ΤΡΙΚΑΛΑ

Χριστόπουλος: "Παράδειγμα για εμάς"

Χριστόπουλος: "Παράδειγμα για εμάς"
Χριστόπουλος

Ο Γιάννης Χριστόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει Παναθηναϊκού

Ο τεχνικός της ομάδας τόνισε: " Μόνο θετικά στοιχεία μπορείς να αποκομίσεις από έναν αντίπαλο στο επίπεδο του Παναθηναϊκού, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι που είναι και αυτό που ενδιαφέρει κυρίως, όσο και στην λειτουργία που πρέπει να έχει μία ομάδα, αλλά και στον τρόπο στον οποίο σκέφτονται οι άνθρωποι της διοίκησης, μιάς ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός, το τεχνικό τιμ και οι παίκτες αυτής.

Νομίζω οι ομάδες του δικού μας επιπέδου μπορούν να παραδειγματιστούν και πιστεύω δεν είναι καθόλου δύσκολο αν θέλεις και έχεις την θέληση να ανατρέξεις σε πολύ κοντινά χρόνια για να δεις τι χρειάζεται για να δημιουργήσεις μία μεγάλη ομάδα αν και σαφώς μιλάμε για δύο διαφορετικά μεγέθη. Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να παραδειγματίζεσαι από το καλύτερο όταν και εσύ θέλεις να δημιουργήσεις μία ομάδα επιπέδου.

Ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί κάτι άγνωστο και δεν χρειάζεται να σας αναλύσω εγώ τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, νομίζω ότι έχει χτίσει την δική του αγωνιστική ταυτότητα τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να εντάξουν καινούργια πρόσωπα στο δικό τους αγωνιστικό στυλ σε συνδυασμό πάντα με τις καινούργιες συνθήκες που δημιουργούνται σε ότι αφορά το ρόστερ και επαναλαμβάνω ότι αυτό θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα στον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες στον τομέα τον αγωνιστικό, αφού είναι μία ομάδα που έχει το ίδιο τεχνικό τιμ για πολλά χρόνια, κάτι που αποτελεί εξαίρεση τουλάχιστον στον ελληνικό χώρο αλλά όχι στον ευρωπαϊκό.

Οι παίχτες του Παναθηναϊκού γνωρίζουν πολύ καλά τους ρόλους τους, υπάρχουν παίκτες με πολύ μεγάλη προσωπικότητα που προέρχονται από μικρότερες ομάδες όπου είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και εντάσσονται πλέον στην ομάδα και βρίσκουν ρόλο με γνώμονα το "εμείς" και όχι το "εγώ".

Αυτό αποτελεί παράδειγμα για να το φέρουμε στα δικά μας μέτρα και σταθμά, την μετάβαση της ομάδας από την Α2 στην μεγάλη κατηγορία με παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και πλέον καλούνται να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες και όσο το δυνατότερο σύντομα το καταφέρουν να το πετύχουν αυτό, τόσο πιο εύκολα θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τον στόχο που είναι η παραμονή.

Το ίδιο θα πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι από τον αντίπαλο μας σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του εντός του γηπέδου και σας είπα και πριν και δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με αυτό, αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί πριν η ομάδα βρει τον δρόμο για την επιτυχία, θα καταλάβει τι κοστίζει σε μία ομάδα όχι μόνο υλικά, αλλά και πνευματικά και ψυχικά για να φτιάξεις κάτι το οποίο θα το χαίρεσαι στον μέλλον.

Έχουμε κάποιους τραυματίες που δυστυχώς δεν μας επιτρέπουν να βρούμε την ισορροπία την οποία θα θέλαμε. Αυτήν την στιγμή έχουμε πέντε τραυματίες και καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι το έργο μας επαναλαμβάνω όχι τόσο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά για την συνοχή της ομάδας και την προετοιμασία που ακολουθεί ενόψει ενός πολύ κρίσιμου παιχνιδιού που ακολουθεί με την Ρόδο.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να εμφανιστούμε και να δείξουμε το δικό μας χαρακτήρα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούμε και να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα που θα μας βοηθήσουν στην μελλοντική λειτουργία της ομάδας.

Ο αντικειμενικός στόχος είναι ξαναλέω να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα στην αμυντική και επιθετική μας λειτουργία. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο στην έδρα του Παναθηναϊκού, ξέρουμε ότι έχει παίκτες με τεράστια προσωπικότητα όπου η αμυντική τους συνοχή είναι ζηλευτή έστω και αν δεν είναι στο καλύτερο επιθυμητό επίπεδο την δεδομένη στιγμή















".

Στη συνέχεια ο Χριστόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για θέματα που απασχολούν την ομάδα του.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον Γκάρντνερ:

" Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι διάθεση μας να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και να έχουμε υπομονή και νομίζω ότι παραδειγματιστήκαμε θετικά σε ότι αφορά την περίπτωση του Μάσι, αφού τον πρώτο καιρό που ήρθα στην ομάδα ο παίκτης ήταν υπό αμφισβήτηση με το όνομα του να είναι στις πρώτες γραμμές ότι θα αποχωρήσει και είχε καταδικαστεί, αλλά τελικά όλοι βλέπουμε τις επιδόσεις του.

Σε ότι αφορά τον Γκάρντνερ σαφώς δεν έχει δείξει το πρόσωπο που θέλαμε όλοι να δούμε στην ομάδα και περιμέναμε περισσότερα πράγματα από αυτόν. Στην δεδομένη στιγμή δεν μας έχει βοηθήσει έτσι όπως θα θέλαμε και αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή για ευνόητους λόγους είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για την ομάδα

".

Για την διαφορά της Α2 με την Α1:

" Είναι λάθος να συγκρίνεις δύο διαφορετικές καταστάσεις σε ότι αφορά το επίπεδο που αγωνίζονταν πέρυσι η ομάδα από αυτό που βρίσκεται φέτος. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε δύο ανόμοια πράγματα και όσο πιο εύκολα καταφέρουν να τοσυνειδητοποιήσουν όλοι τόσο καλύτερο θα είναι για την ομάδα. Αυτό δεν το λέει ο Χριστόπουλος, το λέει η ιστορία. Όσο πιο γρήγορα οι ομάδες που ανεβαίνουν ξεχάσουν την επιτυχία και το τι είχε συμβεί πριν, τόσο πιο εύκολα θα αποκομίσουν τα οφέλη".

Για τους πολλούς τραυματισμούς:

" Σε ότι αφορά τους τραυματισμούς είναι πολύ εύκολο να σας πω ότι η ομάδα δεν έχει κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, γιατί ο ΑΣΤ όταν είχα έρθει εγώ δεν είχε πάει σε κανένα προπονητικό κέντρο αλλά βρίσκονταν στα Τρίκαλα και μπορώ πολύ εύκολα να ρίξω τις ευθύνες στον προηγούμενο προπονητή, αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου και ούτε θα το κάνω, άσχετα του τι θα μπορούσα να κάνω.

Για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος στους τραυματίες και σε ότι αφορά το θέμα αυτό, κανένας τραυματισμός πλην του Κατσαρέ που ήταν ο πρώτος, δεν προέρχεται από μυϊκές κακώσεις δηλαδή από θλάσεις που προέρχονται από το είδος της προπόνησης. Ακόμα και ο Κατσαρές που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς προέρχονται από το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Εγώ δεν το χρησιμοποίησα καν σαν δικαιολογία γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κατσαρές και κανένας δεν κατάλαβε ότι η ζημία έγινε την ώρα του παιχνιδιού. Αυτό είναι αρχή μου γιατί δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες για το πως έχασε μία ομάδα μου.

Όλοι οι τραυματισμοί που έχουμε τώρα είναι οστικοί, δηλαδή έχουν να κάνουν με χτυπήματα και δεν παίζει ρόλο το είδος της προπόνησης. Δεν έχει να κάνει δηλαδή αν κάποιος κάνει σπριντ και πάθει μία θλάση ή αν δημιουργήθηκε ένα κάταγμα κοπώσεως από υπερβολική προπόνηση ή από απροπονησία. Γιατί οι τραυματισμοί προέρχονται από πολλές αιτίες.

Ο Κακλαμάνος έχει ένα χτύπημα στην ωμική ζώνη από αγκωνιά την ώρα του παιχνιδιού, ο Λεπενιώτης και ο Χαριτόπουλος και αυτοί από χτυπήματα. Δεν έχουν γίνει αυτά εν ώρα προπόνησης







".













TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ