", πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι έχει περιορισμένο ρόλο στην ομάδα του, ο Νικ Καλάθης έγινε γρήγορα αγαπητός στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Το περιοδικό Status, ισάξιο του GQ, τον βράβευσε σαν άντρα της χρονιάς στην κατηγορία "Νέοι" και του είχε αφιέρωμα σε ένα 11σελιδο θέμα. Ο Νικ λέει ότι δεν μετανιώνει που παίζει στην Ελλάδα " Καθόλου. Απολαμβάνω να αγωνίζομαι εδώ"

Όσον αφορά το μέλλον, οι Ντάλας Μάβερικς έχουν τα δικαιώματα του, αλλά αν τον θέλουν το καλοκαίρι θα πρέπει να καταβάλουν στον Παναθηναϊκό 500.000 δολάρια για το μπάι άουτ. "Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω σκεφτεί. Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στο να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα", δήλωσε (σ.σ. προφανώς η συνέντευξη είχε γίνει πολύ πριν τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού).

Όσον αφορά τον Πατ, το συμβόλαιο του με το Μαρούσι τελειώνει το καλοκαίρι και θέλει να δοκιμάσει σε κάποιο σάμερ λιγκ στο ΝΒΑ και βλέπει τι θα γίνει μετά.

Προς το παρόν τα αδέλφια Καλάθης απολαμβάνουν την εμπειρία τους στην Αθήνα που έχουν επτά ώρες διαφορά από το Ορλάντο. Ο Νικ είναι φαν των νέων ταινιών και έχει δει σχεδόν τα πάντα που έχουν βγει. Οι δυο τους βγαίνουν μαζί με συμπαίκτες σχεδόν σε όλα τα γεύματα τους και η εμπειρία τους είναι σπουδαία!"














































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ