ΤΡΙΚΑΛΑ

Χριστόπουλος: "Να ξεκινήσουμε τις νίκες"

Χριστόπουλος: "Να ξεκινήσουμε τις νίκες"
Χριστόπουλος

Οι Θεσσαλοί αναζητούν την πρώτη τους νίκη κόντρα στον Κολοσσό

Ο τεχνικός των Τρικάλων παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μιλώντας για τον αγώνα της Ρόδου τόνισε: " Είναι πολύ εύκολα αντιληπτό από όλους το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου στο οποίο έχουμε ως αποκλειστικό σκοπό την νίκη αφού είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας με το οποίο θέλουμε να ξεκινήσουμε τις νίκες οι οποίες όπως καταλαβαίνεται θα χρειαστούν ώστε να πετύχει η ομάδα τον στόχο της.

Ο Κολοσσός είναι μία ομάδα η οποία έχει δείξει πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα εντός και εκτός γηπέδου. Είναι από τις ομάδες που έχτισαν το ρόστερ τους πάρα πολύ νωρίς και δουλεύουν συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα όλοι μαζί, ενώ επίσης θεωρώ πως πλέον έχει και την εμπειρία στην μεγάλη κατηγορία και οι άνθρωποι της ξέρουν πώς να διαχειριστούν σωστά τα θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτό το έδειξαν με την στάση την οποία κράτησαν τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου, έτσι ώστε η ομάδα να μπορέσει να καρπωθεί δύο σημαντικές νίκες στα παιχνίδια με την ΑΕΛ και τον Πανιώνιο.

Αρέσκονται να παίζουν σε ανοιχτό γήπεδο, βγάζουν πολλούς αιφνιδιασμούς και είναι μία ομάδα που έχει αθλητικούς παίκτες με την δυνατότητα τους στο ανοιχτό γήπεδο να δημιουργεί στις αντίπαλες ομάδες πολλά προβλήματα. Επίσης υπάρχουν παίχτες που με την προσωπικότητα τους μπορούν να δώσουν το στίγμα τους όπως ο Τσέρανιτς και θεωρώ πως υπάρχει μία αρκετά ισορροπημένη εξέλιξη των επιθετικών τους λειτουργιών, ενώ στην άμυνα υπάρχει ενέργεια και διάθεση για πίεση, πολλές φορές και σε όλο το γήπεδο.

Νομίζω πως από την δική μας πλευρά θα πρέπει πάνω από όλα να μείνουμε υγιείς στο μυαλό μας, τουλάχιστον ελπίζω να το καταφέρουμε αυτό, γιατί όπως γνωρίζεται υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα όσο αφορά τους τραυματισμούς.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως όταν λέμε ότι ένας παίκτης είναι έτοιμος να αγωνιστεί δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί 100%. Το να μην υπάρχει η απαραίτητη συνοχή του στην ένταξη του δηλαδή στην ομάδα, δεν σημαίνει ότι ένας παίκτης έκανε δύο ή τρεις προπονήσεις και είναι έτοιμος να ενταχτεί στην ομάδα. Εμείς δυστυχώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους τραυματισμούς χωρίς αυτό όμως να αποτελεί καμία δικαιολογία σε ότι αφορά την αγωνιστικότητα μας και τη διάθεση στο παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή τραυματίες είναι ο Λεπενιώτης με το γνωστό πρόβλημα στη μέση, ο Χαρισμίδης με διάστρεμμα στην ποδοκνημική καθώς και η κάκωση την οποία έχει ο Παπαχρήστος στο γόνατο. Επίσης χθες αποχώρησε από την προπόνηση ο Κακλαμάνος με χτύπημα πάλι στην ωμική ζώνη στην οποία υπέφερε τις προηγούμενες εβδομάδες και σαφώς ακόμη υπάρχει η επιρροή των τραυματισμών του Μπόγδανου και του Κατσαρέ που σε καμία περίπτωση τα παιδιά αυτά δεν είναι 100% έτοιμα όπως θα θέλαμε όλοι να είναι











".

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Γιάννης Χριστόπουλος σχολίασε:

Για το αν η νίκη με τον Κολοσσό αποτελεί μονόδρομο:

" Είναι ένας αγώνας που θα πρέπει η ομάδα να τον κερδίσει. Είναι νωρίς ακόμα για τελικούς και είναι πολύ νωρίς για αγώνες ζωή ή για θάνατου. Όποιος γνωρίζει την πραγματικότητα μπορεί να είναι αντικειμενικός κριτής. Όμως είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει η ομάδα να κερδίσει".

*Για το αν υπάρχει άγχος στο συγκεκριμένο παιχνίδι:


" Νομίζω ότι σαφώς όπως και σε κάθε παιχνίδι υπάρχει άγχος, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο. Η θέληση και η διάθεση όμως κατά την γνώμη μου μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα στοιχεία".

*Για το αν ο Κολοσσός έχει επηρεαστεί θετικά μετά την νίκη επί του Πανιωνίου:



" Είπα και πριν ότι ο Κολοσσός αργά ή γρήγορα θα εμφάνιζε το πραγματικό του πρόσωπο και εξήγησα τους λόγους σε ότι αφορά την συνοχή του, είναι μία ομάδα που δουλεύει με το ίδιο ρόστερ από την αρχή της προετοιμασίας και αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη ομάδα που κατάρτισε το ρόστερ της από τις αρχές Ιουνίου. Έτσι αργά ή γρήγορα θα έδειχνε το πραγματικό αγωνιστικό της πρόσωπο. Σαφώς και μία μεγάλη σε έκταση νίκη επί μίας ομάδας επιπέδου Ευρωλίγκας δεν είναι αμελητέο στοιχείο".

*Για το αν οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο:


" Νομίζω ότι βασικός στόχος της ομάδας του Κολοσσού είναι η παραμονή, αλλά σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων του είναι το κάτι παραπάνω, σύμφωνα πάντα με το μπάτζετ και την ομάδα που έχουν δημιουργήσει την φετινή χρονιά".

*Για το αν ο Πέττας είναι έτοιμος να αγωνιστεί:



" Ο Πέττας σίγουρα δεν είναι σε θέση 100% να δώσει αυτό που μπορεί, αλλά θεωρώ ότι μπορεί να μας βοηθήσει σε άλλα στοιχεία του παιχνιδιού. Άλλωστε μετά και τον τραυματισμό του Παπαχρήστου αγωνίζεται σε μία θέση κλειδί για το συγκεκριμένο παιχνίδι, σε ότι αφορά την αμυντική μας λειτουργία.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Πέττας δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τον Γκάρντνερ αφού δεν αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω πάντως που η ομάδα θα συνεχίσει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί στην θέση που άφησε ο Γκάρντνερ, αλλά από την άλλη δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την χρονική περίοδο στην οποία είμαστε και δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις ένα παίχτη ο οποίος και να μπορέσει να προσαρμοστεί και να σου δώσει αυτά τα οποία θέλεις

".

*Για το τι κρατάει από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:


" Σίγουρα πιστεύω ότι αυτό που κρατάμε από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι η εικόνα που δείξαμε στο παρκέ, η εικόνα μάλλον όπως την αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι καλαθοσφαιριστές, διότι είδαν τον εαυτό τους απέναντι σε ένα αντίπαλο πολύ ισχυρό και με το όνομα του Παναθηναϊκού. Αυτό βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν ακόμα περισσότερο και να πιστέψουν στους εαυτούς τους, ενώ κατάλαβαν ότι μπορούν να κοιτάξουν κάθε αντίπαλο στα μάτια.

Σαφώς υπάρχουν κάποια θετικά τεχνικά στοιχεία όπως το γεγονός ότι είχαμε έντεκα (11) ριμπάουντ περισσότερα και αυτό είναι ένα στοιχείο αξιοπρόσεκτο. Επίσης θεωρώ ότι έγινε καλή δουλειά στην αμυντική μας συνοχή αφού ήμασταν αρκετά καλοί σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού. Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία που τα έχουμε εντοπίσει και δουλεύουμε ώστε να τα διορθώσουμε

".

*Για τα ονόματα των παικτών που έχουν προταθεί στην ομάδα:

" Υπάρχουν παίκτες που έχουν προταθεί στην ομάδα αλλά δεν νομίζω ότι η λίστα είναι πολύ μεγάλη, τουλάχιστον με παίχτες που να έχουν τις προϋποθέσεις ώστε να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Είπαμε ότι η χρονική περίοδος δεν ενδείκνυται για να βρεθεί αυτό που ψάχνουμε και μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα. Μπορεί να κοπεί κάποιος παίκτης από κάποια ομάδα ώστε να βρεθεί κάτι αξιόλογο, όμως η θέση αυτή είναι νευραλγική και απαγορεύονται τα λάθη.

Ένας από τους λόγους που πήγαμε στην λύση του Πέττα ήταν ότι γνωρίζει την κατηγορία, ξέρει τι σημαίνει να παλεύεις να σωθεί μία ομάδα αφού ήταν μέλος ομάδων σε αυτή την κατάσταση. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που προτιμήσαμε τον Νίκο από το να παίρναμε έναν παίχτη με καλά στατιστικά αλλά να μην μπορεί να προσαρμοστεί όπως έγινε με τον Γκάρντνερ

".

*Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει χάσει δύο παιχνίδια στον πόντο:


" Όποιος πει ότι μπορεί να προετοιμάσει ομάδες για να μπορεί να αντεπεξέλθει σε συνεχόμενες καταστάσεις όπου τα παιχνίδια κρίνονται στον πόντο θα πει ψέματα. Είναι καταστάσεις οι οποίες ποτέ δεν γνωρίζεις και αυτό είναι η ιδιαιτερότητα αυτού του αθλήματος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται, έχουν να κάνουν με τον χρόνο, τις συνθήκες, ίσως και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι εκείνη την στιγμή. Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι είναι το καλύτερο για σένα".

























TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ