ΑΡΗΣ

Χρειάστηκε 2.994 μέρες και μόλις 8 λάθη

Χρειάστηκε 2.994 μέρες και μόλις 8 λάθη
Πρίφτης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς νίκησε μετά από 2.994 μέρες τον Παναθηναϊκό μειώνοντας σε 2-1 με σημείο κλειδί τα μόλις 8 λάθη που υπέπεσαν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ το απόγευμα της Δευτέρας στην κατάμεστη Nick Galis Hall επέστρεψε στον Άρη να μειώσει το σκορ σε 2-1 μετά τις δύο ήττες στο ΟΑΚΑ και να ανανεώσει το ραντεβού του με τους φιλάθλους για μετά από δύο μέρες. Ένα παιχνίδι σημαδιακό και μέσα από την γλώσσα των αριθμών.

Ο Άρης νίκησε και πάλι τον Παναθηναϊκό μετά από περισσότερα από 8 χρόνια. Και πιο συγκεκριμένα μετά από 8 χρόνια, 2 μήνες και 14 μέρες ή συνολικά 2.994 ημέρες και πάλι στην έδρα του. Η τελευταία ήταν στις 24 Φεβρουαρίου του 2008 και πάλι στο Αλεξάνδρειο με προπονητή του τότε τον Γκόρντον Χέρμπερτ με σκορ 82-75.

Από τότε μέχρι το 77-68 με τον Δημήτρη Πρίφτη στην άκρη του πάγκου του μεσολάβησαν 23 νίκες του Παναθηναϊκού είτε στο ΟΑΚΑ είτε στη Θεσσαλονίκη. Κι αν μεταξύ των δύο νικών του Άρη χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 8 χρόνια τόσα ήταν και τα λάθη που υπέπεσαν οι "κίτρινοι". Τα 8 λάθη επέτρεψαν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να ξεπεράσει και τις τρεις απουσίες - των Τζαμέλ Χάγκινς, Θόδωρου Ζάρα και Βασίλη Ξανθόπουλου - αλλά και για να αντιδράσουν όπως θα έπρεπε όποτε οι "πράσινοι" επέστρεφαν και μείωναν τη διαφορά.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών όπως και σε αυτή τη νίκη του Άρη έτσι και στη τελευταία ο πρώτος σκόρερ του είχε 21 πόντους. Τη φορά αυτή ήταν δύο και πιο συγκεκριμένα οι Ντομινίκ Ουότερς και Τζερέλ ΜακΝίλ ενώ τότε ο Τζερεμάια Μάσεϊ και τον ακολούθησε ο Μπρέισι Ράιτ με 20 ενώ εξαιρετικό παιχνίδι είχε κάνει και ο Γιώργος Καλαϊτζής με 18. Κι αν τη τότε ομάδα του Άρη με τη φετινή από πλευράς ρόστερ δεν τη συνδέει το παραμικρό, παρά μόνο εκτός αυτού στον πάγκο με την παρουσία του μάνατζερ Βασίλη Βουρτζούμη και του φροντιστή Γιάννη Νικητάκη, ο κοινός παρονομαστής του Παναθηναϊκού είναι ο αρχηγός του Δημήτρης Διαμαντίδης. Κι όσο για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που ήταν στο ρόστερ αλλά δεν είχε αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι τη στιγμή αυτή έχει τη θέση του τιμ μάνατζερ.

Τα 8 λάθη λοιπόν που υπέπεσαν οι παίκτες του Άρη στη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού αποτέλεσε ένα από τα σημεία "κλειδί" του παιχνιδιού στο δρόμο προς τη μείωση της σειράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Άρη τρεις μέρες νωρίτερα και πάλι με τους ίδιους τρεις απόντες - Χάγκινς, Ζάρα και Ξανθόπουλο - είχανε υποπέσει σε 22 (!!!) λάθη στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Όλα αυτά δύο μέρες μετά το πρώτο παιχνίδι όπου απών ήταν μόνο ο Χάγκινς. Κάτι που φανερώνει ότι οι "κίτρινοι" και απόλυτα φυσιολογικά δεν είχανε μπορέσει να προσαρμοστούν στα δεδομένα που προέκυψαν.

Λίγο όμως οι δύο μέρες που ακολούθησαν, τι κι αν ήταν Σαββατοκύριακο, και λίγο η συσπείρωση για μία ακόμη φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο από την παρουσία των κατάμεστων κερκίδων της Nick Galis Hall είχανε σαν αποτέλεσμα τη μεταμόρφωση του Άρη. Αυτή που έφερε μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ μία εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση με αυτή του δεύτερου παιχνιδιού της σειράς που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης δεν χρειάστηκε να αλλάξει και πολλά όσον αφορά τα συστήματά του σε άμυνα και επίθεση, ουσιαστικά κανένα εξ αυτών που έχουν δουλευτεί καθημερινά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Η μεγάλη διαφορά του Άρη μεταξύ του δεύτερου παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ και του τρίτου στη Nick Galis Hall εκτός της σημαντικής του τομέα των λαθών, όπου τα 22 με τα 12 εξ αυτών στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου σε 8, είχε να κάνει και με τον τομέα της τακτικής. Εκεί όπου οι "κίτρινοι" ανταποκρίθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό σε άμυνα και επίθεση κόντρα στον Παναθηναϊκό όπως και στο τομέα των miss match. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ώθηση της κερκίδας όπου δεν έλειψαν φάσεις που... ουσιαστικά η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί έσπρωξε τη μπάλα μέσα στο καλάθι.

Επόμενο ήταν η εικόνα του Άρη και η νίκη επί του Παναθηναϊκού να δημιουργήσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Νίκου Λάσκαρη πριν αλλά και ακόμη περισσότερο μετά από το τέλος του παιχνιδιού. Τη φορά αυτή ωστόσο δεν βρέθηκε στα αποδυτήρια. Εκεί όπου ο Δημήτρης Πρίφτης εκτός από τα συγχαρητήριά του θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους όπως συνηθίζει. Ο τεχνικός του Άρη γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως το αυριανό τέταρτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αν και πάλι στη Nick Galis Hall θα είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Ωστόσο στα πανηγύρια της νίκης επί του Παναθηναϊκού κανείς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ξέχασε κάποιον από τους τρεις απόντες. Κι αν οι δύο ήταν στον περιβάλλοντα χώρο των τεσσάρων γραμμών του παρκέ της Nick Galis Hall, οι Τζαμέλ Χάγκινς και Θόδωρος Ζάρας, ο τρίτος της παρέας ο Βασίλης Ξανθόπουλος παρέμενε στο δωμάτιο της ιδιωτικής κλινικής όπου νοσηλευόταν. Τι κι αν ήταν εκεί. Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε πως ιδιαίτερα ο φετινός Άρης παραμένει μία γροθιά καθώς αφού ήταν σαν να ήταν μαζί τους. Όπως και αυτός που ήταν. Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς με τον Δημήτρη Πρίφτη να ήταν αυτός που και στήριξε περισσότερο από κάθε άλλον τον Σέρβο φόργουορντ μέχρι τελικής πτώσης αλλά και χρόνο συμμετοχής.

Πλέον στον Άρη, και όπως έλεγε και ο άλλοτε τεχνικός του Αντρέα Ματσόν πως: "Το μπάσκετ είναι το αύριο", κοιτούν την επόμενη μέρα. Εκεί όπου αύριο κιόλας είναι το τέταρτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το απόγευμα της Τετάρτης (11/5, 19:00) με τον Δημήτρη Πρίφτη να έχει προγραμματίσει προπόνηση για το απόγευμα. Απόντες από αυτήν θα είναι σίγουρα οι Τζαμέλ Χάγκινς και Βασίλης Ξανθόπουλος και μεγάλο ερωτηματικό ο Θόδωρος Ζάρας.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ