ΑΡΗΣ

Δαμιανίδης: "Ο Παπανικολάου έχει συμβόλαιο με τον Άρη"

Δαμιανίδης: "Ο Παπανικολάου έχει συμβόλαιο με τον Άρη"
παπανικολάου εθνική εφήβων

Ο Γιάννης Δαμιανίδης δηλώνει στο SPORT 24: "Ακούμε τα πάντα, αλλά ο Παπανικολάου έχει συμβόλαιο με Άρη"

Έτσι ακούγεται τουλάχιστον, διότι ο πρόεδρος του Άρη Γιάννης Δαμιανίδης δεν ξέρει τίποτα. "Ο Παπανικολάου έχει συμβόλαιο με τον Άρη ως το 2013", υπενθυμίζει μέσω του SPORT 24.

Στο μεταξύ ο μικρός γίνεται αυτομάτως... μεγάλος, αφού κλήθηκε από τον Γιόνας Καζλάουσκας και στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών!

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι από αυτούς τους παίκτες που δεν χρειάζεται να τους δεις πολύ για να καταλάβεις ότι είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα. Έχει ψηλό κορμί, σπουδαία αθλητικά προσόντα, πλαστικές κινήσεις, μπορεί κανείς να ποντάρει άνετα τα λεφτά του ότι θα παίξει σπουδαίο μπάσκετ στην καριέρα του, που μόλις αρχίζει.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μέσα σε ένα χρόνο κρέμασε στο στήθος του τρία μετάλλια με τις εθνικές ομάδες εφήβων και νέων, όντας από τους βασικούς συντελεστές αυτών των επιτυχιών, και κέρδισε τον τίτλο του MVP στο Ευρωμπάσκετ των νέων ανδρών. Δεν είναι τυχαίο επίσης το ότι στη Νέα Ζηλανδία τα "λαγωνικά" του ΝΒΑ αναζητούσαν εναγωνίως πληροφορίες για την αφεντιά του, καθώς προφανώς δεν είχαν σημειωμένο στα κιτάπια τους τέτοιο κελεπούρι.

Ως εκ τούτων, δεν είναι διόλου τυχαίο ότι άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν ευρέως φήμες πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρονται σφόδρα γι' αυτόν και πως θα επιχειρήσουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους από αυτό το καλοκαίρι.

"Έχει συμβόλαιο με τον Άρη"

Τι λέει, όμως, για όλα αυτά ο πρόεδρος του Άρη; Διότι, ενώ όλες αυτές τις μέρες ακούμε ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν τον Παπανικολάου, δεν έχουμε ακούσει πώς σκέφτεται επί του θέματος η ομάδα στην οποία ανήκει ο νεαρός.

"Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες και είμαστε εδώ για να ακούσουμε ό,τι έχουν να μας πουν", λέει στο SPORT 24 ο Γιάννης Δαμιανίδης και σπεύδει να διευκρινίσει: "Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχουμε καμιά... πρεμούρα να πουλήσουμε τον Παπανικολάου. Ο Κώστας έχει συμβόλαιο με τον Άρη ως το 2013 και ο σκοπός ο δικός μας είναι να "χτίσουμε" σταδιακά την ομάδα πάνω του. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, κινούνται και οι μεταγραφικές μας κινήσεις φέτος. Ο Παπανικολάου είναι ένα παιδί που βρίσκεται ήδη 4 χρόνια μαζί μας κι αν έχει φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, τούτο οφείλεται και στη δουλειά που έχει κάνει στον Άρη όλον αυτό τον καιρό".

Για την ώρα πάντως δεν έχει γίνει καμία κρούση προς τον Άρη ούτε από τους δύο "αιώνιους" ούτε από άλλη ομάδα του εξωτερικού. Κρίνοντας πάντως από όσα λέει ο Γιάννης Δαμιανίδης, το έργο όποιου θα ασχοληθεί σοβαρά με το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον νεαρό άσο δεν θα είναι καθόλου εύκολο...

Γιόνας καλεί Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου σημειώνει αυτό το καλοκαίρι ένα ρεκόρ, που μπορεί να είναι και... παγκόσμιο! Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιονδήποτε παίκτη να γίνει μέσα σε μόλις δύο μήνες διεθνής με τις εθνικές ομάδες των εφήβων, των νέων ανδρών και των ανδρών! Κάτι τέτοιο είναι έτοιμος να καταφέρει ο 19χρονος άσος του Άρη, ο οποίος κλήθηκε από τον Γιόνας Κασλάουσκας να πάρει μέρος στην προετοιμασία της "μεγάλης" Εθνικής ενόψει του επικείμενου Ευρωμπάσκετ.

Αντικειμενικά οι πιθανότητες του νεαρού να ταξιδέψει και στην Πολωνία είναι ελάχιστες. Ωστόσο είναι προφανές πως ο Γιόνας Κασλάουσκας είχε δύο πράγματα στο μυαλό του όταν τον καλούσε:

α) Την πολύ σοβαρή πιθανότητα να απουσιάσει οριστικά ο Βασιλόπουλος, που αφήνει μεγάλο κενό στη θέση "3". Σε αυτή τη θέση δεν υπάρχουν πολλές λύσεις και ο Παπανικολάου μπορεί να βοηθήσει, ειδικά στις προπονήσεις.

β) Την προσαρμογή του νεαρού στις απαιτήσεις της Εθνικής ανδρών. Ο Κασλάουσκας βλέπει αυτό που βλέπει και όλος ο κόσμος, ότι δηλαδή ο Παπανικολάου έχει όλα τα φόντα να γίνει στο μέλλον βασικό στέλεχος της "μεγάλης" Εθνικής και θέλει να τον βάλει από τώρα στο κλίμα.

Η κούραση βέβαια είναι μεγάλη για τον μικρό, αλλά όπως λέει και ο ίδιος... "Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν νιώθω κουρασμένος. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η πρόσκληση στην Εθνική ανδρών το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θέλω να ανταποκριθώ, ότι θέλω να βοηθήσω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πω όχι σε μια τέτοια κλήση. Νομίζω ότι κανείς δεν θα μπορούσε. Είναι πολύ μεγάλη τιμή".



























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ