ΑΡΗΣ

Δαμιανίδης: "Γνωρίζουμε τα πάντα"

Δαμιανίδης: "Γνωρίζουμε τα πάντα"
Δαμιανίδης

Στην απόφαση της ΚΑΕ να εκδώσει ανακοίνωση για τη διαιτησία αναφέρθηκε ο Γιάννης Δαμιανίδης

" Εμείς που βρισκόμαστε στο τιμόνι του Άρη θεωρούμε ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Aυτή που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων κι ανέδειξε το άθλημα όσο καμία άλλη. Ίσως είναι η μοναδική η οποία ένωσε όλους τους φιλάθλους κάτω από τη δική της ομπρέλα, εκτός φυσικά από την Εθνική ομάδα κι έτσι ακριβώς την αντιμετωπίζουμε", είπε αρχικά ο παράγοντας των "κίτρινων" στον "Libero 107.4.

" Με την επιστολή αυτή, ζητούμε τέτοιου είδους αντιμετώπιση από τους φορείς που εμπλέκονται στο ελληνικό μπάσκετ. Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά το άθλημα, ξέρουμε ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι, όπως οι παίκτες και οι προπονητές και μπορούν να κάνουν λάθη. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αντέξουμε προβοκάτσια με στόχο να μην παίξει ο Άρης στην Ευρωλίγκα, που γίνονται μέσω ανακοινώσεων των σωματείων τα οποία διεκδικούν την τρίτη θέση".

" Ξέρουμε ότι κάνουμε μία τίμια προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς και ο πρόεδρος έχει δώσει πάρα πολλά ώστε αυτή να έχει αίσιο τέλος. Έτσι λοιπόν, αναγκαστήκαμε να βγάλουμε αυτή την ανακοίνωση μόνο και μόνο για να δηλώσουμε ότι ξέρουμε τα πάντα. Θέλουμε να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε εδώ και πλέον αυτή η ιστορία με τίτλο "Όλοι βοηθούν και σπρώχνουν τον Άρη" θα πρέπει να τελειώσει εδώ".

Όσο για το ματς της Τετάρτης τόνισε: " Πρέπει να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι για να αγωνιστούμε. Όλη τη χρονιά παλεύαμε για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας σ' αυτή τη σειρά. Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια ως φίλαθλοι, διοίκηση, προπονητές και παίκτες. Όλοι πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι, ώστε ο Άρης να κατακτήσει τον στόχο που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς".

Για την αντιμετώπιση του Αμαρουσίου από τη διαιτησία στους αγώνες του "Αλεξανδρείου", εξήγησε: " Σούταρε 55 βολές στα δύο ματς που έπαιξε μέσα στην έδρα μας. Τόσες βολές δεν έχει βαρέσει ο Άρης σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο... Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά θέλω να σας παρουσιάσω τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο κάθε παίκτης του Άρη. Στο μπάσκετ υπάρχουν κανόνες. Εμείς ως διοίκηση δεν βγάλαμε κάποια ανακοίνωση διαμαρτυρίας".

Όταν του ζητήθηκε να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους οι φίλαθλοι του Άρη δεν γέμισαν το Αλεξάνδρειο στις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με το Μαρούσι, τόνισε: " Αυτό είναι μέσα στην καρδιά και την ψυχή του Αρειανού φιλάθλου. Δεν μπορώ να υποδείξω σε κάποιον τι πρέπει να κάνει. Γνωρίζω ότι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που ήταν στις 4 το απόγευμα, έξω από το γήπεδο υπήρχαν πεντακόσια άτομα που έβλεπαν το ματς από τις τηλεοράσεις. Αυτό είναι πιο κρίσιμο ματς από εκείνο με τον Παναθηναϊκό".

Στη συνέχεια μίλησε για τη συμμετοχή της τρίτης ελληνικής ομάδας στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου: " Όταν μία ομάδα όπως ο Άρης έχει ως στόχο από την αρχή της χρονιάς την κατάκτηση της τρίτης θέσης, όλοι έχουμε σκοπό να τη σπρώξουμε ώστε να φτάσει πιο εύκολα σε αυτόν. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να αλλάξουν αποφάσεις μεσούσης της περιόδου. Ως παράγοντες μίας ομάδας δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτά που γνωρίζει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος είναι μέλος της ευρωπαϊκής λίγκας".

"Η διοίκηση του Άρη αποτελείται από ανθρώπους που σέβονται την ομάδα. Ο Άρης έχει δώσει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και έχει υποχρέωση να συνεχίσει να δίνει. Διαθέτει πολύ δυνατό όνομα στην Ευρώπη και όλοι τον γνωρίζουν. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με όλους τους φορείς για το καλό του μπάσκετ. Σημασία έχει να θυμόμαστε όλοι το ψήφισμα του 2000

".

Τέλος, επεσήμανε ότι παίκτες και τεχνική ηγεσία είναι πλήρως προετοιμασμένοι για τον "τελικό" της Τετάρτης: " Όλα τα παιδιά του Άρη είναι έτοιμα, γνωρίζουν και θέλουν. Αυτό το οποίο χρειάζονται είναι μόνο συμπαράσταση και τίποτε άλλο".

Ματσόν: " Κλειδί οι Έλληνες"
Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε με μία προπόνηση στο "Αλεξάνδρειο" η προετοιμασία του Άρη για το ματς της χρονιάς, το απόγευμα της Τετάρτης (17:00) με το Μαρούσι.

Όλοι οι παίκτες θα βρίσκονται στη διάθεση του Αντρέα Ματσόν, ο οποίος μίλησε πριν την προπόνηση στους εκπροσώπους του Τύπου σχολιάζοντας αρχικά τοποθέτηση δημοσιογράφου που του είπε για το ματς με το Μαρούσι ότι ο νικητής τα παίρνει όλα και ο χαμένος τίποτα: " Πρώτα απ' όλα πιστεύω ότι αυτό είναι το μπάσκετ. Θα δώσουμε τον πέμπτο αγώνα και δεν φοβόμαστε. Αντίθετα θα κάνουμε αυτό που πρέπει".

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι και την περίοδο 2005-2006 είχε βγάλει τον Άρη στην Ευρωλίγκα και πάλι εναντίον του Αμαρουσίου και για το αν είναι η μοίρα του να το κάνει, τόνισε: " Το ελπίζω. Όπως έχουμε ξαναπεί βέβαια, ακόμη δεν ξέρουμε τι θα γίνει σχετικά με τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στην Ευρωλίγκα. Παρόλα αυτά ο στόχος μας είναι απλά να κερδίσουμε στον πέμπτο αγώνα".

Όταν ρωτήθηκε για το πως νιώθει ενόψει της τελικής αναμέτρησης, είπε: " Απλά δεν φοβάμαι. Στον τελευταίο αγώνα στην έδρα σου δεν μπορείς να είσαι νευρικός ή σφιχτός, αλλά ήρεμος κι έτοιμος. Σίγουρα τα "κλειδιά" σε τέτοιους αγώνες είναι οι Έλληνες παίκτες και η πρόκριση στην Ευρωλίγκα θα περάσει από εκείνους γιατί αυτοί περιμένω να κάνουν την διαφορά".

"Οι λεπτομέρειες επίσης είναι αυτές που θα καθορίσουν το νικητή. Αν κάνεις αυτά τα μικρά πράγματα που πρέπει, τότε τα μεγάλα θα έρθουν από μόνα τους

".

Αγαδάκος: " Αξίζουμε την Ευρωλίγκα"
Χωρίς άγχος θα αντιμετωπίσει ο Άρης το Μαρούσι σύμφωνα με τον Λάζαρο Αγαδάκο που υποσχέθηκε πάθος από πλευράς της ομάδας του.

" Δίνουμε τον τελευταίο και πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν. Ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, παίζουμε στην έδρα μας και δεν σκεφτόμαστε καν το ενδεχόμενο της ήττας. Δεν υπάρχει άγχος. Ίσως να υπήρχε λίγο στην αρχή, αλλά από την στιγμή που τους έχουμε αντιμετωπίσει ήδη έξι φορές είναι επόμενο να ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Μέσα στην έδρα μας όμως δεν έχουμε περιθώρια για να σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό παρά μόνο τη νίκη".

Όσο για το γεγονός ότι ο Άρης είχε επιστρέψει στην Ευρωλίγκα την περίοδο 2005-2006 και πάλι με αντίπαλο το Μαρούσι, εξήγησε: " Το έχουμε ξεχάσει αυτό. Το θέμα είναι να κερδίσουμε είτε ο αντίπαλος μας λέγεται Μαρούσι, είτε κάποιος άλλος. Έχουμε φτάσει στον πέμπτο τελικό, θα παίξουμε στην έδρα μας, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και πιστεύω ότι αξίζουμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα".

Αναφερόμενος στη δύναμη των φιλάθλων είπε: " Έχουμε μιλήσει για τον κόσμο χίλιες φορές. Στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν θα είναι κοντά μας. Έχουν τις ίδιες προσδοκίες με μας. Μπαίνουν στον παλμό του αγώνα κι αυτό μας αρέσει πάρα πολύ".

Τέλος, για το που θα κριθεί ο νικητής, εξήγησε: " Όπως έχω ξαναπεί, αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι το πάθος και η συγκέντρωση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν πρέπει να σκέφτεσαι τίποτα άλλο παρά μόνο πως θα κερδίσεις τον αντίπαλο".

"Αυτό έχουμε από τώρα στο μυαλό μας. Γι' αυτό το παιχνίδι εξάλλου μαχόμαστε όλη την σεζόν. Όλοι θα δούμε αύριο ένα εκπληκτικό ματς με πολύ πάθος ειδικότερα από την μεριά του Άρη

".

































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ